Officiële lancering van het woonproject "Residentie Walrode" met een deelauto voor de (buurt)bewoners!Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten, lanceert vandaag officieel zijn gloednieuwe woonproject “Walrode” in de Boterbergstraat 2, in Waanrode.

Schuin tegenover de Sint Bartholomeuskerk, op de plaats van ontmoetingscentrum Den Torendraaier, komen er vijf eengezinswoningen met elk hun eigen tuin alsook negen stijlvolle appartementen met ruime privéterrassen. Twee strakke, losstaande bouwvolumes in lichte gevelsteen met een donkergrijze dakbedekking zullen zich mooi harmonieus aan de horizon aftekenen met in het éne woonvolume de huizen, en in het andere de appartementen. Naast de bouw van een fraai en duurzaam complex voorziet Custombuild ook voldoende ondergrondse parkeerplaatsen én een deelauto voor de (buurt)bewoners. Een concept dat voor de eerste keer door een projectontwikkelaar in Waanrode wordt geïntroduceerd en in het verlengde ligt van dit ecologisch verantwoorde en technologisch innovatieve nieuwbouwproject.

Verder hebben de bewoners achteraan een fenomenaal uitzicht: een uitgestrekte groene zone die in 2022 door Regionaal Landschap Zuid-Hageland getransformeerd zal worden tot een pittoresk en rustgevend landschapspark. De voorbereidende werken (sloopwerken) zullen in het voorjaar 2021 aanvangen. Het woonproject zal – in samenwerking met het architectenbureau dbv-architecten uit Hasselt – tijdens de zomer 2023 opgeleverd worden.

Meer info op: www.walrode.be.

 

Residentie Walrode: domein & indeling

Residentie Walrode omvat in totaal veertien state-of-the-art woonunits die verspreid liggen over twee losstaande, riante woonvolumes: enerzijds vijf ruime eengezinswoningen met drie, vier of vijf slaapkamers en een privéterras annex tuin, en anderzijds negen appartementen, drie per verdieping, met elk een privéterras en één, twee of drie slaapkamers. Beide constructies worden gekenmerkt door een knappe, hedendaagse en duurzame architectuur, en vormen een strak, harmonieus geheel dat helemaal opgaat in de groene omgeving aan de achterzijde van de residentie. Daar kijken de bewoners uit over een weidse, groene zone met een magnifiek vergezicht. De stilte en rust die deze rustieke vlakte met zich meebrengt, is anno 2020 een haast schaars gegeven en bijgevolg een absolute meerwaarde en een gratis luxegoed voor de eigenaars. Dit terrein zal in 2022 door het Regionaal Landschap Zuid-Hageland tot een pittoresk landschapspark getransformeerd worden. De privéterrassen en tuinen sluiten mooi aan op deze weidse vlakte, en liggen door het natuurlijke verschil hoger waardoor er voldoende privacy voor de bewoners blijft. Verder is er tussen de gebouwen veel open ruimte, alsook rondom. Vanaf de straatkant blijft er zo een mooi zicht en een publieke doorgang naar het achtergelegen recreatiegebied.


Autodeelconcept & parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen
Custombuild is de eerste projectontwikkelaar die in Waanrode het autodeelconcept lanceert. Kwaliteit, duurzaamheid en ecologisch verantwoorde nieuwbouw zijn erg belangrijk voor Custombuild, en autodelen ligt in het verlengde hiervan. Autodelen is sociaal, betaalbaar, milieuvriendelijk, gemakkelijk en flexibel dus ideaal én een meerwaarde voor de (buurt)bewoners van een residentie. De deelwagen zal vooraan op het plein ter beschikking staan.

 

In de ondergrondse parking zijn er achttien autostaanplaatsen voorzien waarvan twee voor mindervaliden. Voor elke eigenaar van Residentie Walrode wordt er dus een parkeerplaats voorzien. Daarnaast komen er 49 fietsenstallingen in de ondergrondse garage en een berging voor alle appartementen. Door de glooiing van het landschap in Waanrode komt de ingang van de parking boven de grond uit. Natuurlijke verlichting en verluchting zorgen voor een aangenaam en veilig gevoel. Verder ligt er tussen de residentie en de straat een publiek plein met parkeerplaatsen waardoor er extra parkeergelegenheid is voor bezoekers.

 

Duurzame architectuur, ecologisch verantwoorde nieuwbouw & technologische innovatie

Residentie Walrode wordt gekenmerkt door een knappe hedendaagse en duurzame bouwstijl. De combinatie van een lichte, grijsbeige gevelsteen met een donkergrijze dakbedekking in zichtbeton en antracietkleurige aluminium ramen en buitenschrijnwerk, geeft de gebouwen een moderne en strakke dimensie. Doordat de ramen zichtbaar speels in de gevels werden geplaatst en de nok van de zadeldaken niet in het midden van de woningen ligt, worden de afgemeten ‘looks’ leuk afgewisseld met luchtige elementen waardoor er zowel een strakke als een dynamische architectuur doorheen de residentie verweven zit.

Daarnaast betreft het een ecologisch verantwoorde nieuwbouw. Zo vertelt Sébastien François, medevennoot van Custombuild: “De afwerking gebeurt met duurzame materialen en met bijzondere aandacht voor kwaliteit en leefbaarheid. Zuinige vloerverwarming, perfecte isolatie, vooruitstrevende verluchtingssystemen en toekomstgerichte technische voorzieningen. Daarnaast hebben alle appartementen en woningen een E30 E-peil of BEN 30. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen. Een bijkomend voordeel van een BEN 30-woning is dat men als eigenaar, volgens de vandaag geldende regelgeving, tijdens de eerste 5 jaar 50% korting krijgt op de onroerende voorheffing.”

