TAD TIENEN BAKENT HANDELSKERN AF VOOR EFFICIËNT BELEIDDe gemeenteraad van Tienen heeft op donderdag 28 november ‘19 het ontwerp goedgekeurd voor de afbakening van de handelskern. Deze afbakening laat toe om een efficiënt beleid op het vlak van detailhandel en de bestrijding van leegstand te voeren.

In zowat alle steden en gemeenten neemt het aantal winkels en de vraag naar fysieke winkeloppervlakte af.

Dit is een trend die zich de komende jaren enkel zal verderzetten. Als stad moeten we afstappen van het uitgangspunt dat elk leegstaand handelspand opnieuw als dusdanig ingevuld moet worden. Dit is volgens de economische evolutie onhoudbaar. Daarom is het belangrijk om een degelijk aanbod te behouden en dit bij voorkeur in een compacter gebied.

“Tienen heeft tot hiertoe een erg uitgestrekt handelscentrum. De afbakening van de handelskern wil niet zeggen dat er zich geen handelszaken buiten deze handelskern mogen vestigen”, licht schepen van lokale economie Eddy Poffé toe. “We geven als stad enkel aan waar we het liefst hebben dat handelaars zich vestigen. Door de afbakening van de handelskern kunnen we vanaf nu werk maken van een efficiënt beleid met concrete acties om de leegstand te bestrijden en de detailhandel te stimuleren.”

Het voorstel werd uitgewerkt in samenspraak met het studiebureau ABM en na besprekingen met de handelaarsvereniging KWIXX. De Leuvensestraat, Grote Markt, Spiegelstraat, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt, Veemarkt en het bovenste gedeelte van de Beauduinstraat maken deel uit van de nieuwe handelskern.
Daarnaast worden er een aantal ‘aanloopzones’ gedefinieerd waaronder (al dan niet volledig) de Peperstraat, Beauduinstraat, Gilainstraat en Minderbroedersstraat. Het huidige handelsaanbod blijft hier behouden, maar er wordt niet actief ingezet om leegstaande panden opnieuw met handel te vullen.

Handelaars die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met de dienst lokale economie, tel 016 8057 67, veerle.hendrikx@tienen.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
08-12-2019

De stad Tienen betreurt de beslissing van Walter Kestens om na 2020 te stoppen met Suikerrock. Al 33 edities lang zorgde het evenement voor een muzikaal hoogtepunt van de zomer, met medewerking van de stad."We betreuren de beslissing van Walter Kestens om te stoppen met Suikerrock heel erg", licht burgemeester Katrien Partyka toe. "Al 33 edities lang is Suikerrock een vaste waarde...


Meer info

Tienen
Tienen
05-12-2019

De Sint-Hubertusstraat wordt afgesloten voor het verkeer op maandag 9 december ’19 tussen 13.00 en16.00 uur wegens het plaatsen van een hijskraan.


Meer info

Tienen
Tienen
05-12-2019

De stad Tienen heeft het reglement voor straatgeveltuintjes versoepeld. Zo is voortaan ook de plaatsing van een plantenbak mogelijk en kan je tegen een laag tarief beroep doen op de technische dienst voor de aanleg van een geveltuintje.Groen in de stad, het is niet alleen mooi en rustgevend, maar ook goed voor de biodiversiteit én voor onze gezondheid. Met dat idee in het achterhoofd werd...


Meer info

Tienen
Tienen
04-12-2019

De gezelligste tijd van het jaar breekt aan, ook in Tienen! Op de Grote Markt krijgt het decor van ‘Wintermagie in Tienen’ steeds meer vorm. De lichtjes worden in de kerstboom gehangen, het reuzenrad prijkt boven de stad, de ‘tubing slide’ staat klaar voor glijplezier en de ijspiste wordt voorzien van een laatste laagje ijs.De opning is op vrijdag 6 december ’19 Het...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het