WZC Sint-Pieter toont bewoners livestream van culturele voorstellingOp donderdag 24 oktober vindt in het cultuurcentrum van Lommel ‘Truken van de Foor’ plaats. De voorstelling over Edith Piaf wordt live uitgezonden in 28 Vlaamse woonzorg­centra, voor zo’n 1000 senioren. Ook de bewoners van WZC Sint-Pieter kunnen mee­doen aan de culturele activiteit.
 
Cultuurbeleving in vertrouwde omgeving
Voorstellingen via een livestream tot bij senioren brengen. Dat is het idee van Cultuur­connect, een organisatie die inzet op de digitalisering van cultuur. Bij woonzorg­centrum Sint-Pieter waren ze meteen enthousiast om mee te doen. Liesbeth Vanhee, Coördinator Animatie: “Veel bewoners willen of kunnen hun vertrouwde omgeving hier niet meer verlaten. Maar dat betekent niet dat cultuur hen niet interesseert. Een livestream is dé manier om een voorstelling tot bij hen te brengen.”
 
Chansons van Edith Piaf
De bewoners van het woonzorgcentrum zullen meekijken naar ‘Truken van de Foor’. Liesbeth Vanhee: “Dat is een voorstelling rond het leven en werk van Edith Piaf, in het cultuurcentrum van Lommel live gebracht door Mireille Vaessen. Om de bewoners in de stemming te brengen, organiseren we de dag ervoor al een zangnamiddag met Franse chansons. En op de dag zelf zorgen een kaartjesknipper en publieksopwarmer voor een totaalbeleving. De medewerkers van cc Binder staan in voor de techniek, zodat beeld en geluid helemaal goed zitten.”
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Koksijde
15-07-2020

In dit boekje vind je het aangepast sanitair aan de Kust.Per gemeente zie je een kaart met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan je zelf inschatten of het toilet voor jou geschikt is


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het