Actiedag: Oproep aan 39 burgemeesters om industrieterreinen vrij te houdenVanochtend hebben 39 burgemeesters van de arrondissementen Mechelen en Turnhout een brief gekregen van Voka - KvK Mechelen-Kempen. De aanleiding is de actiedag van de socialistische vakbond van morgen, 14 mei. "We vragen om industrieterreinen tijdens de actiedag te vrijwaren”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder.

 

  Voka - KvK Mechelen-Kempen heeft een dag voor de actiedag van de socialistische vakbond aan 39 burgemeesters in de regio Mechelen-Kempen een brief gestuurd. Met een duidelijk oproep.

 

"Op actiedagen zullen sommige werknemers gebruik maken van hun recht op staken. Heel wat medewerkers van onze leden-ondernemingen drukken echter de wens uit om op bovenstaande dagen te werken, en dus geen actie te voeren”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

 

In het vooruitzicht van de acties op 14 mei vraagt Voka met aandrang de nodige maatregelen te nemen om beide rechten te vrijwaren op het openbaar domein, in toepassing van artikel 135, §2, van de Nieuwe Gemeentewet.

 

Vrijhouden

Concreet betekent dit dat Voka - KvK Mechelen-Kempen -in naam van de ledenbedrijven- vraagt dat de lokale politie zal optreden tegen actievoerders die de vrije toegang tot bedrijven en bedrijventerreinen belemmeren en dat zij de veiligheid op de openbare weg zal waarborgen. 

 

Contraproductief

De actie van ABVV klaagt de daling van onze koopkracht aan. Toch wijzen alle cijfers en studies uit dat we netto meer overhouden. "De evolutie van de koopkracht meet je het best met het reëel beschikbaar inkomen. Dat is je netto-inkomen na aftrek van belastingen en sociale uitkeringen en gecorrigeerd voor de inflatie", zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Voka vzw. "Volgens het Planbureau stijgt het reëel beschikbaar inkomen van de gezinnen in 2018-2019 met 3,7 procent."

Het rapport van het Planbureau toont zelfs aan dat het reëel beschikbaar inkomen van de gezinnen sinds 2013 onafgebroken is gestegen. Ook de Nationale Bank bevestigt dat. 

 

De vakbond vraagt ook de verhoging van het minimumloon. Jobs van medewerkers met een minimumloon komen hierdoor net in gevaar. Zeker die van kwetsbare groepen. Als het bruto minimumloon verhoogt, worden net die werknemers duurder. Zo'n verhoging vragen werkt dus contraproductief.

 

Jobstimulans

Voka - KvK Mechelen-Kempen stelt daarom de jobstimulans voor: 100 euro netto erbij, voor mensen die aan de slag gaan en minder dan 2.500 euro bruto per maand gaan verdienen. Een betere oplossing voor de lagere lonen.

 

Onze Voka-Kamer doet ook andere om de koopkracht verder te verhogen. Je kan ze bekijken op: www.durfkiezen.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
04-06-2020

Groenten- en fruitveiling BelOrta is het tweede bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Het bestuur van Voka Lokaal Mechelen heeft de Coöperatie uit Sint-Katelijne-Waver als winnaar uitgeroepen voor hun afdeling. “Dit is een prijs voor al onze ‘foodheroes’: het managementteam, onze 400 medewerkers én...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
02-06-2020

PFL, uit Beerse, is het eerste bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ze zullen de Voka Lokaal-afdeling Midden Kempen vertegenwoordigen. PFL zorgt voor de audiovisuele ondersteuning bij events. In totaal zullen 9 bedrijven meedingen naar de Prijs Ondernemen, die op 17 september wordt uitgereikt. Zaakvoerder Dominic De Gruyter, en...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
29-05-2020

De bedrijven in de regio Mechelen en Kempen gaan ook volgend jaar uit van omzetverlies door de coronacrisis. Ze verwachten bijna 20 procent minder omzet dan vóór de crisis. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “We moeten nu weg van het ad hoc crisisbeheer. Er is een robuuste federale regering nodig. Niet na de zomer,...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
23-04-2020

· 1 op 6 geeft aan medewerkers te moeten ontslaan· 80% bedrijven klaar voor heropstart Acht op de tien bedrijven in de regio Mechelen en Kempen geven aan klaar te zijn voor een snelle en veilige heropstart. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Er is een snelle heropstart nodig. Anders wacht er een sociaal...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het