Nieuw burgerplatform centraliseert donaties medisch materiaal, creatie van DIY beschermingsmaterialen en coördineert levering bij zorgverleners. 

Mondmaskers, schorten, brillen: onze zorgverleners hebben deze materialen nu nodig om de strijd tegen #COVID19BE te winnen. Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken. 

Reeds tienduizenden Belgen meldden zich al aan om te helpen: ze naaien DIY beschermingsmaterialen, doneerden katoen om mondmaskers en shorten te maken.

Ook heel wat stoffensponsors sprongen intussen mee in de bres. Ook staan al meer dan 200 koeriers paraat om de DIY beschermingsmaterialen aan zorgverleners te bezorgen. Er wordt een logistiek centrum opgericht om zo alle materialen te dispatchen naar wie ze nodig heeft. 

Dringende oproep dus aan alle Belgen met een groot hart, goesting en burgerzin om onze zorgverleners te helpen via dit platform. Heb je zelf materiaal? Een naaimachine? Ben je zorgverlener of een zorginstelling en heb je nood aan materialen? Wil je helpen als bedrijf of als koerier? Ga nu naar wijhelpenmee.be en ondersteun de strijd tegen corona mee.
 

Hoe kan jij mee helpen ?  

  • Heb je nog medische of werkmaterialen (maskers, handschoenen, schorten, brillen …) thuis liggen? Laat deze via wijhelpenmee.be aan eerstelijns zorgverleners bezorgen.
  • Heb je niet gebruikte DIY materialen ( katoen, linten, naaigerief...) om  DIY beschermingsmateriaal mee te maken? Bezorg ze via wijhelpenmee.be aan onze naaisters om maskers en schorten mee te laten maken.
  • Heb je een naaimachine en zin om zelf aan de slag te gaan? Wij bezorgen je materialen en patronen. Laat dit via wijhelpenmee.be  weten en ga alvast naar maakjemondmasker.be waar je het patroon van mondmaskers vindt, gecheckt door spoedartsen. 
  • Ben je een zorgverlener en heb je nood aan materiaal? Dan matchen wij jou aan materiaal dat via ons aangeboden wordt.
  • Wil je als koerier materiaal op de juiste plek krijgen? Ook zo kan je jouw steentje bijdragen aan de corona bestrijding.

 

#wijhelpenmee #wijzoekenmee #wijhebbennodig #maskermatch #maakjemondmasker

Via maakjemondmasker.be vind je een patroon en werkwijze aanbevolen door FOD Volksgezondheid om zelf mondmaskers te maken

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-03-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
04-04-2020

Op het ogenblik mogen we enkel nog digitaal shoppen.Bouw mee aan een virtueel " E-Shoppingcenter.be " waar alle winkels gratis een etalage kunnen bemachtigen. Eenmaal uw etalage is geplaatst kunnen de shoppers met één klik rechtstreeks doelbewust uw winkel binnen lopen om te shoppen! U heeft alle touwtjes in eigen handen, idem als in een gewoon shoppingcenter! Wij stellen...


Meer info

PRpress
Brugge
04-04-2020

Vanaf 6 april en met inachtname van regelsProfessionele tuinaanleggers zijn, met de lente en zomer in het vooruitzicht, volop bezig met de aanleg en bemesting van tuinen. De afgelopen jaren konden ze hiervoor compost verkrijgen op de groencomposteringssite van IVBO. Door de CORONA-crisis werd de verkoop van compost onderbroken, maar vanaf 6 april wordt deze dienstverlening – uitsluitend...


Meer info

PRpress
Ieper
04-04-2020

Hou je oude kledij bij tot na de coronacrisisDe aanvoer van textielafval is de laatste weken, na het invoeren van de corona-maatregelen door de overheid, gigantisch gestegen. Door de massale lenteopkuis bij gezinnen is er een overaanbod aan textiel . De firma VICT, aangeduid door IVVO, slaagt er logistiek nauwelijks in om alle containers tijdig te ledigen. Daarnaast is de export van textiel...


Meer info

PRpress
Antwerpen
04-04-2020

De Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling, FCWB en Cycling Vlaanderen schorst alle wielerwedstrijden in ons land tot nader order op tot en met 1 juni 2020. Deze maatregel is een logisch verlengstuk van een gelijkaardige beslissing die de UCI eerder nam. De beslissing geldt voor alle competities in België op de internationale, nationale en regionale kalender, voor alle...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het