Op stap met een gidsIeder jaar organiseert Toerisme Ronse geleide wandelingen. Hierbij wordt Ronse op originele wijze in de kijker gezet!
Onze enthousiaste ploeg stadsgidsen staat klaar om de bezoeker te begeleiden langsheen de mooiste plekjes van onze stad.

Naast de toeristische troeven zoals de Sint-Hermescrypte, het Must – Museum voor textiel, met demonstraties op werkende weefgetouwen en het art deco kwartier, komt ook erfgoed dat normaal gezien niet toegankelijk is voor het publiek aan bod. Zo zijn we bijzonder trots dat ook dit jaar Villa Carpentier, ontworpen door Victor Horta, grondlegger van de art nouveau. kan bezocht worden .Snel reserveren is wel de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt! Deze editie is er speciale aandacht voor het familievriendelijke aanbod en ontwikkelden we een aantal familievriendelijke wandelingen, zoals onder andere de Picturale Wandeling, die je laat kennis maken met onze geïllustreerde stadsmuren of een leerrijke ontdekkingswandeling in het natuurreservaat Bois Joly.

Hou je van natuurwandelingen? Dan is de familievriendelijke muziekboswandeling, de Trage Wegen dag en de Nacht van de duisternis zeker niet te missen !

 

De “Op stap met de gids” wandelingen zijn sowieso een unieke gelegenheid om Ronse op een boeiende en verrassende manier te ontdekken, individueel of met het hele gezin.

 

Heb je zin gekregen in één van deze wandelingen: neem alvast een kijkje op: www.visitronse.be, er is ook een handige gedrukte wandelkalender beschikbaar, die kan je gratis bekomen in het belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen.

 

Om praktische redenen vragen we om vooraf te reserveren voor deze wandelingen, dit kan via:

 

Het onthaal- en belevingscentrum van Toerisme Ronse

Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse

T 055 23 28 16

toerisme@ronse.be

Like us on facebook

Check onze openingsuren en het uitgebreide overzicht van de wandelingen op: www.visitronse.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Ronse

Ronse
18-09-2020

Die dag voeren lokale organisaties actie om de stem van kwetsbare doelgroepen in onze samenleving te laten horen. Help mensen ontsnappen uit de armoede en hang in de week van 17 oktober een wit geknoopt laken uit je raam als teken van solidariteit. Een initiatief van vzw De Vrolijke Kring i.s.m. de werkgroep kansarmoede.


Meer info

Ronse
Ronse
04-09-2020

Het belang van toegang tot een kwaliteitsvol aanbod aan sport, cultuur en spel wordt vaak onderschat, maar in de coronaperiode hebben vele Ronsenaars het toch gemist. Een sterk vrijetijdsaanbod versterkt de ontwikkeling van jongeren, bevordert het fysiek en psychisch welzijn en versterkt het samen leven binnen de stad. Daarom is het ook zo belangrijk dat zoveel mogelijk Ronsenaars hiervan kunnen...


Meer info

Ronse
Ronse
04-09-2020

In Ronse staat de maand september traditiegetrouw in het teken van de jaarlijkse modeshow van de Unie Der Handelaars. Door de coronamaatregelen kan deze activiteit niet doorgaan in zijn originele vorm. Toch blijft de Unie der Handelaars op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Zij stellen jullie graag een nieuw coronaproof initiatief voor: Shop & Show Fashion Days.Tijdens ‘Shop &...


Meer info

Ronse
Ronse
04-09-2020

Sinds juni kan je in Ronse 2 elektrische deelwagens terugvinden. Ze hebben een standplaats op parking Portois (Oude Vesten) en parking Veemarkt. Autodelen is een eenvoudig en goedkoop alternatief als jouw (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil staat. Maar hoe werkt autodelen nu precies? Kan ik een testrit maken? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe kan ik reserveren? Je mag een...


Meer info

RonseAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het