Geen bedrag

contacteer de verkoper

Found & Baker Properties verkoopt unieke eigendom in Celles - Château Le Saulchoir staat te koop!Rust, natuur en charme, het zijn maar enkele kenmerken van ‘Le Saulchoir’, een uitzonderlijke kasteeleigendom die momenteel te koop staat bij Found & Baker Properties. De verkoop omvat het kasteel en alle bijhorende faciliteiten zoals een grote feestzaal voor banketten tot 700 personen, een prachtige parktuin met vijver van 4,3 ha en een gezellige hoeve.


Een stukje geschiedenis

Le Saulchoir is gevestigd in de Rue de Becquereau 6 in Celles (op 25 km van Kortrijk) en dateert van 1889.

Het domein kent een rijke politieke geschiedenis. Zo is het op dit domein dat vele discussies plaatsvonden die toen in die periode aan de orde waren:

  • De loting voor militaire dienst
  • De militaire dienst: 1 zoon per gezin.
  • De mobilisatie in 1914.

In 1962 werd het domein aangekocht door de familie Bourgeois die het van 1962 tot 1977 quasi volledig hebben vernieuwd. Zij hebben er een gastronomisch paradijs met internationale uitstraling van gemaakt en een zeer gegeerde locatie voor high end banketten, huwelijksfeesten, seminaries en recepties.

 

Indeling van het pand

Het kasteel dateert van 1880 en werd gerenoveerd in 1977. De feestzaal werd bijgebouwd in 1978. Een gedeelte van het kasteel wordt gebruikt voor privébewoning en een deel als feestzaal.

Het privé-gedeelte situeert zich op de eerste en tweede verdieping en bestaat uit een grote lichtrijke keuken met eetplaats, een bibliotheek, een salon/living, meerdere slaapkamers, 2 badkamers, een douchekamer en een bureauruimte. Daarenboven is er een grote zolderruimte over het volledige pand.

Zowel het kasteel als de feestzaal zijn onderkelderd. Deze kelders omvatten verschillende ruime bergruimtes, de volledig geïnstalleerde industriële keuken, 6 waterputten met elk een capaciteit van 10.000 liter en 1 waterput van 20.000 liter, de stookruimte, koelzones, wijnkelder etc.

De conciërgevilla/hoeve staat los van het kasteel en vraagt een totale renovatie. De hoeve is opgedeeld in twee aparte woonentiteiten.

 

Veel extra’s

Daarnaast biedt de eigendom nog veel extra mogelijkheden zoals een uitbreiding met wellnessfaciliteiten, een opleidingscentrum of een privékliniek met overnachtingsmogelijkheid. Grote troef hierbij is de prachtige ligging en de ruime parking met 140 parkeerplaatsen.

 

Verkoop

Na meer dan 40 jaar gepassioneerde uitbating, is het voor het sympathieke koppel Francis en Kristine Bourgeois – Dejonckheere tijd voor wat meer rust in hun leven. Ze zijn er klaar voor om de fakkel van hun levenswerk door te geven aan nieuwe enthousiaste uitbaters.

De verkoop omvat het onroerend goed (kasteel + feestzaal + hoeve op een domein van 4,3 ha) en de volledige handelszaak. De verkoopprijs bedraagt 1.395.000 euro.

 

Website: www.lesaulchoir.be

Webpagina verkoop: www.found-baker.be/panden/kasteel-le-saulchoir-te-cellescelles-7760

 

Berichtgever: found-baker.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je een gratis immo zoekertje plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Zonder gemeente
27-01-2021

Een beleid rond volksgezondheid is alleen doeltreffend als het rekening houdt met alle mensen op het grondgebied. Sinds het begin van de pandemie werden mensen zonder papieren te vaak vergeten bij de corona-aanpak. Sinds 28 december 2020 is België begonnen met het vaccineren van de bevolking tegen COVID 19. Er werden verschillende fasen gepland en terecht is de prioriteit “kwetsbare...


Meer info

PRpress
Brussel
27-01-2021

Stuurgroep Sint-Andries die de bewonersbelangen van de wijk Sint-Andries behartigt, is niet opgezet met het afsluiten van de publieke zitbanken op de Sint-Jansvliet. Nico Volckeryck, voorzitter Stuurgroep Sint-Andries: “Ter plekke is er inderdaad regelmatig overlast van mensen die in groepjes bier staan te drinken. En de Corona-maatregelen worden niet altijd gerespecteerd. Het is dan ook ...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
27-01-2021

Vandaag maakt de World Photography Organization de fotografen op de shortlist bekend in de Student- en jeugdcompetities van de Sony World Photography Awards 2021. Winnaars van Student Photography of the Year en Youth Photographer of the Year worden op 15 april bekendgemaakt via de online kanalen van de World Photography Organisation. STUDENTCOMPETITIE SHORTLISTDe shortlist voor studenten bevat...


Meer info

PRpress
Izegem
>>
27-01-2021

Coronanieuws zorgde de laatste dagen weer voor algemene mineur. Een vertraagde vaccinatieproductie, een tekort aan vaccinatiecentra zorgden er mede voor dat beslist werd om de geplaagde horecasector nog minstens twee maanden gesloten te houden.Een sluiting die intussen al 6 maand duurt. Maar een ideale wereld waarin we lekker kunnen genieten van een pintje zonder de vaccinatieperiode te...


Meer info

PRpressAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het