Brussels Beer Project kiest voor duurzaam (energie)partnerschap met Bolt: nu ambassadeur, straks energie-opwekkerBolt bouwt aan lokale groene energie-community’s: “Inspirerende bedrijven kunnen samen een grotere impact hebben op de energietransitie”

 Brussels Beer Project en het energieplatform Bolt slaan de handen in elkaar. De innovatieve in Brussel gevestigde bedrijven promoten hun nieuwe partnerschap vanaf vandaag met een smakelijke campagne: bierliefhebbers die via Brussels Beer Project klant worden bij Bolt ontvangen een gratis, circulair bierpakket. Met deze actie lanceert Bolt zich meteen ook in Brussel, waar ze uitsluitend via betekenisvolle partnerships mensen warm wil maken voor duurzame energie. 

 

350 circulaire bierboxen

Brussels Beer Project werkt al een tijdje samen met het energieplatform Bolt, dat consumenten rechtstreeks koppelt aan lokale groene stroomopwekkers. 

“Brussels Beer Project heeft sterke duurzame ambities. Zo brouwen ze hun Baby Lone-bier bijvoorbeeld met broodoverschotten. Bolt en Brussels Beer Project matchen perfect qua innovatief karakter en filosofie. Daarom hebben we hen als partner gevraagd. We lanceren vandaag een campagne met 350 exclusieve bierboxen. Deze eerste samenwerking met een Brussels top-initiatief past helemaal binnen onze strategie om via bewuste netwerken overtuigde ambassadeurs-afnemers voor Bolt op ons platform aan te sluiten. We willen zo verder organisch groeien binnen dit bestaande netwerk. Voorlopig kan je dus in Brussel enkel via partnerships of doorverwijzing op ons platform komen”, vertelt Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt.

De eerste 350 nieuwe Bolt-afnemers die zich aanmelden via Brussels Beer Project ontvangen een circulaire bierbox met als inhoud: 10 biertjes, bierzeep van gerecycleerd gerstmout en een zakje met graanoverschotten om brood mee te bakken. 

 

Brusselaars kunnen binnenkort ook stroom afnemen van Brussels Beer Project

Brussels Beer Project neemt zijn energie via Bolt af van de vergistingstank op de boerderij van Bart en Marijke

“Een positieve impact genereren en experimenteren zit in het DNA van Brussels Beer Project. In de Dansaertstraat brouwen we dagelijks 2.000 flesjes bier op groene energie van een boerderij uit de buurt. Als overtuigde klant geven we graag een extra boost aan Bolt. Eenmaal onze nieuwe brouwerij in Anderlecht operationeel is, zullen we ook de energieoverschotten van onze zonnepaneleninstallatie aanbieden via Bolt”, zegt Sébastien Morvan van Brussels Beer Project. “We plannen een zonnepanelenpark met een oppervlakte van 250 m² te installeren op het dak.” 

Zo maakt Brussels Beer Project een hele evolutie door bij Bolt: vandaag zijn ze ambassadeur (met de bierbox-campagne), binnenkort energieopwekker. Maar de ambities reiken nog een stap verder. Zo experimenteert de brouwerij vandaag al met Bolt-opwekkers Valerie en Frederik om uit het gerstmout dat overblijft na het brouwproces, energie te maken in een biogasinstallatie. 

“De samenwerking met Brussels Beer Project is een perfect voorbeeld van een straffe kruisbestuiving tussen twee bedrijven die volop de kaart trekken van duurzaam en circulair ondernemen. We willen met Bolt actief inzetten op de creatie van lokale energie-community’s, met particulieren en bedrijven die samen een verschil willen maken in de energietransitie”, zegt Pieterjan Verhaeghen.   

 

 
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Gent
18-01-2021

VAN IN was pionier in digitale leerplatformen. Vandaag gebruikt 86% van de lagere scholen Bingel en zijn er al twee miljard oefeningen gemaakt!Bingel bestaat 10 jaar! Leermiddelenmaker VAN IN lanceerde in 2011 Bingel als eerste online platform voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs, en trok daarmee de digitalisering van het onderwijs op gang. In de eerste dagen van januari 2021...


Meer info

PRpress
Gent
18-01-2021

Bingel bestaat 10 jaar, 53% van de leerkrachten vindt Bingel ‘onmisbaar’Bingel, het digitaal leerplatform voor het basisonderwijs van leermiddelenmaker VAN IN, bestaat 10 jaar. Er zijn sinds het begin tot nu in Vlaanderen 2 miljard oefeningen gemaakt. 53% van de leerkrachten geeft aan dat Bingel ‘onmisbaar’ is.In VAN IN’s jaarlijkse enquête bij leerkrachten,...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
18-01-2021

De onderneming Lokaal, bekend van Lokaalmarkt, heeft het succesvolle online platform deeleenkoe.be van David De Keyser overgenomen. Bert Destoop, boerenzoon en medeoprichter van Lokaal vertelt: “De afgelopen vier jaar richtten we zeven Lokaalmarkten en het onlinebestelplatform LokaalAfhaal op. Deze overname is een volgende stap in ons groeiverhaal, waarbij we naar een korte keten aanbod...


Meer info

PRpress
Antwerpen
18-01-2021

“Samen willen we fietsen in de kijker zetten”Micromobiliteitsaanbieder Swapfiets, bekend van de fietsen met de blauwe voorband in abonnementsvorm voor een vast bedrag per maand (service en reparaties inbegrepen), gaat een sportief partnership aan. Ze werken de komende drie jaar samen met Team Jumbo-Visma, het professionele wielerteam dat mede dankzij de Belgische kopman Wout van Aert...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het