OCMW Aarschot vormt maaltijdaanbod omHet OCMW van Aarschot draagt een kwaliteitsvolle dienstverlening hoog in het vaandel. Daarom evalueerde het OCMW zijn huidige werking om inwoners maaltijden aan te bieden. De huidige samenwerkingsovereenkomst met de leverancier voor de maaltijdbedeling aan huis liep ten einde. Het was dus het ideale moment om na te denken over de toekomst. Uit de evaluatie bleek dat de gebruikers niet altijd tevreden waren over de kwaliteit en de werking van de maaltijdbedeling aan huis. Het OCMW stelde ook vast dat de vraag naar koude maaltijden fors afnam. Tijd voor een efficiëntere werkwijze.


De afnemende vraag naar maaltijdbedeling door het OCMW staat hoe dan ook in verband met het toenemende aantal alternatieven op de markt. In Aarschot zijn steeds meer private leveranciers werkzaam die elke werkdag warme en koude maaltijden aan huis leveren. Deze kunnen ook steeds aan dieetvragen voldoen.


Efficiënter maaltijdaanbod
Het OCMW ging op zoek naar een efficiëntere manier om de inwoners op een laagdrempelige manier maaltijden aan te bieden en besloot om bijkomende dienstencentra en buurtrestaurants uit te bouwen. In de buurtrestaurants kunnen inwoners terecht voor warme maaltijden aan democratische prijzen.


Vandaag zijn er al drie buurtrestaurants actief in Groot-Aarschot: in het lokaal dienstencentrum Orleanshof, in het woonzorgcentrum Sint-Rochus en in het woonzorgcentrum Sint-Jozef (Rillaar). Dit aanbod wil het OCMW uitbreiden in combinatie met maatschappelijke dienstverlening, zoals we die vandaag al kennen in het lokaal dienstencentrum Orleanshof.
Met de uitbouw van bijkomende lokale dienstencentra en buurtrestaurants in de deelgemeenten, komt het OCMW meer naar de inwoners toe. Zo kunnen meer mensen geholpen worden, meer noden gedetecteerd worden en meer vragen de gepaste opvolging krijgen.


Het OCMW wil inzetten op andere initiatieven die een meerwaarde bieden in de strijd tegen eenzaamheid. Denken we hierbij aan een buurtkar, laagdrempelige ontmoetingsruimtes, o.a. in de deelgemeenten, en de samenwerking met andere zorgverstrekkers om zorg op maat te kunnen aanbieden.


Zorgloket begeleidt overstap
Uiteraard laat het OCMW de huidige klanten die wel nog steeds maaltijdbedeling aan huis willen, niet aan hun lot over. Het OCMW engageert zich om hen wegwijs te maken in het aanbod van de verschillende private leveranciers in de regio. Ze kunnen hiervoor terecht bij het Zorgloket.


Zorgvragers ondersteunen
Inwoners met zorgvragen allerhande wegwijs maken en ondersteunen is voor het OCMW een absolute kerntaak. Het Zorgloket gaat samen met de zorgvragers op zoek naar de meest gepaste hulpverlening.


Zorgloket
Begijnhof 21 - Aarschot
Elke werkdag van 8.45 tot 11.45 uur
In de namiddag enkel op afspraak
016 49 94 70
zorgloket@ocmw-aarschot.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  05-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
30-06-2020

Ontdek het Aarschotse oorlogsverleden 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog zal in Aarschot niet onopgemerkt voorbijgaan. We pakken uit met een lijvige gratis brochure met als titel 'Vergeven, ja. Vergeten, nooit'. Honderd pagina’s verhalen en foto’s van 39 monumenten en merkwaardige plaatsen uit het Aarschotse oorlogsverleden. Schepen van Patrimonium en Monumenten Bert Van...


Meer info

Aarschot
Aarschot
26-06-2020

Gisteren gaf de Nationale Veiligheidsraad groen licht voor de heropening van de zwembaden op 1 juli.Het Stedelijk Zwembad in Aarschot is er alvast helemaal klaar voor. Burgemeester Gwendolyn Rutten: “We zijn goed voorbereid om de verschillende doelgroepen op een veilige en comfortabele manier te ontvangen in ons zwembad, zonder aanpassing van de openingsuren. Dankzij de grote oppervlakte...


Meer info

Aarschot
Aarschot
18-06-2020

Aarschot fietsstad! Wil je de monumenten en merkwaardige plaatsen uit het Aarschotse oorlogsverleden graag op een aangename en sportieve manier ontdekken? Dan hebben we goed nieuws: speciaal hiervoor werkte de dienst Toerisme twee fietsroutes uit. De routes doorkruisen onze stad en haar deelgemeenten en kaderen in het project ‘Vergeven, ja. Vergeten, nooit’.Burgemeester Gwendolyn...


Meer info

Aarschot
Aarschot
12-06-2020

Ook in Aarschot zullen de mondmaskers van de federale overheid via de apotheken verdeeld worden. Het stadsbestuur heeft nu beslist om ook de filters én de Aarschotse mondmaskers via de apotheken te laten verdelen. De inwoners van Aarschot kunnen binnenkort dus alles in één keer afhalen bij de apotheek in hun buurt.Mondmasker van de stadBurgemeester Gwendolyn Rutten:...


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het