De interne wijzigingen binnen het bestuur/fractie van CD&V Jabbeke.Onze partij levert al vele verkiezingen de bestuursploeg in Jabbeke. We hebben met die ploeg, maar vooral ook met de brede steun van de bestuurs –en partijleden al heel veel mooie realisaties op ons palmares. We zijn ook dankbaar voor die getrouwe inzet, vaak over generaties heen (kijk naar “de Bogaerts”, kijk naar de “Vanhessches”). Toch beseffen we dat het gegeven vertrouwen van de Jabbeekse burger ons grootste geschenk is. Het diepe besef van de verantwoordelijkheid die komt met het bestuursmandaat, deed bij ons de vraag stellen hoe we niet alleen in het heden, maar ook in de toekomst de Jabbeekse bevolking het best kunnen dienen.

Partijvoorzitters als Kristof Janssens, ikzelf, maar ook Chris Bourgois hebben altijd een specifieke vraag voor ogen gehad: hoe moeten we zelf veranderen of groeien om de positieve verandering of groei in de gemeente veilig te kunnen stellen. Dit is een vraag naar vorming en opleiding, dat is een vraag naar kansen bieden en kansen grijpen, dat is een vraag visieontwikkeling, dat is een vraag naar herbronning en dat is een vraag naar teamontwikkeling. We hebben daarbij altijd kunnen rekenen op de steun van onze twee locomotieven: Hendrik en Daniël, maar evenzeer op de het ganse college van burgemeester en schepenen. Samen hebben we congressen georganiseerd, boeiende activiteiten, hebben we nieuw beloftevolle leden aangetrokken. Soms komen we echter op scharnierpunten.

Verkiezingen is er één van, maar verdeling van de mandaten is een ander. Ik ben reeds in het verleden gevraagd geweest om de lijstvorming in goede banen te leiden, maar ook te helpen bij de mandatenverdeling. Ook nu werd ik door Daniël en Hendrik verzocht om dit proces van de schepenwissel op te volgen. Velen hebben ons al de vraag gesteld: waarom heb je niet alle opvolgers van de schepenmandaten op voorhand ingevuld? We wilden in eerste instantie ruimte geven en ruimte laten voor initiatief. We wilden zien wie verantwoordelijkheid opneemt en ook zien wie in staat is om dat breder vormingsproces in de partij zuurstof te geven. Het gaat dus niet zozeer om een verjongingsproces, maar om een vormingsproces.

In dat licht moeten we ook de wissel duiden. Het gaat om een man, schepen Jan Pollet, die heel wat kilometers op de politieke teller heeft. Dat brengt een schat aan ervaring, expertise mee. Jan is echter binnen en buiten de partij geprezen om zijn menselijke kwaliteiten. Nooit is het voor Jan teveel om een mens te helpen, te ondersteunen. Zo ook nu. Jan zal op 1 januari nog negen maanden schepen zijn, maar zal reeds in die periode Chris Bourgois onder zijn vleugels nemen. 9 maanden later neemt Chris over, maar Jan blijft met raad en daad Chris en bij uitbreiding de partij bijstaan. Jan zal in de tijd die volgt zijn sterke schouders zetten onder de uitbouw van de partij en zal ook in de volgende verkiezing zich kandidaat stellen om de burger ook nog in de volgende legislatuur te dienen. Ik wil Jan dan ook uitdrukkelijk danken voor deze keuze. We hebben een Jan Smit gezien, die mensen kon verenigen met zijn lied. We hebben een Jan Ceulemans gezien die mensen kon verbinden door zijn gouden dribbels en we hebben onze Jabbeekse Jan Pollet, de man die eerst zijn volk leerde fietsen, maar nadien ook zijn Jabbeekse burger en nu ook de Jabbeekse CD&V verenigt en kansen tot groei biedt.

Jan aan het woord: “Ik wil de partij danken voor de vele kansen die ik gekregen heb om te groeien als politicus. Ik wil nu ook anderen de kans geven om diezelfde groei mee te maken door hen met raad en daad bij te staan. Ik wil ook tijd maken om voor vele gesprekken en nieuwe contacten met de Jabbeekse burger, en in het bijzonder Varsenare waar ik mijn hele beroepsloopbaan uitgebouwd heb. Ik ben altijd een volksmens geweest. Ik sta niet boven de mensen, maar naast hen, bereikbaar voor hun zorgen en hun dromen. Ik wil daar ook de komende jaren tijd voor maken, zodat ik met hun steun en vertrouwen naar de volgende verkiezingen kan gaan”.

