Eurorent investeert 2,5 miljoen in grootste verhuurshowroom van het landNa de onverwachte economische pauze van enkele maanden geleden, kijken heel wat bedrijven reikhalzend uit naar het najaar. Dat is ook het geval bij Eurorent. De specialist in machineverhuur investeert namelijk 2,5 miljoen euro in de uitbouw van een nieuw hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren. Op die locatie verrijst meteen de grootste verhuurshowroom van het land. “We centraliseren ons machinepark op één plek. Zo creëren we een echte winkelbeleving”, aldus gedelegeerd bestuurder Valerie Vandeput. 

Concreet koopt Eurorent het pand van buurman Vanheel Transport, goed voor een verdubbeling van de oppervlakte: “Onze site wordt 110 are groot. Enerzijds richten we hier een showroom van maar liefst 6000 m2 in, meteen goed voor een Belgisch record in onze sector. Anderzijds etaleren we onze machines ook op de ruime parking aan de straatkant”, legt Valerie Vandeput (gedelegeerd bestuurder Eurorent) uit.  

 

FLAGSHIP STORE GEEFT WINKELGEVOEL

Met deze schaalvergroting roeit Eurorent tegen de stroom in. Terwijl de markt evolueert naar vele, maar kleinschalige, afhaalpunten, kiest Eurorent net voor een ruime ‘flagship store’: “De vestigingen van Leopoldsburg (vanaf heden) en Hasselt (vanaf november 2020) verhuizen naar de kersverse hoofdzetel. En ook een stukje van het assortiment in Seraing – met name de grote machines – krijgt een nieuwe thuis in Houthalen-Helchteren. Zo kan je het volledige machinepark live op één plek bekijken en heb je een echt winkelgevoel. We kiezen dus resoluut voor beleving, in lijn met de huidige maatschappelijke trend.” 
 
Eurorent investeert in Houthalen-Helchteren om drie redenen: “Ten eerste vormt Houthalen-Helchteren een goed gelegen uitvalsbasis om onze klanten – die zich voornamelijk in Limburg en Luik situeren – te bedienen. Ten tweede is industrieterrein Centrum-Zuid vlot bereikbaar. En ten slotte is dit gewoon een geweldige opportuniteit. Want je krijgt niet elke dag de kans om een kant-en-klaar, passend gebouw te kopen van je buurman.”

 

GROEI VIA TWEE SPOREN

Vanuit het hoofdkwartier wil Eurorent de komende maanden en jaren terug aanknopen met groei. Daarvoor bewandelt de verhuurspecialist twee sporen: “Op een kantelmoment zoals dit kan je twee dingen doen: de toekomst met een klein hartje afwachten of het heft in handen nemen en positieve ambitie tonen. Eurorent kiest voluit voor het tweede scenario. Enerzijds tillen we onze dienstverlening naar een hoger niveau. Door de centralisering garanderen we snellere levertijden, omdat we machines niet langer van de ene vestiging naar de andere hoeven te transporteren. Bovendien bundelen 25 gespecialiseerde medewerkers de krachten op onze nieuwe hoofdzetel. Zij zullen elkaars kennisniveau opkrikken.”


Daarnaast pakt Eurorent uit met extra dienstverlening: “Vandaag kloppen klanten vooral bij ons aan om machines te huren. Maar vervolgens moet er natuurlijk ook iemand die machine bedienen. Daarom leiden we de medewerkers van onze klanten op om zelf achter het stuur van bijvoorbeeld een hoogtewerker of heftruck plaats te nemen. Of treden onze eigen medewerkers op als operator van de gehuurde machine.”

Over Eurorent: Familiebedrijf Eurorent is gespecialiseerd in machineverhuur. Het bedrijf telt een 50-tal medewerkers, actief in de vestigingen in Houthalen-Helchteren, Sint-Truiden, Seraing en Hasselt. De klanten situeren zich zowel in B2C als B2B (bijvoorbeeld de bouw, evenementen, logistiek, industrie, tuinbouw, lokale besturen).   In 2019 draaide Eurorent een omzet van 8,1 miljoen euro. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-08-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Idearté

Lanaken
09-11-2020

“Verhalen van collega’s hebben meer effect dan eenzijdige mededelingen van bovenaf” Een ‘interne communicatieverantwoordelijke’, dat was tot voor kort een fenomeen dat enkel opdook bij uit de kluiten gewassen multinationals. Tegenwoordig trekken echter meer en meer KMO’s een dergelijk profiel aan. De reden? Heldere en inspirerende interne communicatie versterkt...


Meer info

Idearté
Antwerpen
06-10-2020

Consortium IMM/Unity bouwt vooruitstrevend vaccincomplex op UAntwerpen ANTWERPEN / ZONHOVEN, 5 oktober 2020 – Onlangs kreeg de Universiteit Antwerpen het bezoek van koningin Mathilde. Hare Majesteit kreeg er onder meer een toelichting over Vaccinopolis, het vooruitstrevende complex dat toelaat om versneld nieuwe vaccins te testen. Maandag werd bekendgemaakt welke bouwpartners het...


Meer info

Idearté
Gent
30-08-2020

Street artist Cee Pil is terug. Na een korte coronapauze stelt de topper van de Gentse graffiti-scène vandaag zijn nieuwste werk voor: een kunstzinnige toekan, geschilderd op de bureelcontainers van bouwgroep Jansen the Building Company aan het nieuwe Van der Valk-hotel. Wallin (de vzw die de publieke ruimte in Gent opwaardeert door graffiti-artiesten een platform te bieden) ziet brood in...


Meer info

IdeartéAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het