Wanneer   :  Inwoners kunnen zwembadwerf bezoeken op openwerfdagDe werken aan het zwembad schieten goed op. De betonwanden voor de gelijkvloerse verdieping staan er, de zwembadkuipen zijn voor de nodige tests gevuld met water, en intussen krijgt ook de eerste verdieping vorm. Het ideaal moment om onze burgers eens een kijkje te laten nemen op de site, vonden we hier. En dus organiseren we een openwerfdag op zondag 1 maart.

 

Er kruipt uiteraard heel wat organisatiewerk in een openwerfdag. Een dergelijke bezoekdag inplannen bij zo’n groot project, dat vraagt immers heel veel plannen en afstemmen. Maar het is een inspanning die we graag doen voor onze bevolking.

Het is niet dat we om de paar jaar een nieuw zwembad bouwen. Dit is echt wel een unieke kans om een zwembad in ruwbouwfase te bezoeken, en te zien hoe het zwembad, waar we met zijn allen nog jaren in gaan zwemmen, gebouwd wordt.

 

In de voormiddag, tot 13 uur, zijn er uitgebreide rondleidingen voor onze doelgroepen: de sportverenigingen die er hun thuisbasis zullen hebben, de scholen die er zullen komen zwemmen, de personeelsleden van de sportdienst en de redders.

 

In de namiddag kan het ruime publiek langskomen op de werf van het nieuwe zwembad: vanaf 13 uur tot 17 uur. Je kan er onze zwembadhal van dichtbij bekijken, en je krijgt er ook een woordje uitleg over het project.

 

Opgelet: we raden iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. We verwachten immers veel volk, en door de werken kan er zo goed als niet geparkeerd worden bij het zwembad.

 

 

Nog even wat achtergrondinfo: het zwembad wordt verwacht klaar te zijn tegen eind dit jaar. Het gebouw zal uit twee verdiepingen bestaan en drie baden tellen. Het grootste is een 25-meter sportbad dat een beweegbare bodem krijgt. Naast het grote bad is er nog een instructiebad, vergelijkbaar met het instructiebad dat we nu hebben.

Het derde bad is een peuter- en recreatiebad van 30 cm diep. Daarin komen een brede glijbaan een kleine glijbaan en talrijke speelelementen. De focus in ons nieuw zwembad ligt op het ‘zwemmen’: het schoolzwemmen en baantjes- en sportzwemmen. Met deze attractieve recreatie in dit peuter- en recreatiebad willen we echter ook jonge gezinnen aan hun trekken laten komen.

Op de eerste verdieping loopt doorheen de zwembadhal een passerelle, van waarop bezoekers naar de zwemmers beneden kunnen kijken, en er is ook een cafetaria die uitkijkt op het zwembad. Daarnaast komen er ook twee klaslokalen op de eerste verdieping, twee kantoren, een vergaderruimte, en een omkleedruimte en refter voor het personeel.

 

 

Praktisch

  • wanneer: zondag 1 maart: de rondleiding met bestuur start om 9 uur. Vanaf 10 uur starten om de 20 min rondleidingen met onze doelgroepen, en tussen 13u en 17u is het ruime publiek welkom
  • waar: Werf zwembad, Menenstraat 78, WevelgemArtikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  31-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Wevelgem

Wevelgem
10-07-2020

Nadat we tijdens de lockdown vrijetijdspakketten bezorgden aan alle Wevelgemse kwetsbare kinderen jonger dan twaalf jaar, pakken we vandaag uit met vrijetijdspakketten voor kwetsbare jongeren.In de vrijetijdspakketten voor de kinderen stak vooral knutselgerief, in de pakketten die we vanaf vandaag aan jongeren tussen 12 en 18 jaar bezorgen, stoppen we hippe gadgets. Zo vind je er onder meer een...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
30-06-2020

17 bekende en minder bekende illustratoren maken de komende weken raamtekeningen bij handelaars of aan gemeentelijk gebouwen uit Moorsele, Gullegem en Wevelgem. Ze doen dat in functie van de zomerkunstroutes die we momenteel voorbereiden, één in elke deelgemeente. Die zullen vanaf 11 juli deelnemers langs tal van kunststops leiden. Het gaat enerzijds om vaste kunst, anderzijds om...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
15-06-2020

Een deel van het schooljaar viel in het water door het coronavirus. Daarom organiseren we de laatste twee weken van augustus de zomerschool 'Babbel'. De ideale manier om net voor de start van het nieuwe schooljaar een aantal dingen op te frissen.Kinderen oefenen op een speelse manier de Nederlandse taal, gaan veel 'babbelen', ontdekken het bibliotheek- en cultuuraanbod, kunnen...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
09-06-2020

Ook deze zomer kan er naar hartenlust gespeeld worden in onze gemeente, op de speelpleinwerkingen van Katjeduk en Haasje-Over. De inschrijven starten op woensdag 10 juni om 13.30u, via de webshop. www.wevelgem.be/webshopjeugd. Door de huidige coronamaatregelen zal de speelpleinwerking er deze zomer echter iets anders uitzien, zowel voor de kinderen, als de ouders en de leiding. Er wordt gewerkt...


Meer info

WevelgemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het