Charmehotel Manoir OgygiaVOEL DE WARMTE VAN THUIS

Het charmehotel Manoir Ogygia ligt in een kasteelpark in de Veurnestraat in Poperinge en mikt op een publiek dat van het leven geniet.

Manoir Ogygia - een verwijzing naar de Griekse mythologie - telt negen kamers (waaronder twee duplex-kamers) op het gelijkvloers en op de eerste verdieping, goed voor 22 personen.

In 2006 werd het charmehotel uitgebreid met het wellness-instituut 'Phyto 5'. Zeg maar de kers op de taart bij een relaxerend verblijf in Manoir Ogygia. 

Manoir Ogygia versterkt het aanbod luxueuze hotelkamers in hoppeland en beantwoordt aan een groeiende vraag naar comfortabele kamers in een unieke omgeving en met aandacht voor veiligheid, toegankelijkheid (ook voor rolstoelgebruikers) en kwaliteit.

Nieuwbouw, geen restauratie: het klinkt onwaarschijnlijk voor wie het kasteelpark niet van vroeger kent. Toch is Manoir Ogygia een volledige nieuwbouw. Het hotel is gebouwd met respect voor de omgeving (kasteelpark en vroegere kasteel van Merris). Architect Luc Vandewynckel (Poperinge) en Carmen zelf zorgde voor het interieur en slagen erin de illusie op te wekken te vertoeven in een gerenoveerd 19de-eeuws pand. Wat Manoir Ogygia meteen een ziel, charme en authentieke warmte geeft.
 


Wie Manoir Ogygia binnenstapt voelt meteen de warmte van thuis. Van hieruit ontdekt u de meest idyllische plekjes van de Westhoek.

Dankzij het vele hout (o.a. gerecupeerd uit een vroeger hopmagazijn en uit het aanpalende kasteel), de stijlvolle zitmeubels, de zin voor detail, vertaald in accessoires, ornamenten… kent u een verblijf zonder zorgen. 

Zonder dat ook maar één moment de idee van kitsch of overdaad door het hoofd schiet ontdoet u zich van alle stress.

Andersvaliden kunnen er terecht in onze luxekamer Eos.

Uiteraard kunt u met uw wagen terecht op onze privé-parking net voor de deur. Het hotel beschikt over een gratis privé parking.

 

ONZE LUXEKAMERS

HEBE

Hebe was in de Oud-Griekse godsdienst de godin van de jeugd, een dochter van Zeus en Hera. Zij was schenkster van de goden op de Olympus.

Kamer Hebe bevindt zich op de eerste verdieping aan de tuinkant, en beschikt over een 'antieken bad op pootjes' en een massagedouche/stoomcabine. Deze kamer kan eveneens dienen als familiekamer want er is een duplex voozien waar een derde en vierde persoon kan logeren.
 

SAGA

Saga betekent zieneres. Misschien hierom wordt zij wel beschouwd als de godin van de goden- en heldensage.

Kamer Saga bevindt zich op de eerste verdieping, en beschikt over een ruim bubbelbad en douche.
 

APHRODITE

Aphrodite is een godin van zeer grote betekenis in de Griekse mythologie. Ze is de godin van onder andere de liefde, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Sommigen beschouwen haar ook als de godin van het evenwicht.

Kamer Aphrodite bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van een groot bubbelbad en een dubbele regenvaldouche.
 

ERATO SUITE

Erato is een van de negen muzen uit de Griekse mythologie. Haar naam betekent 'beminnelijke' en ze is de muze van de hymne, het lied en de lyriek.

Haar attributen zijn snaarinstrumenten. Erato wordt ook genoemd als een van de nimfen die de god Hermes verzorgden op de berg Nysa.

 

ONZE COMFORTKAMERS

IRIS

Iris was de godin van de regenboog in de Griekse mythologie.

Kamer Iris bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping van het hotel, en beschikt over een regenvaldouche en een bubbelbad voor 2 personen. Deze kamer beschikt eveneens over een eigen terrasje.

