De evenementensector vindt zichzelf opnieuw uit. Cecoforma creëert Beyond, een 100% online digitaal evenementenplatformHet bedrijf cecoforma, actief binnen communicatie en evenementenorganisatie op internationaal niveau, werd zoals de meeste bedrijven getroffen door de coronacrisis, maar vond een innovatief antwoord. Het bedrijf lanceerde Beyond, een geïntegreerde dienst voor de organisatie van evenementen die volledig online kunnen plaatsvinden.

Cecoforma verzorgt jaarlijks zo’n 300 projecten, en dit voornamelijk voor de overheidssector en de Europese instellingen. Deze projecten omvatten campagnes, conferenties, seminaries of andere samenkomsten binnen en buiten Europa met afgevaardigden van over de hele wereld. De gezondheidscrisis en de verplaatsingsbeperkingen die ze met zich meebrengt, hebben een directe impact gehad op de activiteiten van het bedrijf en op die van zijn klanten, voor wie de voortzetting van hun communicatieactiviteiten uiterst belangrijk is.

Het evenementenbedrijf besloot daarom om een digitale dienst te ontwikkelen met alle elementen die nodig zijn om een echte conferentie te organiseren: een gepersonaliseerd platform, digitale vergaderzalen, een gespecialiseerd team om op te nemen wat de sprekers zeggen en live-tolkdiensten. Bovendien biedt cecoforma zijn klanten ondersteuning aan, naast coachingsessies voor sprekers.
“Onze fysieke evenementen verwelkomen over het algemeen 50 tot 1000 deelnemers die verschillende sessies bijwonen, gespreid over een of meerdere dagen”, legt Stéphane Hallet, customer services director van cecoforma, uit. “De door ons ontwikkelde module laat niet alleen een onbeperkt aantal deelnemers toe en de mogelijkheid om tussen verschillende sessies te wisselen, maar maakt ook interactie mogelijk tussen deelnemers en sprekers, wat zeer belangrijk is bij deze evenementen, die communicatievectoren moeten blijven.”

In feite is Beyond een 100% webinterface. Het platform combineert streaming- en videoconferentiediensten die in realtime worden beheerd. De technici van cecoforma zetten zo een vaak wat eentonige inhoud om in iets wat meer aanspreekt.

“Dit is een echte investering in de toekomst. De crisis heeft een impact op ons gehad, maar ze heeft ons ook de aanzet gegeven om een product te ontwikkelen dat voldoet aan de verwachtingen van bedrijven en instellingen in het huidige tijdperk”, voegt Stéphane Hallet toe. “De crisis heeft de noodzaak versneld om op de digitale wereld te vertrouwen voor het organiseren van evenementen die efficiënter, duurzamer en milieuvriendelijker zijn, maar waarbij de menselijke dimensie centraal blijft staan. Deze mengvorm van evenementen zal de nieuwe norm worden in een wereld van warme communicatie waar we zo snel mogelijk naar hopen terug te keren.”

Deze digitalisering zet eveneens de deur open voor een grotere participatie van topmanagers die zich niet altijd kunnen verplaatsen en die voortaan actief kunnen deelnemen aan toekomstige onlineacties.

Beyond is een succes. Sinds juni 2020 heeft cecoforma al bijna honderd digitale evenementen met enkele duizenden deelnemers georganiseerd. Bij sommige evenementen neemt het aantal deelnemers zelfs sterk toe, zoals voor de EU Vocational Skills Week, die in 2019 fysiek plaatsvond en 800 mensen samenbracht, terwijl de editie van 2020 meer dan 2200 aanwezigen verwelkomde op het digitale platform.

 

ABOUT THE COMPANY


cecoforma werd in 1989 overgenomen door Stéphan Uhoda. Vanuit Brussel specialiseert Cecoforma zich in oplossingen voor de EU-instellingen. www.cecoforma.com/about
dynamic :www.dynamic-events.be/
Seauton werd in 1999 opgericht door Jan Samyn en is gevestigd in Leuven. Het bedrijf is gespecialiseerd in internationale projecten voor concerns. Seauton sleepte al uiteenlopende prijzen in de wacht en staat bekend als trendsetter en referentiespeler in de evenementen- en congressector. Een andere activiteit van Seauton is Association Management binnen de gezondheidszorg. Zo ondersteunt het bedrijf verenigingen met advies, de organisatie van meetings, congressen en evenementen, de uitwerking van digitale oplossingen en strategische planning.
www.seauton-international.com/nl
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  03-12-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Diest
24-01-2021

Nadat vorige week de eerste medewerkers van AZ Diest gevaccineerd konden worden dankzij woonzorgcampus Ezeldijk in Diest, hebben ook andere woonzorgcentra in de buurt hun resterende COVID-19-vaccins geschonken aan de primaire doelgroepen van het ziekenhuis.Afgelopen weekend konden AZ Diest medewerkers zich laten vaccineren in woonzorgcentra Ster der Zee in Scherpenheuvel en Huize Sint-Augustinus...


Meer info

PRpro
Bredene
22-01-2021

Een niet gering aantal individuele eigenaars-bewoners van een vakantieverblijf verhuren dit verblijf sporadisch om hun kosten te dekken of hun lening af te betalen. Dat is momenteel, ook in volle coronaperiode, niet verboden, … tenzij het verblijf toevallig in een bungalowpark, een vakantiepark of een camping ligt. Dit onderscheid leidt op sociale media al enkele maanden tot veel...


Meer info

PRpro
Brussel
20-01-2021

Het Rekenhof onderzocht de effectiviteit van de individuele beroepsopleiding (IBO), een maatregel waarmee de Vlaamse Regering al enkele decennia werkzoekenden wil activeren, hun competenties versterken, knelpuntvacatures wil invullen en kansengroepen evenredig tewerkstellen. De audit richtte zich op de werkzoekenden die in 2015 een IBO volgden. Het Rekenhof volgde tot eind 2017 hun tewerkstelling...


Meer info

PRpro
Diest
20-01-2021

De covid-19 vaccins voor de zorgverleners laten langer op zich wachten, maar de eerste AZ Diest medewerkers konden zich alvast vandaag laten vaccineren in woonzorgcentrum campus Ezeldijk in Diest.Dankzij een optimale samenwerking met de eerstelijnszorg mochten al enkele AZ Diest medewerkers van de primaire doelgroepen (medewerkers die actief zijn op de COVID-19 afdelingen, intensieve zorg en...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het