LVP Engineering & Constructions krijgt 1.813.620 € Europese subsidie dankzij Ayming en InspiraliaLVP Engineering & Constructions is de bedenker en ontwikkelaar van project Optainer: een geautomatiseerd Wash&Dry station dat water recycleert bij de reiniging van geïsoleerde containers. Dankzij de begeleiding van Inspiralia en Ayming, kwam het bedrijf als een van de enige Belgische ondernemingen in aanmerking om in maart 2020 deel te nemen aan een pitch van EIC Accelerator, een Europees subsidiefonds voor baanbrekende innovatieprojecten. Met een topscore van 14,5/15 krijgt LVP een subsidie van maar liefst 1.813.620 €.

LVP Engineering and Constructions is een Belgische onderneming met al 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en de bouw van machines voor verschillende industrieën.  Met het nieuwe project ‘Optainer’ viseert het bedrijf de reiniging van thermisch geïsoleerde containers die worden gebruikt voor veilig, efficiënt en hygiënisch transport van temperatuurgecontroleerde goederen, daar waar de huidige methoden technisch beperkt zijn en weinig efficiënt.

Gedreven door de toenemende bezorgdheid van supermarkten heeft LVP Engineering & Constructions een automatisch waterrecyclingstation ontworpen voor de sanering van geïsoleerde containers. Dankzij dit innovatieve recyclingsysteem zal meer dan 97% van het waterverbruik verminderen en zal de productiviteit verhogen met 60%. Bovendien is er geen heet water nodig voor de ontsmetting. Het zal volledig beantwoorden aan de eisen van supermarkten voor een efficiëntere, veiligere en zuinigere oplossing.

LVP Engineering and Constructions heeft voor dit project een subsidiedossier ingediend bij EIC Accelerator (tot einde 2019 gekend als SME Instrument). Dit is een project van de Europese Innovatieraad (EIC) dat innovatoren, ondernemers en kleine bedrijven van topklasse ondersteunt met financieringsmogelijkheden. Daarvoor deed het bedrijf een beroep op Inspiralia, via Ayming. Dankzij deze professionele begeleiding werd bij de eerste indiening in mei 2019 al 50.000 € toegekend. Met de omvorming van SME Instrument naar EIC Accelerator in januari 2020, werden de subsidiedossiers competitiever en moeilijker door de extra criteria. Niettemin slaagde LVP erin om een nieuw dossier in te dienen in januari 2020. Met de hulp van Inspiralia en Ayming kreeg het bedrijf een topscore van 13,25/15 + Seal of Excellence, maar het was onvoldoende om uitgenodigd te worden voor de definitieve jury. Inspiralia en LVP teams werkten vervolgens hard aan een verbeterde versie van het dossier en besloten om in maart 2020 opnieuw een oproep te doen en met maar liefst 14,5/15 werd hen een subsidie toegekend van 1.813.620 €.

Maar de rol van Inspiralia eindigt hier nog niet. Zij zullen het bedrijf nu helpen met de uitrol van het project, de inning van alle subsidies, en de rechtvaardiging van alle uitgaven (bedragen en deadlines). Bovendien zorgen zij ervoor dat het bedrijf zijn doelstellingen zal behalen.

Benjamin Van Pottelbergh, LVP Engineering and Construction: "de EIC-versneller zal 70% van de kosten van ons project dekken. Met deze subsidie willen we onze internationale groei versnellen door in de komende 5 jaar 109 miljoen euro aan inkomsten te genereren en 123 banen te creëren. Tegelijkertijd zullen we het energie- en waterverbruik verminderen van een proces dat suboptimaal en risicovol is. Wat ons verrast heeft is de manier waarop Inspiralia ons tot op het laatste moment heeft gecoacht en betrokken bleef bij het project.

Jesús LÓPEZ, PhD, Head of Senior Innovation Consultants: “De laatste pitch voor EIC Accelerator was uiterst competitief: meer dan 4.000 aanvragen werden ingediend, en LVP Engineering was de enige Belgische onderneming. Uiteindelijk kregen slechts 72 bedrijven een subsidie. Onze samenwerking met LVP Engineering was inspirerend: het project was rijp en het team was al goed voorbereid door VLAIO en de teams van LVP voordat we het dossier overnamen. Daardoor konden zij gebruik maken van onze coaching om het dossier samen te stellen en het grote, zeer competitieve mondelinge examen af te leggen.”

Thomas Kaës, Head of Sales & Marketing: “Het is geweldig om te zien dat succesvolle en disruptieve bedrijven zelfs in deze moeilijke tijden kunnen blijven groeien. Disruptieve projecten met een reële maatschappelijke impact (meer hygiëne met een lager energieverbruik, terwijl de kosten voor de retail - een sector onder druk - worden verlaagd) krijgen een kans met de EIC Accelerator. We stellen vast dat Belgische bedrijven, die zelfs twee jaar geleden nog niet goed op de hoogte waren van deze subsidie, steeds meer openstaan voor het indienen van hun projecten. Maar zoals gezegd zijn voorbereiding en formalisme cruciaal, want de concurrentie is intens: je moet goed voorbereid zijn.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  24-06-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over bizz com

Brussel
28-10-2020

AudioValley (ISIN Code: BE0974334667/Ticker: ALAVY), een internationale specialist in digitale-audio-oplossingen, kondigt de benoeming aan van Brian Benedik, erkend voor zijn expertise op het vlak van monetisering van digitale audio, als Strategic Advisor.Brian doorliep het Executive Program aan Syracuse University en Columbia University en is een doorwinterd internationaal expert op het vlak van...


Meer info

bizz com
Brussel
28-10-2020

Nieuw initiatief wil druk op testfaciliteiten verlichtenEen mogelijke coronabesmetting op uw werkvloer of binnen uw gezin en u wil snel weten of er nog meer medewerkers of familieleden geïnfecteerd zijn? Dan komt de Sneltestbus uw richting uit, met gekwalificeerd personeel én betrouwbare sneltesten aan boord.“De zorgsector kan het aantal tests niet meer tijdig verwerken. Daar...


Meer info

bizz com
Brussel
27-10-2020

Waio versnelt haar groei met de overname van het Franse platform Slow-Cosmétique.com, gespecialiseerd in de online verkoop van natuurlijke en duurzame cosmetica tegen betaalbare prijzen. Change, het beleggingsfonds met maatschappelijke impact, feliciteert de groep met deze internationale ontwikkeling, die haar in staat zal stellen haar positie in een snelgroeiende markt te...


Meer info

bizz com
Brussel
26-10-2020

IONITY registreert een toename in het gebruik van zijn Europese High-Power Charging netwerk na de eerste COVID-19 lockdownfase.IONITY, het toonaangevende oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen, registreerde een toename van het gebruik van zijn oplaadstations in de afgelopen maanden, vooral na de COVID-19 lockdownperiode die in april 2020 ingevoerd werd. De aanhoudende coronapandemie heeft...


Meer info

bizz comAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het