 

Architectenbureau & interieurinrichting
Voor Residentie Walrode werkt Custombuild samen met dbv-architecten, een bekend architectenbureau uit Hasselt. Het jonge, dynamische team realiseert kwalitatief hoogwaardige projecten in diverse sectoren. Ze bundelen verschillende specialismen in een geïntegreerde aanpak die leidt tot frisse, eigentijdse nieuwbouw. De woonunits ogen bovendien heel gezellig, hebben allemaal enorm veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel, zijn van alle hedendaags comfort voorzien en worden kwalitatief opgeleverd. Al deze elementen samen zorgen voor een zorgeloze aankoop en meerwaarde voor de bewoners.


Alle appartementen kunnen op maat, conform de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de binnenhuisarchitecte van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden.[1] De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen in het kader van levensbestendig wonen.

 

Omgeving

Halverwege tussen Leuven en Hasselt, nabij de E314, ligt Waanrode, een deelgemeente van Kortenaken. Waanrode staat gekend als bloemendorp, zelfs tot over de landsgrenzen heen. Het dorp telt ongeveer 1.850 inwoners, veelal pendelaars en landbouwers actief in de fruitteelt.

Naar zowel Diest als Tienen is het minder dan 15 km rijden met de auto. Kortenaken telt ook leuke fietsroutes, zoals de Kapellekesroutes, en zeven wandelroutes die doorheen alle deelgemeentes van Kortenaken lopen. Het Torendraaierspad is dan weer een mooi beschreven wandeling van zes km door Waanrode dorp, met aandacht voor de bezienswaardigheden.

 

Residentie “Walrode”: geschiedenis

De oudste vermelding van het dorp Waanrode dateert uit 1139. Men sprak toen van Walrode, waarin rode verwijst naar gerooid of ontgonnen bos. “Omdat Walrode best statig, eervol en geschiedkundig klinkt, kozen we die naam graag voor ons residentiële nieuwbouwproject”, vertelt Philippe Lambregts, medevennoot van Custombuild. 

 

Waanrodenaren worden ook wel ‘Torendraaiers’ genoemd. De verklaring daarvoor ligt bij de verbouwing van de Sint Bartholomeuskerk in 1902. Vóór die restauratie had de kerk een westertoren, maar de nieuwe constructie kreeg een ‘gedraaide’ zuidwestertoren. En vandaar dus het ontstaan van de naam ‘Torendraaiers’. De inwoners van Waanrode zijn er door de jaren heen aan gehecht geraakt. Zo droeg het ontmoetingscentrum op de plaats waar Residentie Walrode gebouwd wordt de naam Den Torendraaier. En ter gelegenheid van de 850ste verjaardag van Waanrode in 1989, kwam er op het plein voor het ontmoetingscentrum een standbeeld dat de torendraaier uitbeeldt. Het beeld siert het plein nog steeds en dat zal na de geplande heraanleg door de gemeente zo blijven. Verder is “De Torendraaier” de naam van het driemaandelijkse informatieblad van de Culturele Dorpsraad van Waanrode, is het ook een bijzonder lekker gebakje dat alleen maar te verkrijgen is bij de Waanroodse bakkers én verwijst het – hoe kan het anders – naar een bloem, een speciale fuchsiavariëteit.

 

Algemene info, contactgegevens en verkoop:
De verkoopfase start vanaf vandaag, dinsdag 15 september 2020. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met Custombuild voor een afspraak op het nummer 03/376 15 51 of via e-mail: info@custombuild.be. Verder kunnen geïnteresseerden nog meer informatie & sfeerbeelden vinden op de websites: www.walrode.be en www.custombuild.be, alsook op Instagram en Facebook: “Custombuild”.

 

Gemeld door jaxpr.be

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Antwerpen
29-09-2020

We herinneren ons allemaal de lege winkelstraten tijdens de lente. Het anders zo bruisende hart van Antwerpen heeft gebloed en handelaars verloren tot 70% van hun gewoonlijke omzet. De deuren van onze winkeliers staan intussen gelukkig weer open en klanten zoeken voorzichtig opnieuw hun weg naar de winkelstraten.Om Antwerpen en zijn geliefde modesector opnieuw stevig op de kaart te zetten, staat...


Meer info

PRpress
Antwerpen
29-09-2020

Op 29 september vieren de Verenigde Naties de eerste Internationale Dag voor de Bewustmaking rond Voedselverlies en -verspilling of kortweg de Internationale dag tegen voedselverspilling. Naar aanleiding hiervan nodigt Too Good To Go, de app die dagelijks tegen voedselverspilling strijdt, de Antwerps burgemeester Bart De Wever uit om zijn inspanningen in de strijd tegen voedselverspilling op te...


Meer info

PRpress
Brussel
28-09-2020

Maar liefst 1877 mensen leggen vandaag een tocht van veertig kilometer af voor de Refugee Walk. Samen haalden ze al meer dan 440.000 euro op: een recordeditie voor deze sponsortocht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Hiermee tonen deelnemers hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen. Ondanks corona schreven mensen zich massaal in...


Meer info

PRpress
Brussel
>>
28-09-2020

KickCancer heeft 575.900 euro ingezameld tijdens de derde editie van de RUN TO KICK sponsorloop. De fondsen gaan integraal naar 6 pan-Europese onderzoeksprojecten die bijdragen aan meer efficiënte en innovatievere behandelingen van kinderkanker. Dit jaar geen grootschalig loopevent, maar een digitaal connected editie. De slotceremonie, met een exclusief concert van ambassadrice...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het