 

HERA

Hera was een dochter van Kronos en Rhea, en was zowel de zuster als de echtgenote van de oppergod Zeus, en de koningin der goden.

Kamer Hera situeert zich op de gelijkvloerse verdieping en beschikt over een bubbelbad voor 2 personen en een douche. Deze kamer is eveneens voorzien van een eigen terrasje.

 

EOS

Eos was in de Griekse mythologie de godin van de dageraad.

Kamer Eos bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping en beschikt over een ruim bubbelbad en een regenvaldouche. Deze kamer is ook volledig toegankelijk voor minder valide mensen. Ook een eigen terrasje is voorzien.

Op 7 maart 2004 mocht Manoir Ogygia de 'Gulliver 2004' in ontvangst nemen van minister Renaat Landuyt, een erkening voor deze kamer. Dit is een prijs van 'Infopunt Toegankelijk Reizen', een initiatief van Toerisme Vlaanderen.

 

ONZE STANDAARDKAMERS

RHEA

Rheia woonde bij de berg Ida op Kreta. Rhea was een van de Titanen. Haar echtgenoot in de Griekse mythologie was Kronos. Haar kinderen waren Hestia, Hera, Demeter, Poseidon, Hades, Zeus.

Kamer Rhea bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping, en beschikt over een gewoon bad, en een massagedouche/stoomcabine. Er is eveneens een eigen terrasje voorzien bij deze kamer.

 

DEMETER

Demeter is de dochter van Kronos en Rhea en dus de zus van Zeus, was de godin van de landbouw in het algemeen en de vruchten.

Kamer Demeter bevindt zich op de eerste verdieping, aan de tuinkant en beschikt over een ligbad en een massagedouche & stoomcabine.

 

ARTEMIS

Artemis is een godin uit de Griekse mythologie. Zij behoort tot de twaalf goden van het Pantheon. Zij is een dochter van de oppergod Zeus en Leto en is een tweelingzuster van Apollo. Ze is de godin van de jacht.

Kamer Artemis bevindt zich op de eerste verdieping en beschikt over een bubbelbad.

 

INFO VOOR ALLERGIEPATIËNTEN

Het hotel is rookvrij, geen vasttapijt, bedden met anti-allergeen materiaal, geen huisdieren toegelaten.

 

 

ONTBIJT À LA MANET, OM NOOIT MEER TE VERTREKKEN

Ontbijt is een oneerbiedig woord voor het gebeuren dat u na een verkwikkende nacht te beurt valt.

In de ontbijtzaal - met ontbijtbuffet - geniet u van een werkelijk overweldigend zicht op het kasteelpark. U zit als het ware temidden tussen de Japanse kerselaars en de beuken.

'Déjeuner sur l'herbe' noemde Manet dat, Manoir Ogygia zorgt er op zonnige dagen voor dat u ontbijt op het tuinterras.

Wie bij minder mooi weer binnen 'moet' blijven, heeft ogen tekort om de houten dakconstructie, de luchter, de lichtpunten, het meubilair of grootmoeders fornuis te bewonderen.

Een aanpalend keukentje levert alles wat bij een perfect ontbijt hoort.

 

DINNERS

De diners gaan door in het romantisch kasteeltje naast het hotel waar je kan kiezen tussen een viergangen bistro menu of een verfijnd zesgangen menu.
Reserveren is wel noodzakelijk.

 

BEAUTY EN WELLNESS 

Je kan er heerlijk ontspannen.
Onze privé sauna en wellness faciliteiten zijn een waar verwenparadijs voor levensgenieters.  
In het wellness-instituut Phyto 5 kunt u tevens heerlijke massages en behandelingen boeken.
Het is aan te raden om van te voren reserveren.


Nieuw in de tuin is het verwarmde buitenzwembad met zonneterras, buitenjacuzzi en bar.


OMGEVING

Het Heuvelland is een paradijs voor wandelaars en fietsers.
We bieden zelfs de mogelijkheid tot huren van (elektrische) fietsen en Vespa.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Manoir Ogygia
Boek nu

 
Op:  21-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het