Kiwanis sponsort duofiets van €8.300 voor woonzorgcentrum Huize Sint-AugustinusKiwanis Mosterpot Diest schenkt het volledige bedrag van 8.300 euro voor een duofiets aan Huize Sint-Augustinus, het woonzorgcentrum te Diest. Op deze manier hoopt Kiwanis te kunnen bijdragen aan de actieve levensstijl van de bewoners. Op 29 november zal de officiële overhandiging plaatsvinden.

De sponsoring kwam tot stand naar aanleiding van het grote succes met de gehuurde duofietsen afgelopen zomer. Al meer dan 35 jaar houdt Kiwanis Diest zich bezig met sociale doelen. “Wij willen ouderen de kans geven om meer en vaker sociale contacten te leggen” zegt voorzitter Edwin Degelin van Kiwanis Mosterdpot Diest.

Ook de bewoners zijn erg uitgelaten over de toekomstige duofiets. “Wij hebben eerder al eens mogen rijden met zo’n duofiets. Het was bijna een nostalgisch gevoel om nog eens te kunnen fietsen over de markt van Diest” zo vertelt Paula Vandenbrandt, een bewoonster van Huize Sint-Augustinus.

Raf Vallons, diensthoofd ergo-kine-logo-animatie, is erg blij met de komst van de duofiets van Fun2Go. Volgens hem is het een zeer toegankelijk instrument om bewoners weer enthousiast te maken om te fietsen. “De duofiets maakt het niet alleen mogelijk om op een rustige en veilige manier te fietsen, het verbindt vooral de mensen.
Het is een manier om in de ruimere omgeving van het woonzorgcentrum contacten te leggen met buurtbewoners, kennissen en toevallige passanten. Het fietsen leidt tot nieuwe sociale momenten voor onze bewoners. We zien dat het de bewoners enorm opfleurt om op deze manier op pad te gaan” zegt Raf Vallons.


Achtergrond
Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen (fundraising) en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen (fundspending).

Er zijn meerdere servicecluborganisaties in Belgie en in de wereld. De clubs van Kiwanis zijn autonoom in hun handelen. Ze hebben zich echter wel gebonden aan regels en enkele verplichtingen van Kiwanis International.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderen
Kortrijk
30-06-2020

CREATIEVE STAD AAN DE LEIE


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het