Rodenbachfonds wordt Cultuurlab Vlaanderen.Nieuwe naam, nieuwe werking, nieuwe voorzitter.

Cultuurlab Vlaanderen is het Vlaams labo waarin we cultuur inzetten ter versterking van lokale solidariteit. Het werkt voor en met mensen die samen een open en warme samenleving willen realiseren. Met de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis als inspiratiebron en met de Nederlandse taal als een uitdrukkelijk verbindend element organiseert Cultuurlab Vlaanderen activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door van elkaar te  leren en samen te creëren werkt Cultuurlab Vlaanderen vanuit het lokale niveau aan een samenleving, waarin plaats is voor iedereen.  

 

Cultuurlab Vlaanderen legt drie klemtonen:

  • Cultuurlab Vlaanderen wil een laboratorium zijn van laagdrempelige cultuurbeleving ter bevordering van een inclusieve samenleving. Een lab of labo staat voor ruimte, experiment en innovatie.
  • Cultuurlab Vlaanderen wil door middel van cultuurbeleving en cultuurcreatie lokale solidariteit bevorderen.
  • Cultuurlab Vlaanderen zet de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis in als inspiratiebron voor wederzijds begrip vanuit ieders eigenheid en om vanuit historisch perspectief actuele gebeurtenissen te kunnen kaderen.

 

Met de nieuwe werking lanceren we een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

 

Nieuwe voorzitter

Patrik Vankrunkelsven geeft voorzittersfakkel door aan Dimitri D’Hondt

Patrik Vankrunkelsven (62 j), voorzitter van het Rodenbachfonds sinds 2011, geeft de fakkel door aan Waregemnaar Dimitri D’Hondt (37 j), die zo de eerste voorzitter wordt van Cultuurlab Vlaanderen.

Dimitri is al enkele jaren lid van zowel de algemene vergadering als van de raad van bestuur en heeft het afgelopen jaar het vernieuwingsproject mee vorm gegeven.

Het is niet de eerste keer dat Dimitri zijn schouders zet onder een nieuwe dynamiek. In 2016 was hij de eerste voorzitter van de nieuw opgerichte vereniging De Vlaemsche Stooringhe, afdeling van het toenmalige Rodenbachfonds.

Dimitri D’Hondt: “Ik ben een enorme voorstander van de nieuw uitgetekende structuur en sta ook 100% achter de visie die we met Cultuurlab Vlaanderen nastreven. Door onze eigen emancipatiegeschiedenis samen met onze taal centraal te zetten, kunnen we perfect experimenteren met hoe we cultuur in al zijn facetten dichter bij alle Vlamingen kunnen brengen. Experimenteren, luisteren naar wat leeft in Vlaanderen en tegelijk durven falen, dat is mijn persoonlijke missie binnen Cultuurlab Vlaanderen.”

 
 
 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Mechelen
28-01-2020

Op dinsdag 28 januari 2020 zullen 130 leerlingen van basisschool Sint-Jan een terrein aan de Peetersstraat mee helpen bebossen. De leerlingen komen uit het 2de, 3de 4de en 5de leerjaar van de basisschool. De leerlingen zullen te voet naar de Peetersstraat gaan en vandaar ook weer te voet naar school terugkeren. De school werkt graag mee aan de actie van BOS+ en CM, binnen het project...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Koersel
27-01-2020

We Claim The Streets geeft jonge kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan het publiek op 16 en 17 mei 2020. Jeugdhuis Club 9 stelt zijn accommodatie ter beschikking tijdens dat weekend. Alle kunstdisciplines zijn welkom.De tentoonstelling kadert binnen Kunstroute. Kunstroute is een organisatie van CC Beringen en ze roepen zoveel mogelijk kunstenaars op hun atelier of andere locatie open te...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Bonheiden
24-01-2020

Presentiegeld gaat naar goede doelenDe leden van de raad voor maatschappelijk welzijn kozen ervoor om de werking van 2 goede doelen uit Bonheiden extra te ondersteunen: Villa Praline en 't Bergske. De raadsleden schenken hiervoor hun eigen presentiegeld weg. De leden van het college van burgemeester en schepenen, die geen presentiegeld krijgen, leggen hetzelfde bedrag bij. De schenking wordt...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het