Het mooiste panorama van VlaanderenConnecterra vormt de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Op deze plek draaide meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s. Monumentaal aan de ingang van Connecterra staat de gerenoveerde schachtbok. Je kan de trappen van de schachtbok beklimmen tot op 24m hoogte, om de nabije omgeving vanuit een andere hoek te bekijken. Onderaan in de schacht vind je een fototentoonstelling over de oude mijnsite.

Er zijn 4 routes uitgestippeld tussen de 1,4 en 13 km. Wie de mooiste route wil nemen volgt best de blauwe route. Deze leid je tot het mooiste panorama van Vlaanderen. Wil je zelf je wandelroute samenstellen? Dat kan aan de hand van de wandelwissels die je terugvindt op de wandelkaart.

Prijs volwassenen: € 3,00 p.p.
Jaarabonnement 2018: € 5,00 p.p.
Kinderen < 3 jaar gratis

OPGELET! Wegens werken aan het Terhills Resort, worden de rode en gele wandeling tijdelijk onderbroken. De nieuwe wandelkaart is gratis te verkrijgen in het bezoekerscentrum van Connecterra en helpt om je persoonlijke tocht samen te stellen door routes met elkaar te combineren.Klik op de afbeelding en laat je inspireren.
Veel leesplezier.


Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het