Grootouderfeest ’Paniek in Musicalland’ in De LeerplaneetAfgelopen donderdag 28 november vierden alle peuters en kleuters van de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet hun grootouderfeest in De Boare met als thema ‘Paniek in Musicalland’.

 

Het verhaal draait rond Annie. Ze is namelijk de weg naar haar eigen musical kwijt. Ze voelt zich bijgevolg helemaal alleen …, maar gelukkig krijgt ze hulp van Miss Grace. Samen zoeken ze de weg terug naar Annies musical.

Het werd een spannende zoektocht naar Meneer Warbucks, waar ze zich natuurlijk thuis voelt. Alle 220 grootouders werden ondergedompeld in een zweem van musicals van vroeger en nu waarin vreugde, verdriet, een vleugje spanning en vooral heel veel liefde gevoeld werden.

 

Repertoire

De peuters dansten onder kleurige paraplu’s ‘in the rain’ en alle kleuters van de 1ste kleuterklas swingden op Footloose. De meisjes van 2de kleuterklas A waren echte Olivia Newton Johns en de jongens waren even coole dansers als John Travolta. ‘Mamma Mia’, wat zwierden de kleuters van de 2de kleuterklas B hun heupen als ware ABBA-dansers. De kleuters van de 3de kleuterklas B waren vermomd als Oliver Twist en als apotheose vonden de kleuters van de 3de kleuterklas A hun weg naar de musical Annie gelukkig terug!

 

Symboliek

Het verhaal symboliseert voor een stuk de behoefte die elk kind, maar ook elke volwassene, heeft om een warme thuis te mogen hebben en mensen rondom zich die aandacht, genegenheid en veel liefde schenken! Ook op onze school streven we ernaar dat alle kinderen zich als het ware thuis voelen en bieden we hen een plaats waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn.

 

Apotheose

Tot slot volgde er nog een speciaal liedje ‘Thank you for the music’ voor alle oma’s en opa’s waarbij alle kleuters al zwaaiend de hele zaal door toerden en alle oma’s en opa’s vlijtig mee wuifden.

De oma van Kay Vanloocke (K2B) en de opa van Clelia Mulè (3de kleuterklas A) werden ‘Oma en Opa van het jaar’. Ze kregen dan ook een mandje vol met lekkernijen!

Nadien gingen alle peuters en kleuters op zoek naar hun grootouders in de zaal en kregen van hen een dikke knuffel.

Na een kopje koffie en een stukje cake, gebakken door de leerlingen van Campus Calmeyn, vertrokken alle grootouders uiterst tevreden naar huis met hun kleinkind aan de hand!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
11-07-2020

Op 09/07/2020 is er een incident geweest tussen een bezoeker aan De Panne en één van de Safe Summer coaches.Eén van de coaches werd bewust in het gezicht gehoest, waarbij de bezoeker zei dat hij “corona had”. Conform de afspraken werd direct Politie Westkust verwittigd die de persoon kordaat meenam naar het commissariaat ter ondervraging. De zaak werd...


Meer info

De Panne
De Panne
28-06-2020

De zomer komt eraan in De Panne. De kustgemeente staat in het teken van Safe Summer en rolt dit uit in een uitgebreid veiligheids- en circulatieplan. Naast de aanwijzingen die zichtbaar zijn in het straatbeeld, de extra, sanitaire voorzieningen en diverse andere veiligheidsmaatregelen zijn vanaf morgen ook de coaches op pad.Het team van coaches bestaat deze zomer uit enthousiaste jobstudenten die...


Meer info

De Panne
De Panne
18-06-2020

Morgen (vrijdag 19 juni) wordt in de Zeelaan De Panne eenrichtingsverkeer ingevoerd en de eerste zomerterrassen op de straat geïnstalleerd. De week erna plaatst het lokaal bestuur dan de fietsenstallingen en de rest van de bloembakken. Er komen ook een aantal extra sanitaire voorzieningen verspreid over het volledige grondgebied. Het Safe Summerplan...


Meer info

De Panne
De Panne
12-06-2020

Op 15 mei 2020 diende Serge Van Damme zijn ontslag in als voorzitter en gemeenteraadslid bij lokaal bestuur De Panne. Hij werd van rechtswege opgevolgd door Marc Hauspie als voorzitter. Tine Wouters werd, als eerste opvolger van de lijst ACT!E, in de gemeenteraad van 8 juni 2020 geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Zij legde in die zitting haar eed af als gemeente- en OCMW-raadslid.Serge Van...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het