Chris Bourgois krijgt met Jan een wijze mentor, net zoals we ook verdere vormen van mentorship binnen de partij zullen uitwerken. Chris is ondertussen voor velen onder jullie geen vreemde meer. Hij heeft leiderschapskwaliteiten ontwikkeld in het zakenleven, in het vrijtijdsleven als voorzitter van KSV Jabbeke, maar ook in de politiek als voorzitter CD&V en voorzitter van de gemeenteraad. We weten dat Chris op alle vlakken ondernemend is en we wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe mandaat.

De keuze voor Chris betekent ook dat er een nieuwe voorzitter van de gemeenteraad moet gekozen worden. Wij hebben gevraagd of Wim Vandenberghe deze verantwoordelijkheid wou opnemen. Wim heeft zich achter de schermen in vele dossiers ingewerkt als fractievoorzitter, maar is bovenal een verenigingsmens: de krachtbal is een collectieve microob van alle Vandeberghes, maar alles wat sport en natuur is, doet Wim in hoogste versnelling schakelen. Net zoals Chris is Wim een beloftevolle politicus en willen we hem alle kansen geven.

Chris en Wim: “Ik dank Jan voor de steun die ik mag ontvangen net als ik de partij dankbaar ben voor het geschonken vertrouwen”.

We geven ten slotte mee dat de voordrachtsaktes door de mandatarissen getekend zijn, voorgelegd worden aan de algemeen directeur om dan ten slotte de betrokken personen te installeren in de juiste gemeenteraad. Heel concreet zal Wim Vandenberge, eens alle formaliteiten afgerond zijn, de fakkel overnemen nadat Chris de gemeenteraad van 14 december geopend heeft. De gemeenteraad zal kennis nemen van de voordrachstakte in diezelfde gemeenteraad. Vanaf 1 oktober 2021 is Chris de schepen en zal vanaf dan bevoegd zijn voor openbare werken, middenstand en handel, tewerkstelling en economie, senioren, distriebutienetten en patrimonium.

Ik wil voor de rest de ganse ploeg danken voor het vertrouwen dat in mij gesteld werd, voor het collegiaal overleg dat gehouden werd, maar ik wil ook beider kapiteins Daniël en Hendrik danken voor de samenwerking en vooral hen een goede vaart te wensen met de nieuwe ploeg. (slotwoord door Hendrik en Daniël).

Tekst opgesteld door Johannes Claeys in overleg met Jan, Chris, Wim, Daniël en Hendrik

 

Berichtgever: Chris Bourgois introduce.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Wommelgem
26-01-2021

De Antwerpse intercommunale IGEAN kiest samen met haar leasepartner J&T Autolease resoluut voor een verduurzaming en elektrificatie van haar wagenpark.Een doorgedreven samenwerkingVia een op maat gemaakt Eco Lease traject helpt J&T Autolease IGEAN in haar project om duurzamer om te gaan met mobiliteit. Daarbij biedt J&T Autolease een begeleiding van A tot Z; te beginnen met een...


Meer info

PRpress
Ronse
25-01-2021

Vorig jaar verschenen wij in de lokale pers met de opening van de Ecompass Business Academy in het idyllisch landhuis van de voormalige Shamrock Hostellerie in Maarkedal. Corona dwarsboomde de lancering van onze prille Business Academy. Maar wij zijn in tussentijd niet bij de pakken blijven zitten en proberen deze noodgedwongen stilstand om te buigen tot een productief proces van creativiteit en...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
25-01-2021

Beperkte gegevens, maar weinig risico’s verwacht met boodschapper-RNA-vaccins Kunnen vrouwen die zwanger zijn, een kinderwens hebben of momenteel borstvoeding geven veilig gevaccineerd worden tegen COVID-19? En zo ja, is het wenselijk? Na een dringende adviesaanvraag vanuit de Belgische Taskforce "Operationalisering van de vaccinatiestrategie COVID-19" heeft de Hoge...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
25-01-2021

Gezond en voedzaam eten blijft in huidige tijden een hot topic. Veel mensen willen wel een gezond ontbijt of voedzame lunch maar hebben vaak geen tijd (of zin) om zich hierin te verdiepen. Bovendien is er ook veel verwarring. Zijn het nu suikers, koolhydraten of vet dat we best mijden? Of hebben we nu allen extra proteïnes nodig? Nood aan worry-free foodZo kwam Nathalie Bruneel, een jonge...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het