Vaar mee met de milieuboot in Oost- en West-VlaanderenDe Milieuboot organiseert van 1 maart tot 11 juni 2021 milieuboottochten op de Zeeschelde vanuit Antwerpen, Temse, Dendermonde en Schellebelle, op de Gentse Binnenwateren vanuit Gent, op de Boven-Schelde vanuit Oudenaarde en op het kanaal Bossuit-Kortrijk vanuit Bosuit en Zwevegem. Een unieke kans om samen met je familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met deze rivier in eigen streek.

 

Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van de waterweg. De Zeeschelde is het tijgevoelige deel van de Schelde en is een belangrijke scheepvaartroute. Uniek zijn de uitgestrekte zoet- en brakwater getijdengebieden met slikken en schorren. Met het Sigmaplan worden dijken verhoogd en overstromingsgebieden aangelegd om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen.
Het water in de stad verkoelt Gent tijdens warme zomerdagen. Bij regenperiodes kan het teveel aan water in de Schelde en de Leie dankzij de keersluizen en de Ringvaart om Gent afgevoerd worden. Onze tocht brengt ons tot in het centrum van Gent!
De Boven-Schelde is een belangrijke transportas. Het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen plant een geleidelijke aanpassing van de rivier voor schepen tot 4500 ton. De rivier is ook landschappelijk en recreatief van groot belang.
Het is belangrijk dat de waterkwaliteit van het Kanaal Bossuit-Kortrijk goed blijft. Niet alleen omdat van het water uit het kanaal drinkwater wordt gemaakt, maar ook om de natuur, het landschap en de recreatie alle kansen te geven.

Wil je meer weten? Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van de Zeeschelde. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.

Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over milieuboot

Antwerpen
+11
30-10-2020

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot. Om de vier jaar keren we terug naar dezelfde regio in Vlaanderen, waardoor iedereen de kans krijgt om mee te varen. Waar we op dit moment varen, vind je hier. Verplicht inschrijven doe je hier.Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel...


Meer info

milieubootAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het