Ook in 2021 hinder aan Zennebrug in HombeekOp 4 augustus 2020 ging de Zennebrug in Hombeek (Mechelen) dicht voor een grondige renovatie met de nodige verkeersellende als gevolg. Uit een vraag van Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA) aan minister Peeters blijkt dat er in 2021 nog werken volgen aan de brug in Hombeek. Ook aan vier andere bruggen in het stroomgebied Nete, Dijle en Zenne wordt in 2021 gewerkt.

Opnieuw werken aan de Zennebrug in 2021

Op 4 augustus 2020 ging de Zennebrug in Hombeek (Mechelen) dicht voor een grondige renovatie. De eerste fase van de werkzaamheden duurt drie maanden. De omleiding voor autoverkeer loopt via Leest (Mechelen) en de N16 en zorgt voor heel wat hinder. “In 2020 ging de Zennebrug in Hombeek dicht voor herstel aan de bovenzijde”, aldus Perdaens, “Omdat de nutsleidingen niet op tijd waren, wordt in 2021 het herstel van de onderzijde van de brug gepland. Ook in 2021 kan er dus nog hinder komen.”

De werken van de afgelopen maanden sneden de rechtstreekse link tussen Hombeek en Mechelen-centrum af. Hopelijk lukt het om de werken volgend jaar te organiseren zonder dat de hele brug gesloten moet worden voor gemotoriseerd verkeer.” zegt een bezorgde Perdaens.

Nog vier andere werken aan bruggen in stroomgebied Nete, Dijle en Zenne in 2021

Een andere herstelling die in 2021 is gepland is die van de Tuchthuisbrug (Vilvoorde) over Zenne Zeekanaal. Hier zullen de nutsleidingen worden verplaatst en zijn renovatiewerken gepland in het voorjaar van 2021. “Belangrijk hier is dat er afspraken met de stad worden gemaakt omwille van de nabijheid van de brandweer.” geeft Perdaens mee.

Ook kan in maart 2021 nog hinder worden verwacht vanwege een structurele herstelling van brug O41 (Nete-Rumst Autostradebrug E19) over de Beneden-Nete. Kleinere werken die gepland zijn in 2021 zijn de vernieuwing van de voetpaden van de Emblembrug over de Kleine Nete en de vernieuwing van de elektromechanica aan Humbeek-Sas over Zeekanaal Brussel-Schelde.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Freya Perdaens
 
Op:  05-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het