Constructiemaatwerkbedrijf Verhofsté investeert én werft aan in coronatijdTweedegeneratiebedrijf Verhofsté (Zele): moderne smid in maatwerk
Verhofsté investeert 2,5 miljoen euro en werft aan in coronatijd

De jongste tien jaar verdubbelde Verhofsté zijn omzet en verdrievoudigde het aantal medewerkers. Om het constructiemaatwerkbedrijf futureproof te maken, investeerde zaakvoerder Marc Verhofsté, tweede generatie, 2,5 miljoen euro in nieuwe kantoren, magazijn, atelier en state-of-the-art machines op het Zeelse industrieterrein. En terwijl nu vele bedrijven vrezen voor jobverlies, is Verhofsté voortdurend op zoek naar technisch talent. Momenteel staan 10 vacatures open.  


Verhofsté is gespecialiseerd in constructiemaatwerk zoals luifels en overkappingen. Marc: “Maatwerk zit in ons DNA, al sinds 1963. We bieden totaaloplossingen aan en beschikken over een eigen opmeet- en studiedienst én een ervaren team van projectleiders en ingenieurs. De productie gebeurt in eigen beheer met lassers in het atelier en vaste teams voor de montage.”

Vanuit het maatwerk ontstond ook een gamma standaardproducten, zoals fietsenrekken, fietsenbergingen en straatmeubilair zoals vuilnisbakken, zitbanken en wachthuisjes. Sinds 2000 heeft Verhofsté een productiebedrijf in Slowakije, dat tot voor kort enkel voor de standaardafdeling produceerde. Door het tekort aan technische vakmannen in België worden daar nu ook onderdelen voor de maatafdeling gemaakt. Het gros van het constructiemaatwerk gebeurt wel nog in België.


VEEL MEER DAN EEN METAALBOER
Verhofsté wil efficiënte en aangename leef- en werkruimtes creëren en inrichten. “Daarbij willen we uitblinken in veelzijdigheid, innovatie en durf”, zegt Marc. “In ons constructiemaatwerk verwerken we heel veel verschillende materialen, zoals staal, inox, aluminium, glas, kunststoffen en hout. Daarom kozen we ook voor een naamswijziging van Metaalconstructies Verhofsté naar Verhofsté, shaping open spaces. We zijn nooit de klassieke metaalconstructeur of staalboer geweest. We zijn geen designers, maar streven er wel naar om mooie objecten te maken. Zo creëerden we o.a. een gewaagde overkapping in glas boven op de Rubens-portiek in Antwerpen. En het crematorium in Hofheide bekleedden we met 120 ton CorTenstaal. Dat had ons nog niemand voorgedaan in België. We hebben drie ingenieurs die fulltime bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten en met procesoptimalisatie; dat is veel voor een kmo van onze grootorde.”

De zaakvoerder ziet veel toekomst in mobility as a service, met een hoofdrol voor de fiets. “Er is veel vraag naar fietsenstallingen met toegangscontrole. We werken nu samen met een start-up die een platform ontwikkelt waardoor fietsers overal hun fiets veilig kunnen stallen, lockers openen, etc… Onlangs haalden we nog een groot raamcontract binnen voor alle fietsenrekken bij de NMBS.”

 

NIEUWE KANTOREN TONEN WAT VERHOFSTE DOET

De jongste tien jaar zijn de omzet (nu 12,6 miljoen euro) verdubbeld en het aantal medewerkers (nu 64 FTE) verdrievoudigd. Omdat letterlijk iedereen te krap zat, startte Verhofsté in 2018 met de herstructurering van het atelier en de bouw van een nieuw magazijn en kantoren, werken die eind december 2019 werden afgerond. Op dit moment investeert het bedrijf in een lasrobot, nieuwe snijmachines en een vrachtwagenkraan. Vooraan het bedrijfsgebouw komt nog een inkomluifel met groendak en ‘slimme’ fietsenstallingen. De totale investering bedraagt 2,5 miljoen euro. “Nu hebben we ruimte zat”, zegt Marc, “en kunnen we perfect op anderhalve meter werken indien nodig. We zullen ook kleine events en seminaries organiseren.” Opvallend: in de ruimtes werden bewust veel materialen gebruikt die ze ook verwerken in hun projecten, zoals CorTenstaal, blauwstaal, hout,… “We tonen de verschillende graden van afwerking van materialen, maar evengoed de ‘problemen’ zoals lasverkleuringen of de gevolgen van verlijming.”

