OCMW Aarschot vormt maaltijdaanbod omHet OCMW van Aarschot draagt een kwaliteitsvolle dienstverlening hoog in het vaandel. Daarom evalueerde het OCMW zijn huidige werking om inwoners maaltijden aan te bieden. De huidige samenwerkingsovereenkomst met de leverancier voor de maaltijdbedeling aan huis liep ten einde. Het was dus het ideale moment om na te denken over de toekomst. Uit de evaluatie bleek dat de gebruikers niet altijd tevreden waren over de kwaliteit en de werking van de maaltijdbedeling aan huis. Het OCMW stelde ook vast dat de vraag naar koude maaltijden fors afnam. Tijd voor een efficiëntere werkwijze.


De afnemende vraag naar maaltijdbedeling door het OCMW staat hoe dan ook in verband met het toenemende aantal alternatieven op de markt. In Aarschot zijn steeds meer private leveranciers werkzaam die elke werkdag warme en koude maaltijden aan huis leveren. Deze kunnen ook steeds aan dieetvragen voldoen.


Efficiënter maaltijdaanbod
Het OCMW ging op zoek naar een efficiëntere manier om de inwoners op een laagdrempelige manier maaltijden aan te bieden en besloot om bijkomende dienstencentra en buurtrestaurants uit te bouwen. In de buurtrestaurants kunnen inwoners terecht voor warme maaltijden aan democratische prijzen.


Vandaag zijn er al drie buurtrestaurants actief in Groot-Aarschot: in het lokaal dienstencentrum Orleanshof, in het woonzorgcentrum Sint-Rochus en in het woonzorgcentrum Sint-Jozef (Rillaar). Dit aanbod wil het OCMW uitbreiden in combinatie met maatschappelijke dienstverlening, zoals we die vandaag al kennen in het lokaal dienstencentrum Orleanshof.
Met de uitbouw van bijkomende lokale dienstencentra en buurtrestaurants in de deelgemeenten, komt het OCMW meer naar de inwoners toe. Zo kunnen meer mensen geholpen worden, meer noden gedetecteerd worden en meer vragen de gepaste opvolging krijgen.


Het OCMW wil inzetten op andere initiatieven die een meerwaarde bieden in de strijd tegen eenzaamheid. Denken we hierbij aan een buurtkar, laagdrempelige ontmoetingsruimtes, o.a. in de deelgemeenten, en de samenwerking met andere zorgverstrekkers om zorg op maat te kunnen aanbieden.


Zorgloket begeleidt overstap
Uiteraard laat het OCMW de huidige klanten die wel nog steeds maaltijdbedeling aan huis willen, niet aan hun lot over. Het OCMW engageert zich om hen wegwijs te maken in het aanbod van de verschillende private leveranciers in de regio. Ze kunnen hiervoor terecht bij het Zorgloket.


Zorgvragers ondersteunen
Inwoners met zorgvragen allerhande wegwijs maken en ondersteunen is voor het OCMW een absolute kerntaak. Het Zorgloket gaat samen met de zorgvragers op zoek naar de meest gepaste hulpverlening.


Zorgloket
Begijnhof 21 - Aarschot
Elke werkdag van 8.45 tot 11.45 uur
In de namiddag enkel op afspraak
016 49 94 70
zorgloket@ocmw-aarschot.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
26-10-2019

Vanaf maandag 28 oktober voert aannemer DSV in opdracht van de stad Aarschot werken uit aan de Ebdries in Rillaar. De werken kaderen in het onderhoudsprogramma van de wegen. Volgens de huidige planning zullen de werken ongeveer een maand in beslag nemen.Wat houden de werken in?In de zomer van 2019 vernieuwde aannemer DSV de straatgoten aan weerszijden van de weg. Het doel was om de oneffenheden...


Meer info

Aarschot
Aarschot
15-10-2019

De stad Aarschot behaalde in juni 2018 het label ‘kindvriendelijke stad’. JC De Klinker zette een grootschalig onderzoek op, waarbij de beleving van de publieke ruimte één van de hoofdthema’s was. Kinderen gaven aan dat ze op zoek zijn naar avontuur en natuur in hun speelervaring en houden van avontuurlijke parcoursen om te ravotten. Daar wilde de stad maar al te...


Meer info

Aarschot
Aarschot
10-10-2019

Speelstraten zijn al ingeburgerd in onze stad. Tijdens de lente en de zomer zie je ze hier en daar opduiken: straten omgetoverd tot echte kinderparadijzen, auto’s aan de kant, kinderen op straat en spelen maar! Vanaf dit najaar lanceert jeugdcentrum De Klinker ook sneeuwstraten. Door de klimaatverandering is er steeds minder sneeuw in de wintermaanden. Wanneer het dan eens sneeuwt, worden...


Meer info

Aarschot
Aarschot
10-10-2019

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 13 tot 17 uur organiseren het Huis van het Kind Aarschot en de dienst Welzijn het Weekend van de Allerkleinsten in samenwerking met CC Het Gasthuis.Het Weekend van de Allerkleinsten staat volledig in het teken van onze jongste inwonertjes.Samen met hun familie kunnen ze genieten van leuke voorstellingen en gratis workshops op de culturele site. Op het...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het