"De Maretak" Voerstreek - HoekhuisHet Hoekhuis is dé blikvanger van dit magische Middeleeuws hofje: een compositie van vuursteen, eikenhout en leem. Het ligt aan de straatkant op het eerste verdiep met een terras rondom. Van binnen is het licht, zonnig en kleurrijk. De scheve hoeken van het groter geheel komen hier in vele details terug en geven het huis een eigen karakter. Het huis is volledig ecologisch gebouwd. Hout en leem geven het huis een warme uitsraling, en draagt bij aan een gezond leefklimaat!

 

BESCHRIJVING HOEKHUIS

 

Inkom

Deze bijzondere woning heeft haar voornaamste ingang aan de overdekte bovengalerij, waar het ook goed toeven is bij regenachtig weer. Vanuit de hal met toilet en garderobe kunt u door vele kleine ruitjes de eetkamer inkijken.

Living en Keuken

De eetkamer heeft een lange houten tafel en de houtkachel. In de eetruimte vindt u ook de deur naar het ruime terras met de ochtendzon. Aan de eetruimte grenst de goed uitgeruste keuken met hardstenen blad en een grote ingewerkte snijplank. In de zitkamer bevindt zich ook een TV met DVD-speler en DVD's. Er zijn boeken en houten speelgoed in de kast.

Slaapkamers

Een etage hoger bevinden zich twee intieme slaapkamers met lemen muren enbrede houten planken. En er is nog een grote slaapkamer met een kinderbedjeonder prachtige driehoeks gebinten. Op het portaal is nog een royale speelbankingebouwd . De badkamer is uitgerust met een ligbad, toilet, ruime wastafel en zeer ruime douche op mooie aarderode tegels. Een etage hoger is nog een tweepersoonskamer met wastafel en garderobe. Alle kamers hebben een natuulijke lemen kleurennuance op de muur en bijzonder brede houten planken.

Terras en Buiten

Het prive terrras is zuid-oost georienteerd en is in een halve circel om het Hoek Huis gebouwd. Via de inkom loopt u over de overdekte omloop, waar u zicht heeft op het karakteristieke binnehof een etage lager, naar de gezamenlijke tuin. Op het grote grasveld is er een schommel, een glijbaan en een zandbak voor de kinderen. Bij de vuurschaal kunt u heerlijk de avond doorbrengen!

Extra's

Kinderbedje, kinderstoel, kinderbadje, sjoelbak, BBQ zijn opvraagbaar. Voor de houtkachel verkopen wij bakken met hout. Er is een bedlinnen- en badlinnenservice. Zowel bij de gastvrouw als op kantoor kunt u wandelkaartenkopen en zijn er overige toeristische folders verkrijgbaar. 

Honden zijn welkom!


 

BIJKOMENDE INFO

In het dorpje St. Martens-Voeren ligt dit prachtige pand van vakwerk en vuursteen. De oudste delen dateren uit het midden van de 16de eeuw, de nieuwste delen uit het begin van deze eeuw. Na de koop door de familie Laugs werd de nagenoeg ruïne vakkundig gerestaureerd en aangevuld met enkele andere woningen, die volgens dezelfdetraditionele bouwmethoden en ecologische principes verwezenlijkt zijn. Door deingenieuze verbouwing met doorgangen, niveaus, binnenhof en tuin, lijkt het geheel op een middeleeuws hofje.

 

5 VAKANTIEWONINGEN

De gezellige vakantiehuizen, voorzien van alle comfort, zijn zeer geschikt voor gezinnen en kleine groepen. In alle huizen zit vloer- en wandverwarming en een houtkachel. Er werden zoveel mogelijk oude elementen gerecupereerd, wat een authentieke sfeer geeft aan de verblijven.
Voor families of groepen die samen een aantal huizen willen huren leent De Maretak zich ook uitstekend!

  • 1 t/m 4 personen: Knus en sfeervol overnachten in het Kleine Huis
  • 2 t/m 6 personen: Sereen en lieflijk vertoeven in het Wentelhuis
  • 2 t/m 8 personen: Zonnig en gezellig samenzijn in Het Hoekhuis
  • 2 t/m 8 personen: Adembenemende oudheid opsnuiven in Het Oude Huis
  • 2 t/m 8 personen: Retro ambiance in Het Nieuwe Huis

Het Hoekhuis en het Wentelhuis kunnen geschakeld worden.

 

Tuin en middeleeuws hofje:

Via de binnenhof komt u op een mooi groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen op de schommel, de glijbaan of in de zandbak. Ook is er een vuurschaal voor de zwoele avonden. In de tuin bij het hofje is een kruidentuin te vinden waarvan men gebruik mag maken.
 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Boek nu
 
Op:  16-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Laugs Vakantiewoningen Voerstreek

Voeren
+8
16-02-2018

Hier kunt u tot rust komen! Een fijne plek in de Voerstreek met haar prachtige beekdalen en valleien. Dit gezellige silexhuisje uit de 19e eeuw is een fijn vakantiehuis, sfeervol ingericht met houtkachel, wand- en vloerverwarming, een romantische badkamer, heerlijke bedden.. Ideaal voor wandelaars, stellen, gezinnen met (jonge) kindjes. Een huis voorzien van alle gemakken in een heel andere,...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Voeren
+12
16-02-2018

Dit prachtige huis in de voerstreek is met veel aandacht en liefde gemaakt. Vloerverwarming, ecologische matarialen, brede planken, leem en tadelakt zorgen voor een gezond leefklimaat, aangevuld met passende meubels, een Ardenner houtkachel, sfeervolle lampen en een prachtig servies maken het verblijf compleet! Dit huis dankt zijn naam aan de oude gietijzeren wenteltrap die door de situering ook...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Voeren
+14
16-02-2018

Het Oude Huis is een vakwerkhuis, dat van origine dateert van het midden zestiende eeuw. In ca. 1750 werd het gesplitst en uitgebreid naar de westkant. Bij de restauratie werd deze splitsing gehandhaafd. Door de bouwvalligheid en de slechte ondergrond was het noodzakelijk het geheel te demonteren. Het houtskelet werd minutieus gerestaureerd en de vakken werden weer zoals vroeger gevuld met leem...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen VoerstreekAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het