Extra hoogteportaal voor Scheldebrug Bornem-TemseDinsdag plaatst waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv een extra hoogteportaal aan de oude Scheldebrug Bornem-Temse. Die maatregel moet de veiligheid van de werknemers op de werf vergroten en de mobiliteit op en om de Scheldebruggen verbeteren.

 

Na herhaaldelijke incidenten met vrachtwagens op de oude Scheldebrug Bornem-Temse heeft De Vlaamse Waterweg nv in samenspraak met de lokale politie beslist om een extra hoogteportaal te plaatsen aan de brug. De brug staat momenteel in de stelling voor grondige renovatiewerken. Met deze maatregel hoopt De Vlaamse Waterweg nv de veiligheid van de werknemers op de werf te vergroten en de mobiliteit op en om de Scheldebruggen tijdens de werken te verbeteren.

 

Dinsdag zal de aannemer het bijkomende hoogteportaal plaatsen. De funderingsblokken zijn gisteren al ter plaatse gebracht. Om het hoogteportaal in alle veiligheid te kunnen zetten, zal het verkeer van dinsdagavond 20.00 u tot woensdagochtend 5.00 u in twee richtingen even over de nieuwe brug worden geleid.

 

Sinds het begin van de werken, eind mei, is een hoogtebegrenzing van 4 meter ingesteld op de oude Scheldebrug. Vrachtverkeer hoger dan 4 meter dat van de A12 via de N16 naar Sint-Niklaas of E17 rijdt, moet een omleiding volgen. De omleiding loopt via de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) en gaat verder via de Kennedytunnel naar de E17. De Vlaamse Waterweg nv liet extra signalisatie plaatsen hiervoor.

 

De renovatiewerken zelf zitten ondanks de incidenten met vrachtwagens volledig op schema. De aannemer heeft intussen zijn stelling voor de eerste keer verplaatst en heeft op donderdagochtend de straal- en schilderwerken in een volgende zone aangevat.

 

Meer weten over de renovatiewerken? Bezoek dan de projectpagina: vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over temse

Temse
11-12-2019

Expo ‘Kerstallen uit de ganse wereld’Tot 26 december in kapel ex-klooster Broeders van Liefde Al ruim 20 jaar verzamelt Guido Spildooren (Temse) kerststallen van over de hele wereld. Deze maand komt hij voor het eerst met heel zijn collectie naar buiten. Zij omvat 417 stuks. De expo vindt plaats in een zeer toepasselijke ruimte: de kapel van het voormalige klooster van de Broeders van...


Meer info

temse
Temse
04-12-2019

In de kapel van het voormalig klooster van de Broeders van Liefde in Temse. Bereikbaar via Scheldestraat nr. 62 Temse. Opening tentoonstelling op vrijdag 6 december om 17 u. De tentoonstelling is geopend op: Zaterdagen 7-14 en 21 december van 14 tot 17 uZondagen 8-15 en 22 december van 14 tot 17 uDonderdag 26 december van 14 tot 17 u Gratis toegang. Iedereen van harte welkom.


Meer info

temse
Temse
08-11-2019

De Vlaamse Waterweg nv legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken van de Scheldebrug Bornem-Temse. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagochtend 22 november opnieuw open voor het wegverkeer. Voorafgaand, van 15 tot en met 21 november, breekt de aannemer de stellingen af. Het verkeer gaat die periode over de ernaast gelegen nieuwe brug. De grondige renovatie van het vaste...


Meer info

temse
Temse
26-10-2019

Op donderdag 24 oktober vond in Temse de jaarlijkse Fair Trade-avond plaats. Gastspreker was prof. Dirk Verschuren. Hij gaf toelichting bij de feiten en mythes om de klimaatveranderingen.Het duo Elke De Meester zorgde voor muzikale omlijsting.De aanwezigen werden getrakteerd op Fair Trade-hapjes en drankjes door de Oxfam Wereldwinkel van Temse. FOTOGastspreker prof. Dirk Verschuren (midden) met...


Meer info

temseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het