Corona kan ook positieve gevolgen hebbenMet veel bezorgdheid volgde ik de afgelopen weken – net als u vermoed ik – hoe Corona Europa binnensloop en in razendsnel tempo ook België, land van de nuchtere, harde werkers, in zijn greep nam.

Mijn gedachten gaan in eerste instantie uit naar de slachtoffers en zeker ook de zorgsector. Zij hadden het al niet gemakkelijk vóór de Corona-uitbraak en gaan nu, met een reëel gevaar voor eigen gezondheid, tot het uiterste om ons te helpen.

Daarnaast is er, als founder van een Start-Up, ook een tweede kwestie die mij ’s nachts wakker houdt: de economische recessie die Corona zal veroorzaken. Want die komt er, daar moeten we niet naïef over doen.

Hoe diep we zullen wegzakken in deze recessie, hangt momenteel af van onze Helden van de Economie. Dat zijn de mensen die, ondanks de onzekerheid, toch weer elke dag aan de slag gaan zodat onze economie niet volledig instort: productie en logistieke medewerkers, bouwvakkers, afvalophalers, administratieve krachten,… Zolang deze Helden, op een veilige manier,  doordoen, vermijden zij een absoluut economisch dieptepunt (grijze lijn), waarbij het veel tijd en moeite zal kosten om tot herstel te komen.

De breinwerkers die thuis een kantoor hebben opgezet, terwijl ze nu ook 24/7 voor hun kinderen moeten zorgen, hebben evengoed een belangrijke rol te spelen. Als zij, ondanks alle afleiding, zich weten te focussen op de belangrijke, niet-dringende zaken (strategisch werk, optimalisaties, automatisaties, procedures, …) en keihard doordoen, gaan we niet enkel voor economisch herstel, maar voor een sterke economische expansie (groene lijn). Want de successen van morgen moeten we vandaag zaaien. Persoonlijk verkies ik het groene scenario.

Om dit te illustreren, verwijs ik naar mijn bedrijf, JuuNoo. Ons doel is mensen productiever te doen werken door kantoren slim in te delen. Momenteel is mijn team volop aan de slag: Excel wordt vervangen door een volwaardig ERP-systeem, de vernieuwde website staat weldra online, we stellen concrete sales plannen op, we doen onderzoek naar onze top 100 must-have prospecten. De showroom en het magazijn stellen we op orde. R&D draait overuren en de tekenaars proberen hun job weg te programmeren. We hebben zelfs plannen om de productie die bij onze toeleveranciers is stilgevallen, intern over te nemen met extra werkkrachten.

Dit is dan ook een oproep aan alle bedrijven en werknemers om - zonder “de Regels van Van Ranst” uit het oog te verliezen - zich te focussen op belangrijke, niet-dringende dingen. Zaken waar je als bedrijf wel zonder kan, maar eens ze op punt staan, veel tijd en geld opbrengen. Iedereen heeft ideeën om het beter te doen. Communiceer, overleg, maak keuzes en ga dan keihard aan de slag.

Door slim om te gaan met de tijd die vrijkomt door het wegvallen van het dringende, kunnen we allemaal Helden van de Economie worden. Zo komen we niet enkel de Coronacrisis te boven maar staan we er binnen enkele maanden beter dan ooit voor. Dat komt iedereen ten goede: grotere budgetten, betere werkomstandigheden en ruimte voor extraatjes, zoveel zijn we de mensen van de zorg aan de frontlinie wel verschuldigd.

Nú is het moment om te laten zien dat wij, nuchtere en hardere werkers, echte Helden van de Economie zijn.

#HeldenVanDeEconomie

 

JuuNoo.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-03-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Brussel
28-03-2020

Anton Smagghe, secretaris-generaal Federatie Vrije Beroepen: "We zien de laatste weken en dagen heel veel ondernemers en sectoren in het nieuws komen met hun noden en uitdagingen, en heel terecht. Maar we mogen daarbij zeker niet de belangrijke groep van zelfstandige zorgverstrekkers uit het oog verliezen."Hilde Deneyer, apotheker en voorzitter van het Overleg Zelfstandige...


Meer info

PRpress
Glabbeek
28-03-2020

De rusthuisbewoners van rust- en verzorgingstehuis Residentie Den Boomgaard in Glabbeek mogen door de coronacrisis geen bezoek meer krijgen van familie en vrienden. Moeilijke dagen dus voor onze ouderen. Voor ons, christenen, is de zorg voor de zwakkeren altijd een bijzonder aandachtspunt geweest. Dat moet nu niet anders zijn. Daarom vroegen we vorige week aan onze eerste communicantjes van de...


Meer info

PRpress
Antwerpen
27-03-2020

De sluiting van horeca- en handelszaken zijn natuurlijk noodzakelijk geweest om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te dijken, zoals het ernaar uitziet zullen we nog hele poos in deze uitzonderlijke tijden vertoeven. Op financieel vlak brengt dit voor ons allemaal onzekere tijden met zich mee. Laat ons samen de lokale horeca- en handelszaken ondersteunen zodat ook zij door...


Meer info

PRpress
Brussel
27-03-2020

De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.De jeugd- en amateurcompetities van het seizoen 2019-2020 worden definitief stopgezet:Stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement Besluit...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het