Pitch Please informeert, inspireert en motiveert alle student-ondernemers in studentensteden Hasselt en GenkDe steden Hasselt en Genk slaan de handen in elkaar. Samen met VLAIO en alle hoger onderwijsinstellingen in Limburg zetten ze hun schouders onder ‘Pitch Please’, een unieke samenwerking die studenten aanzet tot ondernemend denken en handelen.

 

Ondernemen tijdens het studeren groeit aan populariteit. Jaarlijks stijgt het aantal student-ondernemers waardoor een overkoepelende aanpak nodig is. Pitch Please speelt in op deze trend.

Samen met de universiteit Hasselt en de hogescholen PXL, UCLL en LUCA organiseren de steden Hasselt en Genk een breed aanbod aan activiteiten. Infosessies, lezingen, workshops … met als doel: informeren, inspireren en motiveren van student-ondernemers. Door deze unieke samenwerking bouwen ze bruggen binnen het ondernemerslandschap, zodat ook studenten kunnen proeven van de expertise binnen de provincie.

 

Rik Dehollogne (Schepen Economie Stad Hasselt) over het project:

Jongeren zijn de toekomst. Door hen te stimuleren om hun talenten te ontdekken én te tonen hoe ze hiermee het verschil kunnen maken, zorgen we voor een nieuwe generatie ambitieuze, Limburgse ondernemers. Op lange termijn betekent dit een boost voor de Limburgse economie.

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. Met hun eerste activiteit focust Pitch Please zich voornamelijk op het inspireren.

Op café tijdens Corona?!
KICK-OFF Inspiratiecafé (i.s.m. Unizo) : ‘Ondernemen?
Not your Average Job!’

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. De activiteiten van Pitch Please starten daarom officieel op woensdag 18 november met een online inspiratiecafé. Een ideaal moment voor jongeren om zich te laten inspireren door ondernemend talent van Vlaamse en Limburgse bodem.

 

Toon Vandeurzen (Schepen Economie Stad Genk): “Pitch Please sensibiliseert en stimuleert studenten tussen 18 en 25 jaar om meer ondernemend te zijn. Dat kan op verschillende manieren: van de opstart van je eigen bedrijf tot je eigen muziekgroep. Het inspiratiecafé is de ideale kennismaking met Pitch Please.”

 

Op de line-up van het inspiratiecafé staan Average Rob, Yoeri Severy (Yappa) en Caroline Rigo (Cent Pur Cent). Marnick Vandebroek zal als moderator alles in goede banen leiden. Average Rob werd bekend via zijn Instagrampagina waar hij zichzelf photoshopte in het leven van tal van beroemdheden. Als socialmediafenomeen is hij ondertussen niet meer weg te denken bij Humo en Studio Brussel. Zijn passie en ondernemingszin zijn een inspiratie voor veel jongeren.

 

 

KICK-OFF INSPIRATIECAFE

Livestream: http://www.pitchplease.be/nl/webinars (woensdag actief)

Datum: Woensdag 18 november 

Start: 20u00

Gratis 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
02-12-2020

Op donderdag 3 december is het de Dag van de Handicap. Die laat de stad Hasselt, waar ruim 4000 mensen met een beperking wonen, niet zomaar voorbijgaan. Op vraag van de stad schreef dichter, schrijver en ervaringsdeskundige Mustafa Kör het gedicht ‘Onbeperkt land’ over dit thema. De Hasseltse zorgverleners van personen met een handicap krijgen het als bedankje in de vorm van een...


Meer info

Hasselt
Hasselt
02-12-2020

Schepen van Bevolking Joske Dexters reikte de eerste identiteitskaart met vingerafdruk uit. De primeur was voor de Hasseltse Valerie Persoons. Hasselt zet met deze ‘biometrische’ eID haar imago van vooruitstrevende en slimme stad extra in de verf. De nieuwe, biometrische identiteitskaart ziet er anders uit en heeft ook andere functionaliteiten. De belangrijkste nieuwigheid is dat deze...


Meer info

Hasselt
Hasselt
01-12-2020

Hasselt start, in navolging van Leuven en Tongeren, met een proefproject waarbij wilde duiven het anticonceptiemiddel R12 krijgen toegediend. Voor de verdeling plaatste de stad een voederbak op de luifel van Toerisme Hasselt aan het Capucienenplein. “Zijn de resultaten even bevredigend als in andere steden, dan breiden we het systeem zeker uit”, aldus schepenen Laurence Libert en...


Meer info

Hasselt
Hasselt
30-11-2020

In juni kregen alle inwoners van Hasselt een horecabon van vijf euro aan huis in de brievenbus. Die is te besteden in de Hasseltse horecazaken, die zo extra ondersteund worden. Door de gedwongen sluiting van de cafés en restaurants besliste het stadsbestuur om de geldigheidsduur van de bon te verlengen tot 31 maart 2021. Momenteel zijn zowat een derde van de Hasseltbonnen geïnd door...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het