62.000 inschrijvers groepsaankoop groene stroom en gas genieten van recordaanbodMaar liefst 62.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de negende groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen. De veiling tussen de deelnemende energieleveranciers zorgde voor een recordaanbieding dat 55 % onder het actueel marktaanbod (*) ligt.

Op woensdag 12 februari vond de veiling plaats. Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 % onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 % onder het actueel marktaanbod.

Ook voor professionele contracten bood Engie de laagste prijs aan: 43 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 34 % voor enkel elektriciteit.

 

Deelnemers
Het aantal inschrijvingen is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar en komt overeen met 11,5 % van alle West-Vlaamse huishoudens.
Er schreven ook meer dan 2.600 ondernemingen in voor een professioneel contract. Dat zijn er 600 meer dan vorig jaar. Zij kunnen straks genieten van het beste veilingbod ooit sinds de opstart van de groepsaankoop.
Uiterlijk vrijdag 28 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

 

Aanbod verlengd
De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 30 maart 2020. Wie zich tot en met 11 februari nog niet ingeschreven had, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800 18 711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop.

Vorige groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop van vorig jaar schreven zich uiteindelijk in totaal 67.275 huishoudens zich vrijblijvend in. 46.141 van hen (zo’n 69 %) gingen in op het aanbod en bespaarden gemiddeld 200 euro. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, stapten in totaal al zo’n 264.000 gezinnen en bedrijven over.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

(*) Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten die de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

 

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@ichoosr.com.

[ www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop ]
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-02-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Knokke - Heist
17-09-2020

Een van de vier ooievaars die dit voorjaar in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) een zender kreeg, heeft de Straat van Gibraltar overgestoken en is op 15 september aangekomen in Marokko. Zwinooievaar Cora heeft daarmee als eerste Afrika bereikt waar ze zal overwinteren. Vorig jaar kwam Emily als eerste bezenderde Zwinooievaar pas eind september op het Afrikaanse vasteland aan. Via Eiffeltoren...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Knokke - Heist
09-09-2020

De provinciale bezoekerscentra Zwin Natuur Park (Knokke-Heist), Raversyde (Oostende) en Duinpanne (De Panne) hebben er ondanks de vele coronamaatregelen een goede zomer opzitten. Ook de activiteiten in het kader van de campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’ in de provinciedomeinen en de zwemzone van De Gavers (Harelbeke) lokten heel wat volk. Goede cijfers in Zwin Natuur ParkHet Zwin Natuur...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Roeselare
03-09-2020

De Provincie West-Vlaanderen wil er met het ‘actieplan onderwijs’ voor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen en jongeren niet uit de boot vallen bij de heropstart van het onderwijs na de coronacrisis. Binnen het provinciaal coronaherstelplan trekt ze dit jaar 550.000 euro uit ter ondersteuning van het onderwijs.De Provincie wil daarmee dat elke leerling toegang krijgt tot...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Zedelgem
03-09-2020

De Provincie West-Vlaanderen heeft voor een nieuwe, veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers gezorgd onder de Torhoutsesteenweg in Brugge, ter hoogte van de brug over de autosnelweg E40. Omwonenden, toeristen en recreanten hoeven daardoor de drukke N32 niet meer te kruisen tussen het Valkenbos dat deel uitmaakt van provinciedomein Tillegembos, en de stedelijke bossen Beisbroek en Tudor. De...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het