Rodenbachfonds wordt Cultuurlab Vlaanderen.Nieuwe naam, nieuwe werking, nieuwe voorzitter.

Cultuurlab Vlaanderen is het Vlaams labo waarin we cultuur inzetten ter versterking van lokale solidariteit. Het werkt voor en met mensen die samen een open en warme samenleving willen realiseren. Met de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis als inspiratiebron en met de Nederlandse taal als een uitdrukkelijk verbindend element organiseert Cultuurlab Vlaanderen activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door van elkaar te  leren en samen te creëren werkt Cultuurlab Vlaanderen vanuit het lokale niveau aan een samenleving, waarin plaats is voor iedereen.  

 

Cultuurlab Vlaanderen legt drie klemtonen:

  • Cultuurlab Vlaanderen wil een laboratorium zijn van laagdrempelige cultuurbeleving ter bevordering van een inclusieve samenleving. Een lab of labo staat voor ruimte, experiment en innovatie.
  • Cultuurlab Vlaanderen wil door middel van cultuurbeleving en cultuurcreatie lokale solidariteit bevorderen.
  • Cultuurlab Vlaanderen zet de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis in als inspiratiebron voor wederzijds begrip vanuit ieders eigenheid en om vanuit historisch perspectief actuele gebeurtenissen te kunnen kaderen.

 

Met de nieuwe werking lanceren we een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

 

Nieuwe voorzitter

Patrik Vankrunkelsven geeft voorzittersfakkel door aan Dimitri D’Hondt

Patrik Vankrunkelsven (62 j), voorzitter van het Rodenbachfonds sinds 2011, geeft de fakkel door aan Waregemnaar Dimitri D’Hondt (37 j), die zo de eerste voorzitter wordt van Cultuurlab Vlaanderen.

Dimitri is al enkele jaren lid van zowel de algemene vergadering als van de raad van bestuur en heeft het afgelopen jaar het vernieuwingsproject mee vorm gegeven.

Het is niet de eerste keer dat Dimitri zijn schouders zet onder een nieuwe dynamiek. In 2016 was hij de eerste voorzitter van de nieuw opgerichte vereniging De Vlaemsche Stooringhe, afdeling van het toenmalige Rodenbachfonds.

Dimitri D’Hondt: “Ik ben een enorme voorstander van de nieuw uitgetekende structuur en sta ook 100% achter de visie die we met Cultuurlab Vlaanderen nastreven. Door onze eigen emancipatiegeschiedenis samen met onze taal centraal te zetten, kunnen we perfect experimenteren met hoe we cultuur in al zijn facetten dichter bij alle Vlamingen kunnen brengen. Experimenteren, luisteren naar wat leeft in Vlaanderen en tegelijk durven falen, dat is mijn persoonlijke missie binnen Cultuurlab Vlaanderen.”

 
 
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Koksijde
15-07-2020

In dit boekje vind je het aangepast sanitair aan de Kust.Per gemeente zie je een kaart met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kan je zelf inschatten of het toilet voor jou geschikt is


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het