Ook in digitalisering werd fors geïnvesteerd het voorbije halfjaar. “Begin 2020 hebben we alle vaste pc’s vervangen door laptops op een nieuwe server. En deze maand lanceren we onze totaal vernieuwde website. We waren net klaar met ons digitaal huiswerk, één week voor de coronamaatregelen van kracht werden halfweg maart. Ik zou kunnen zeggen dat ik profetisch gehandeld heb, maar ik heb gewoon veel geluk gehad.”

 

GEZOCHT: HANDIGE HARRY’S

Verhofsté is een groeibedrijf en voortdurend op zoek naar technisch talent. “Door corona krijgen de werkgevers misschien tijdelijk weer wat meer ‘macht’, maar het tekort aan technisch personeel is structureel in België. We blijven heel lokaal rekruteren voor monteurs in ons atelier, maar een verkoper kan in de toekomst evengoed uit Wallonië komen. We rekruteren ook steeds meer internationaal voor bepaalde functies, zoals onlangs nog drie tekenaars. We gaan die nu opleiden via videocall. In totaal staan nu 10 vacatures open.”

 

Elke crisis stelt de zaken op scherp, weet Verhofsté. “We zijn tijdens en na elke crisis blijven groeien. Onze interne optimalisatie  heb ik door corona versneld doorgevoerd. We zijn ook nooit helemaal gestopt tijdens deze coronacrisis. Misschien krijgen we een kleine terugslag binnen zes maanden, indien openbare besturen investeringen uitstellen, maar eerlijk, ik maak me weinig zorgen.”

 

OVER VERHOFSTE
Verhofsté Metaalconstructies zag het levenslicht in 1963, toen André Verhofsté, de vader van Marc, een bedrijf opstartte in landbouwmachines en stalinrichtingen als een soort boerensmid. Nadien schakelde hij over naar fietsrekken en -bergingen, overkappingen en luifels, alles in metaal. Zoon Marc Verhofsté kwam in 1992 in het bedrijf, dochter Marianne in 1995 en zoon Filip in 1998. Marianne en Filip verlieten het bedrijf in 2013 en 2014 en sindsdien leidt Marc Verhofsté het bedrijf solo, samen met 70 medewerkers, waarvan er 35 in Zele actief zijn en 35 in Slowakije.
Verhofsté, shaping open spaces, de nieuwe naam sinds 2020, werkt voor aannemers, architecten, steden en gemeenten, de NMBS en De Lijn. Het heeft een maatwerk- en standaardafdeling. Met de maatwerkafdeling mikt het enkel op de Belgische markt, met de standaardafdeling op gans Europa. Sinds 2000 heeft het constructiemaatwerkbedrijf ook een productievestiging in Slowakije.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-06-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Leuven
08-07-2020

Het doel van dit vaccinatiefiche is om een onafhankelijk advies te geven over het gebruik van pneumokokkenvaccins. Het is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie en de consensus van deskundigen over de klinische doeltreffendheid van de vaccins in kwestie. Er is geen rekening gehouden met de kosteneffectiviteit van de vaccins, maar alleen met het maximaliseren van het effect op de gezondheid. Dit...


Meer info

PRpress
Evergem
08-07-2020

Kerkbrugge-Langerbrugge werkt samen aan een zorgzame buurt In weerwil van Covid-19 is de laatste maanden keihard gewerkt door aannemers, door medewerkers van Obra|Baken én door heel veel buurtbewoners om de ontwijde kerk van Kerkbrugge-Langerbrugge om te toveren tot een buurtpunt: Den Hannekesnest. In de folder in bijlage leest u alles over het waarom, het wat en het hoe van deze nieuwe...


Meer info

PRpress
Mol
08-07-2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 87.450 in campus Sint-Lutgardis van het Katholiek Secundair Onderwijs (KSOM) in Mol. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts. “Deze subsidie geeft Sint-Lutgardis de mogelijkheid om noodzakelijke investeringen uit...


Meer info

PRpress
De Panne
08-07-2020

19 juli 2020 om 11.00u - Huiskamerconcert in open lucht met Jean-Pierre FaictVoor het tweede coronaproof huiskamerconcert van dit jaar, doen we een beroep op veelzijdig Pannenaar Jean-Pierre Faict.Jean-Pierre gaf meer dan 30 jaar gitaarles bij StAPwest Veurne en aan het conservatorium van Oostende. Hij speelde niet alleen klassieke gitaar bij allerhande dansorkesten, maar is ook zanger. In de...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het