Zaak STVV-KRC Genk wordt hervat op 7 novemberDe Geschillencommissie Hoger Beroep heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak rond de gestaakte wedstrijd tussen STVV en KRC Genk van 28 september. De debatten worden voortgezet op donderdag 7 november om 9 uur. 'Op die manier kunnen we de veiligheidsverantwoordelijke van STVV en desgevallend ook de politie horen", luidt het.
"We kunnen dan ook bij aanvang van de debatten de beelden die STVV vandaag citeerde aanschouwen." STVV stuurt aan op een 5-0 forfaitzege. KRC Genk vindt dat de wedstrijd moet worden herspeeld, mét publiek en zonder puntenaftrek.  

Bondsprocureur Kris Wagner vorderde dat de wedstrijd moet worden herspeeld met gesloten deuren én dat beide clubs met een aftrek van twee punten bestraft moeten worden. Bovendien wil hij beide ploegen nog een extra thuiswedstrijd met gesloten deuren opleggen. "Ik heb gewoon gevorderd op basis van het reglement, omdat dat op dit punt duidelijk is", aldus Wagner. "Het bondsparket had ook nog strenger kunnen vorderen."

Namens STVV voerde advocaat Johnny Maeschalck aan dat in het verslag van de match delegatie te lezen valt dat de wedstrijd door de club uitstekend was voorbereid. Volgens Maeschalck zijn fase 1 en fase 2 - waarvoor STVV aansprakelijk is - ook niet onlosmakelijk verbonden met fase 3 - waarvoor KRC Genk aansprakelijk kan gesteld worden. Volgens Maeschalck zijn er beelden die zijn stelling bewijzen. "Ik vrees dat u alleen maar kan beslissen dat STVV de wedstrijd moet winnen met 5-0", besluit Maeschalck, die verwijst naar de forfaitzege van Standard tegen Anderlecht vorig seizoen.

Jochem Martens, de raadsman van KRC Genk, stelt dat het bondsreglement helder is, maar niet correct is toegepast. "Wij hebben bewijs dat de ref en de match delegate fase 3 niet hebben toegepast conform het reglement. Zij hebben immers geen contact opgenomen met de veiligheidsverantwoordelijke en de politie. De sancties die voorzien zijn in het reglement kunnen dus niet worden toegepast", zegt Martens. "Bijgevolg kunnen wij enkel concluderen dat de wedstrijd gewoon moet worden herspeeld."

De zitting duurde in totaal bijna twee uur. Ook scheidsrechter Lawrence Visser en match delegate Jean-François Crucke kwamen aan het woord.

De zitting is daarop voor enkele minuten geschorst, waarna de beslissing volgde om de zaak in voortzetting te plaatsen. Wordt dus vervolgd. 

De club zal geen verdere commentaar geven tot na de volgende zitting.
Voor alle communicatie verwijzen we naar raadsman Jochem Martens.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
09-07-2020

Bij de coronatesten die in het kader van het protocol van de Pro League zijn afgenomen, bleek dat het staal van Paul Onuachu positief was. Alle andere spelers en stafleden hebben negatief getest. Onuachu werd eerder twee keer getest – voor zijn terugvlucht vanuit Nigeria en meteen bij zijn terugkeer naar België – en beide tests waren negatief. KRC Genk volgt nauwgezet de...


Meer info

KRC Genk official
Genk
09-07-2020

Zaterdag 08-08 om 19.00 uur: KV Oostende - KRC GenkZaterdag 15-08 om 16.30 uur: KRC Genk - AntwerpZaterdag 22-08 om 20.45 uur: Zulte Waregem - KRC GenkZondag 30-08 om 18.15 uur: KRC Genk - StandardZondag 13-09 om 18.15 uur: RSC Anderlecht - KRC GenkAlle andere speeldagen moeten nog bevestigd worden. Bekijk hier de volledige kalender.Wedstrijden met beperkt publiek?Onze eerste thuiswedstrijden van...


Meer info

KRC Genk official
Genk
>>
02-07-2020

Cyriel Dessers (25) is officieel speler van KRC Genk. De Limburger heeft een overeenkomst voor de komende vier seizoenen, tot midden 2024. Er is een volledig akkoord met alle partijen.Dessers komt over van Heracles Almelo en kroonde zich afgelopen seizoen tot topschutter van de Nederlandse eredivisie. Eerder kwam hij uit voor OH Leuven, Sporting Lokeren, NAC Breda en FC Utrecht. Na vier jaar in...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het