Oudste online apotheek van België voortaan ook de grootste “Jaarlijks in contact met meer dan 250.000 patiënten”Farmaline was ooit de eerste Belgische online apotheek die op nationaal niveau opereerde. Nu bereiken de Tongerenaren een nieuwe mijlpaal: na tien jaar ‘double digit growth’ (nvdr. jaarlijkse groei van meer dan 10%) nemen ze de fakkel over als marktleider. Dat historische moment valt - niet geheel toevallig - samen met de verhuis naar een nieuw pand in Tongeren.

 

“Toen we in 2008 Farmaline oprichtten, stond e-commerce nog in haar kinderschoenen”, blikt Lode Fastré (oprichter Farmaline) een tikkeltje nostalgisch terug. “Ondertussen is online shoppen helemaal ingeburgerd in ons land. Die evolutie zet zich door in onze sector. Mensen bestellen almaar vaker hun voorschriftvrije geneesmiddelen online. Meer zelfs: cijfers van BeCommerce leren ons dat gezondheids- en schoonheidsproducten het snelst groeiende online marktsegment in België zijn.”

 

Marktleider in België

De online apotheek met roots in Tongeren surft mee op die golf van populariteit: “2019 is historisch. We nemen namelijk voor het eerst in onze geschiedenis de fakkel over als marktleider in een behoorlijk competitieve markt. Dat lees je duidelijk af uit cijfermateriaal van gerespecteerde online monitoringtools zoals Google en Alexa.”

 

Maar natuurlijk schuilt er een menselijk verhaal achter de cijfers: “Onze klanten geven aan dat het winkelgemak, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van onze producten de doorslag geven. In de (para)farmacie zijn er natuurlijk wel wat kwakzalvers actief. Wij kiezen daarom zorgvuldig de producten uit. Bovendien hebben we elk jaar contact met meer dan 250.000 klanten via mail, telefoon of chat. Zo zijn we zeker dat ze de producten juist gebruiken.”  

 

Van Overhaem naar Oost

Wie in het bedrijfsleven ‘groei’ zegt, spreekt vaak in één adem het woord ‘verhuis’ uit. Dat geldt ook voor de kersverse marktleider: “Ooit zetten we onze eerste stappen vanuit onze fysieke apotheek in Piringen. Later namen we onze intrek op industrieterrein Overhaem. En nu strijken we neer in een 750 m2 groot kantoor op bedrijventerrein Tongeren-Oost. Dat is een verdrievoudiging van onze oppervlakte.”

 

In het nieuwe complex zijn 45 mensen aan de slag: “Dit jaar hebben we al 10 extra mensen in dienst genomen. En er is nog ruimte om verder uit te breiden. Er zijn een vijftal diensten actief, met name de klantendienst (voor België, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Luxemburg), aankoop, marketing, boekhouding en administratie. Heel wat medewerkers zijn Franstalig. Dat is één van onze belangrijkste drijfveren om ons in Tongeren - vlakbij de grens met Wallonië en in de buurt van de autosnelweg - te (blijven) vestigen. Het logistieke magazijn is gesitueerd in Venlo.”

 

Over Farmaline:

Farmaline is 11 jaar geleden opgericht in Tongeren. Hier stelt het bedrijf momenteel 45 mensen te werk. Farmaline behoort sinds de herfst van 2016 tot SHOP APOTHEKE EUROPE. SHOP APOTHEKE EUROPE is niet enkel marktleider maar ook de snelst groeiende online apotheek in continentaal Europa. Naast België heeft het ook online apotheken in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. SHOP APOTHEKE EUROPE is sinds 13 oktober 2016 beursgenoteerd in de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt en is sinds 24 september 2018 genoteerd in de SDAX.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Idearté

Lanaken
11-07-2020

De vraag naar gevelstenen is groot: enerzijds omdat bouwbedrijven hun corona-achterstand willen inlopen, anderzijds omdat mensen tijdens hun staycation volop renoveren. Daarom besluit Nelissen Steenfabrieken om volledig open te blijven tijdens het bouwverlof. Dat is positief voor de medewerkers. Zij kunnen zelf hun verlof spreiden over de rest van het jaar. Maar ook voor klanten: mensen uit...


Meer info

Idearté
Dilsen - Stokkem
10-07-2020

De bouw van het vakantiepark Terhills in Dilsen-Stokkem schiet goed op: vandaag verzorgt Machiels Building Solutions er de montage van de laatste vakantievilla. De vakantievilla’s zijn stuk voor stuk industrieel geprefabriceerd in de MBS-fabriek in Genk en opgetrokken in houtskeletbouw. Die bouwtechniek – die toelaat om snel en duurzaam te bouwen – maakt opgang in ons land. ...


Meer info

Idearté
Alken
04-01-2020

Academy wordt zevende pijler van CLB GroupCLB Group, de HR-groep uit Alken, krijgt er een zevende (!) pijler bij. De nieuwe divisie ‘CLB Academy’ biedt werknemers, teams en organisaties opleidingen in open aanbod en incompany. Kersvers ‘Learning & Development Manager’ Ine Indesteege (30) trekt de kar. Zij wordt meteen het jongste vrouwelijke lid van het managementteam....


Meer info

IdeartéAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het