Grootouderfeest ’Paniek in Musicalland’ in De LeerplaneetAfgelopen donderdag 28 november vierden alle peuters en kleuters van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet hun grootouderfeest in De Boare met als thema ‘Paniek in Musicalland’.

 

Het verhaal draait rond Annie. Ze is namelijk de weg naar haar eigen musical kwijt. Ze voelt zich bijgevolg helemaal alleen …, maar gelukkig krijgt ze hulp van Miss Grace. Samen zoeken ze de weg terug naar Annies musical.

Het werd een spannende zoektocht naar Meneer Warbucks, waar ze zich natuurlijk thuis voelt. Alle 220 grootouders werden ondergedompeld in een zweem van musicals van vroeger en nu waarin vreugde, verdriet, een vleugje spanning en vooral heel veel liefde gevoeld werden.

 

Repertoire

De peuters dansten onder kleurige paraplu’s ‘in the rain’ en alle kleuters van de 1ste kleuterklas swingden op Footloose. De meisjes van 2de kleuterklas A waren echte Olivia Newton Johns en de jongens waren even coole dansers als John Travolta. ‘Mamma Mia’, wat zwierden de kleuters van de 2de kleuterklas B hun heupen als ware ABBA-dansers. De kleuters van de 3de kleuterklas B waren vermomd als Oliver Twist en als apotheose vonden de kleuters van de 3de kleuterklas A hun weg naar de musical Annie gelukkig terug!

 

Symboliek

Het verhaal symboliseert voor een stuk de behoefte die elk kind, maar ook elke volwassene, heeft om een warme thuis te mogen hebben en mensen rondom zich die aandacht, genegenheid en veel liefde schenken! Ook op onze school streven we ernaar dat alle kinderen zich als het ware thuis voelen en bieden we hen een plaats waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

 

Apotheose

Tot slot volgde er nog een speciaal liedje ‘Thank you for the music’ voor alle oma’s en opa’s waarbij alle kleuters al zwaaiend de hele zaal door toerden en alle oma’s en opa’s vlijtig mee wuifden.

De oma van Kay Vanloocke (K2B) en de opa van Clelia Mulè (3de kleuterklas A) werden ‘Oma en Opa van het jaar’. Ze kregen dan ook een mandje vol met lekkernijen!

Nadien gingen alle peuters en kleuters op zoek naar hun grootouders in de zaal en kregen van hen een dikke knuffel.

Na een kopje koffie en een stukje cake, gebakken door de leerlingen van Campus Calmeyn, vertrokken alle grootouders uiterst tevreden naar huis met hun kleinkind aan de hand!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
14-12-2019

Op zondag 22 december trekt de Plopsa Kerstparade weer door het centrum van De Panne. Dit jaar zijn er ook enkele nieuwigheden. Op 22 december trekt de vrolijke Plopsa Kerstparade vanaf 19.00u door het centrum van De Panne.Naast de Plopsa figuren, feeërieke lichtjes, de kerstman, het jong muzikaal geweld van El Fuerte, de danstalenten van DynamiCrew en Dynamic Dance School, Miss België,...


Meer info

De Panne
De Panne
14-12-2019

Op 11 december kwamen vijf secundaire scholen samen met vertegenwoordigers van de vier Westkustgemeenten en vzw Arktos voor de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Het startschot van het vormingspakket ‘kr8ig’. De lokale besturen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne werken al een aantal jaar projectmatig samen rond sociale thema’s in de intergemeentelijke...


Meer info

De Panne
De Panne
11-12-2019

Het gemeentebestuur zal geen nieuwe overeenkomst sluiten met de VZW Dranoeter aangaande de organisatie van een volgende editie van Festival aan Zee. Het contract tussen het gemeentebestuur / VZW Toerisme en de VZW Dranoeter was teneinde na de editie van 2019. Er diende dus een nieuwe overeenkomst te worden afgesloten. Het niet vinden van een datum die voor beide partners past, ligt aan de basis...


Meer info

De Panne
De Panne
08-12-2019

De tweede editie van de Junior Techniekacademie is afgelopen. Op woensdag 4 december was er de laatste sessie in De Boare. Aansluitend kregen de 13 deelnemers een diploma overhandigd. De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur, met de steun van de provincie West-Vlaanderen. De Techniekacademie voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar is een goed ingeburgerd...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het