Vaccinatiemoment tegen mazelenDeze voormiddag van 9 tot 12 uur. is er een eerste vaccinatiemoment tegen de mazelen in dienstencentrum 'De Piepel'.

 

Om haar inwoners te beschermen organiseert de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (waarvan het lokaal bestuur van Tongeren deel uitmaakt) een gratis vaccinatie tegen de mazelen aan. Personen geboren tussen 1970 en 1985 zijn niet of onvoldoende gevaccineerd en velen maakten de ziekte als kind niet door. Hierdoor loopt deze doelgroep het risico om de ziekte alsnog te krijgen. Deze ‘kinderziekte’ is zeer besmettelijk en kan ernstige gevolgen hebben. Ook volwassenen kunnen deze ziekte nog krijgen.

"We hebben 16.000 personen geboren tussen 1970 en 1985 aangeschreven uit de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (Bilzen - Hoeselt - Riemst - Tongeren - Herstappe - Voeren). Hiervan hebben er zowat 2.000 gereageerd. Heel wat personen waren al gevaccineerd of hebben de mazelen doorgemaakt of ze gaan naar hun huisarts voor het vaccin. Dus een reactie van 10 à 15 % is zeker gunstig", wist dokter Sven Simons (Li op de foto)

In De Piepel zijn voormiddag naast huisartsen en verpleegkundigen ook medewerkers van Welzijnszorg en maatschappelijk assistenten in de weer. Vandaag komen 330 personen zich laten vaccineren en volgende zaterdag nog eens 300.

 

Schepen Jos Schouterden (Sociale zaken) is tevreden over de opkomst: "Stad Tongeren maakt deel uit van dit pilootproject dat in Zuid-Limburg erkend werd rond eerste lijn welzijnszorg. Voor de organisatie van de zorgregio werd een zorgraad met eigen bestuursorgaan samengesteld.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tongeren-vandaag

Tongeren
16-01-2020

De Tongerse Inez Dusaert (20) dit weekend naar Parijs om deel te nemen aan de verkiezing van 'Top Model International'. De finale vindt plaats in de Lido op de Champs-Elysées.Inez volgt een opleiding 'Maatschappelijk Werker' aan de PXL in Hasselt. Ze houdt van paardrijden en fitnessen. Inez is heel toevallig in contact gekomen met deze wedstrijd, door een flyer op de...


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
16-01-2020

Binnenkort heropent het filiaal van Neckermann (Maastrichterstraat). Het reisbureau was vorig jaar naar Sint-Truiden verhuisd.Het Tongerse filiaal is het enige van de 5 Limburgse dat bij het faillissement niet werd overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
16-01-2020

In Limburg bedraagt de gemiddelde dagprijs voor een woonzorgcentrum vandaag 56,79 euro. De dagprijs is vorig jaar gemiddeld met 3% gestegen.Limburg is samen met O. en W. Vlaanderen nog steeds de goedkoopste provincie qua verblijf in een rusthuis.Houthalen (Het Dorp) is met 76,90 euro het duurste en Genk (De Olijfboom) is met 46,40 het goedkoopste wzc.


Meer info

Tongeren-vandaag
Tongeren
08-01-2020

Voorzitter Marina Martens van Fifty-One amAtae Tongeren heeft vanavond twee cheques uitgereikt in de bovenzaal van brasserie Intermezzo, tijdens de nieuwjaarsreceptie: “De stille armen van Tongeren” kregen 1.500 euro en VBS “De Boomgaard” in Bommershoven 500 euro.Marleen Haerden vertelde dat het geld besteed wordt aan voedingsbonnen om boodschappen te doen voor mensen die...


Meer info

Tongeren-vandaagAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het