Boekenruilkastjes zetten Wevelgem (nog meer) aan het lezenBinnenkort duiken op verschillende plekken in de gemeente boekenruilkastjes op. Kastjes waar je gratis boeken kan uithalen. Ook jouw literaire afdankertjes en/of aanraders kan je er in kwijt zodat ze een tweede leven krijgen bij een andere lezer. Op zaterdag 2 juni presenteren we de kastjes aan onze inwoners.

 

Zaterdag 2 juni: maak kennis met de boekenruilkastjes

Op 2 juni organiseert de Bib in het Park een lanceermoment voor de boekenruilkastjes. Zo kunnen Wevelgemse burgers kennismaken met het principe van de ruilkastjes. Dit staat op het programma:

  • Stand boekenruilkastjes | We presenteren de ruilkastjes, waar ze komen en hoe je een aanvraag doet voor zo'n kastje.
  • Grote boekenmarkt | Uit onze boekenmarkt mag je gratis 5 boeken kiezen (om dan hopelijk later te ruilen in één van de kastjes)
  • Voorleesmoment met Kamishibai | Ook kinderen zijn meer dan welkom! We voorzien twee voorleesmomenten: één om 10.30 uur en ééntje om 11 uur. Alles rond het thema ruilen.
  • En als kers op de taart komt acteur Mathias Sercu, de peter van de boekenruilkastjes, een woordje doen!

 

Tegen de zomer worden de eerste tien boekenruilkastjes her en der geïnstalleerd en duiken ze ook effectief in het straatbeeld op. Je vindt ze onder andere bij LDC Elckerlyc, WZC Het Gulle Heem en JC Ten Goudberghe. Enthousiaste inwoners kunnen op het lanceermoment een boekenruilkast in hun buurt aanvragen.


Een boekenruilkast?
Boekenruilkastjes zijn gebaseerd op een concept ‘Little Free Library’ dat overwaaide vanuit de Verenigde Staten en zijn al een tijdje in opmars in Vlaanderen.De actie past perfect in de huidige trend om te delen, te ruilen en te consuminderen.


Op vraag van een organisatie of burger plaatsen wij een boekenruilkastje op een bepaalde plaats. De bibliotheek ondersteunt bij de opstart en levert een boekenruilkastje voor buiten en (indien gewenst) een gift van afgevoerde boeken als startcollectie. Iedere organisatie of burger heeft een peter/meter die een oogje in het zeil houdt. Zo is er controle op het gebruik van de kast en wordt het ook gedragen vanuit de buurt, dienst of organisatie die het kastje aanvraagt.

 

Ook wie zelf geen boekenruilkastje heeft, kan een bijdrage leveren. Heb je net een boek gelezen dat je zo goed vond? Wil je het graag delen met anderen (letterlijk en figuurlijk)? Stop het dan binnenkort in één van de boekenruilkastjes en neem een nieuw boek mee naar huis. Alle genres zijn welkom in de boekenruilkastjes. Het is wel de bedoeling dat je steeds maar een paar exemplaren achterlaat.

 

Praktisch

Wanneer: zaterdag 2 juni, van 9 tot 12 uur
Waar:  Bib in het Park
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  31-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Wevelgem

Wevelgem
27-09-2018

Investeren in repetitieruimte Het gemeentebestuur ondersteunt verenigingen die inzetten op lokaal jeugdwerk door middel van subsidies voor bouw- en renovatiewerken. Hiermee wil het inzetten op de uitbouw van een degelijke en veilige infrastructuur voor het lokaal jeugdwerk. Elke jeugdvereniging (die voldoet aan de voorwaarden van het subsidiereglement) krijgt een bedrag van 375 euro per...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
26-09-2018

Het Vlaams Energieagentschap lanceerde begin mei een oproep: in het kader van de campagne ‘Overal stroomversnellers’ konden lokale besturen projectvoorstellen indienen rond de thema’s energie-efficiëntie, elektrische mobiliteit, groene warmte en WKK en groenestroom. Daarna konden burgers stemmen voor de ingediende projecten via www.stroomversneller.be. Gemeenten en steden...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
26-09-2018

Het Vlaams Energieagentschap lanceerde begin mei een oproep: in het kader van de campagne ‘Overal stroomversnellers’ konden lokale besturen projectvoorstellen indienen rond de thema’s energie-efficiëntie, elektrische mobiliteit, groene warmte en WKK en groenestroom. Daarna konden burgers stemmen voor de ingediende projecten via www.stroomversneller.be. Gemeenten en steden...


Meer info

Wevelgem
Wevelgem
26-09-2018

Het is een absolute must dat jongeren veilig kunnen fuiven in hun eigen gemeente. Om van Wevelgem een veilige fuifgemeente te maken, werden de afgelopen jaren al enkele maatregelen uitgevoerd in Wevelgem. Zo zijn fuiforganisatoren verplicht om professionele security-medewerkers te voorzien op een fuif: minstens 2 op een fuif in OC de Cerf in Gullegem en De Stekke in Moorsele, en minstens 4 in de...


Meer info

WevelgemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het