De Europese luchtvaartsector wordt zwaar getroffen door de Covid-19-crisis en ziet het totale aantal passagiers van januari tot 22 november 2020 dalen met meer dan 70%De luchthaven van Charleroi kent een daling van 67% voor diezelfde periode, waardoor de luchthaven zich in het gunstige gemiddelde van vergelijkbare Europese luchthavens bevindt.

 

De Europese luchtvaartsector is één van de sectoren die het zwaarst wordt getroffen door de COVID-19-pandemie. Alle luchthavens ondervinden momenteel een ongeziene daling van de passagiersstroom en hun inkomsten.


De meest recente voorspelingen van ACI EUROPE wijzen erop dat alle Europese luchthavens in totaal ongeveer 1,69 miljard passagiers zullen verliezen in 2020**.
Onze raming voor de luchthaven van Charleroi, is een verlies van 5,9 miljoen passagiers in 2020.

Deze situatie creëert een enorme verstoring van het ecosysteem van het vliegverkeer en vormt een bedreiging voor de volledige luchtvaartsector.
Met andere woorden, meer dan acht maanden na de start van deze ongekende crisis, rationaliseren alle Europese luchthavens hun kostenstructuren en ze optimaliseren hun inkomstenbronnen door een kwalitatieve en veilige dienstverlening te bieden aan de passagiers.

De luchthaven van Charleroi investeert in zijn risicobeheer op de korte termijn zonder de ontwikkeling van tools op de middellange en lange termijn uit het oog te verliezen:

  • De werken voor de verlenging van de start- en landingsbaan van de luchthaven van Charleroi tot 3200 meter, d.w.z. een intercontinentaal niveau.
  • De start van de werken voor de inrichting van de esplanade en het toekomstige gebouw dat is bestemd voor de grenscontroles.
  • De implementatie van digitale oplossingen om de ervaring van de passagiers te verbeteren.


In de huidige context met het virus COVID 19 en naar aanleiding van de invoering van ons gezondheidsplan dat rekening houdt met alle elementen die worden opgelegd door de overheidsinstellingen en de luchtvaartsector (EASA, IATA, ACI), hebben we onze passagiers gevraagd om de maatregelen die we invoerden in de luchthaven van Charleroi te beoordelen. 86,3%*** van alle passagiers geeft aan te reizen in alle gemoedsrust dankzij onze maatregelen.

De luchthaven van Charleroi vroeg de reizigers ook naar hun visie op 2021.
83 %**** van de respondenten gaf aan dat ze de komende maanden willen reizen en meer dan 88 % van hen wilt hiervoor opnieuw het vliegtuig nemen.


* ACI Europe 27/11/2020
**ACI Europe 4/11/2020
***Enquête uitgevoerd in de terminal tijdens de periode van 9/9 tot 14/9 2020 (aantal respondenten = 2144)
****Enquête uitgevoerd via de nieuwsbrief van 18/11/2020 (aantal respondenten = 3464)

 

ABOUT THE COMPANY

Brussels South Charleroi Airport die meermaals beloond werd voor zijn diensten en zijn infrastructuur is een van de twee luchthavens die de stad Brussel aandoen. Bogend op zijn operationele ervaring en kennis van de sector heeft BSCA in 2019 meer dan acht miljoen passagiers de mogelijkheid geboden te vertrekken naar meer dan 190 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Brussels South Charleroi Airport telt acht partnerluchtvaartmaatschappijen, namelijk Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia, Air Belgium en Air Algérie.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-12-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Diest
24-01-2021

Nadat vorige week de eerste medewerkers van AZ Diest gevaccineerd konden worden dankzij woonzorgcampus Ezeldijk in Diest, hebben ook andere woonzorgcentra in de buurt hun resterende COVID-19-vaccins geschonken aan de primaire doelgroepen van het ziekenhuis.Afgelopen weekend konden AZ Diest medewerkers zich laten vaccineren in woonzorgcentra Ster der Zee in Scherpenheuvel en Huize Sint-Augustinus...


Meer info

PRpro
Bredene
22-01-2021

Een niet gering aantal individuele eigenaars-bewoners van een vakantieverblijf verhuren dit verblijf sporadisch om hun kosten te dekken of hun lening af te betalen. Dat is momenteel, ook in volle coronaperiode, niet verboden, … tenzij het verblijf toevallig in een bungalowpark, een vakantiepark of een camping ligt. Dit onderscheid leidt op sociale media al enkele maanden tot veel...


Meer info

PRpro
Brussel
20-01-2021

Het Rekenhof onderzocht de effectiviteit van de individuele beroepsopleiding (IBO), een maatregel waarmee de Vlaamse Regering al enkele decennia werkzoekenden wil activeren, hun competenties versterken, knelpuntvacatures wil invullen en kansengroepen evenredig tewerkstellen. De audit richtte zich op de werkzoekenden die in 2015 een IBO volgden. Het Rekenhof volgde tot eind 2017 hun tewerkstelling...


Meer info

PRpro
Diest
20-01-2021

De covid-19 vaccins voor de zorgverleners laten langer op zich wachten, maar de eerste AZ Diest medewerkers konden zich alvast vandaag laten vaccineren in woonzorgcentrum campus Ezeldijk in Diest.Dankzij een optimale samenwerking met de eerstelijnszorg mochten al enkele AZ Diest medewerkers van de primaire doelgroepen (medewerkers die actief zijn op de COVID-19 afdelingen, intensieve zorg en...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het