Personeel BDO kiest voortaan zelf hoe vaak ze thuiswerkenDe ruim 850 werknemers van BDO België hoeven na corona niet per se elke dag naar kantoor. In functie van hun job, afspraken met klanten en de eigen behoefte om collega’s te zien, kunnen ze voortaan zelf kiezen hoeveel dagen per week ze van thuis uit werken of vanuit welk van de 11 kantoren van BDO in België ze dat doen. De nieuwe manier van werken laat het personeel in de eerste plaats toe zelf het beste evenwicht te zoeken tussen hun persoonlijke thuissituatie en de professionele invulling van hun job. Het nieuwe beleid helpt bovendien het ambitieus klimaatplan van het bedrijf te realiseren.

Door corona hebben veel bedrijven en organisaties aangekondigd om hun personeel tot het einde van het jaar thuis te laten werken. Advieskantoor BDO gaat nog een stap verder. Na een interne bevraging gaf meer dan de helft van het personeel aan 2 à 3 dagen te willen thuiswerken en thuis productiever te zijn dan op de werkvloer. Dat gevoel ligt in lijn met de eerdere bevraging van BDO bij 4.000 Belgen waarin 6 op de 10 Belgen aangeeft minstens 2 dagen per week te willen telewerken na corona. Reden genoeg voor BDO om van thuiswerk de standaard te maken. 

“We wilden al langer af van het klassieke beeld dat onze werknemers zich moeten verantwoorden om thuis te werken. De coronacrisis heeft dit proces versneld. Voortaan is het nieuwe normaal bij BDO thuiswerk. 2 à 3 dagen per week thuiswerken laat ons personeel toe om slimmer te leven en te werken.”
Wim Galbusera, Human Resources Director bij BDO België

Thuiswerk als standaard

Medewerkers van BDO België konden al van lang voor de coronacrisis regelmatig van thuis uit werken. Maar het advieskantoor wil zijn personeel nu de kans geven om zelf te kiezen wanneer ze het nodig vinden om naar kantoor te komen. Het bedrijf verplicht zijn personeel dus niet om 1 of 2 dagen of de hele week thuis te werken. Hoeveel dagen iemand thuiswerkt, kan variëren van week tot week. 

“Het spreekt voor zich dat een starter meer sturing en coaching nodig heeft van collega’s op de werkvloer, dan een ervaren consultant die zijn job door en door kent. Maturiteit en zelfstandigheid zijn de belangrijkste woorden om in te schatten wat de meest ideale werkomstandigheden zijn. En dat alles zonder het DNA van BDO te verloochenen: een evenwicht tussen thuiswerk, teamcohesie en dichtbij de klanten staan. Vooral door dat laatste is een typisch kenmerk van BDO dat we geenszins willen verliezen.”
Wim Galbusera van BDO België

Kleinere ecologische voetafdruk 

Eind 2019 werd BDO uitgeroepen tot eerste CO2-neutrale advieskantoor van België door een ambitieus klimaatplan. Die ambities zet het bedrijf kracht bij door het thuiswerk nu op te voeren. Alleen al tijdens de maanden maart, april en mei lag het brandstofverbruik van het bedrijf 80% lager dan voor de coronacrisis. 

“Dat onze CO2-uitstoot een pak lager zal liggen door onze nieuwe aanpak, is mooi meegenomen. Het was zeker niet onze grootste motivatie om van telewerk een blijver te maken. Dat is het persoonlijke geluk van onze medewerkers.”
Wim Galbusera

 

Over BDO

BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klantenbasis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België heeft BDO 850 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 75.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  01-07-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Boom
10-07-2020

Ontdek deze zomer alles wat de Rupelstreek te bieden heeft én blijf overnachten met je camper op een van de nieuwe campergastbedrijven bij De Schorre in Boom of 3Ri4ren in Rumst. Alle informatie vind je binnenkort op campercontact.com. “De provincie Antwerpen heeft de ambitie om de meest campergastvrije provincie van Vlaanderen te worden. Daarom wil zij haar huidig, al uitgebreid en mooi...


Meer info

PRpress
Antwerpen
+1
10-07-2020

2020 wordt de zomer van de ’staycation’ … en in Antwerpen ben je meer dan welkom.Om de Antwerpse lokale winkels te ondersteunen werkten stadsgidsen Nadine Marissen en Wim Van Hauteghem een origineel dagprogramma uit voor de bezoeker: een combinatie van een begeleide wandeling met een shoppingmiddag.Wie deze zomer een wandeling boekt bij www.discover-antwerpen.be of...


Meer info

PRpress
Gent
09-07-2020

Primeur: Enja Van Rillaer eerste vrouwelijke vertegenwoordigster van supportersfederatie Rode Duivels en Red Flames1895 Official Belgium Fan Club, de officiële supportersclub van al onze nationale voetbalploegen, heeft na twee jaar opnieuw 11 vertegenwoordigers verkozen voor zijn Fanboard. Voor het eerst in het bestaan van de supportersfederatie die de 254 supportersclubs in België...


Meer info

PRpress
Brussel
09-07-2020

Op 31 juli zal het (nood)opvang- en begeleidingscentrum voor daklozen in de Trierstraat zijn deuren sluiten. Het centrum wordt sinds 2018 in consortium beheerd door het Belgische Rode kruis, i.s.m. het CAW Brussel en Dokters van de Wereld. Tot op heden is er nog geen zicht op een nieuwe financiering om de continuïtiteit van het centrum na deze datum te garanderen. “De federale...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het