Woonzorgcentrum Zonneweelde Rijmenam kijkt hoopvol naar de toekomstDe situatie van de bewoners, hun familieleden en de medewerkers van Zonneweelde kan in de volgende drie punten samengevat worden.

 

1.     Het is veilig bij ons : geen Covid-19 besmettingen in Zonneweelde dankzij een goede samenwerking van alle partijen.

Van bij het begin van de lockdown en nog voor de overheid maatregelen uitvaardigde, zijn we gestart met voorzorgsmaatregelen om onze bewoners te beschermen. Bijvoorbeeld iedereen, zowel onze medewerkers als onze bewoners, heeft vanaf 13 maart 2020 continu een mondmasker gedragen.

De noodsituatie leidde ook tot creatieve oplossingen en fijne vormen van samenwerking. Met de burgemeester, Lode Van Looy, en de gemeente bouwden we preventief een Covid-isolatieafdeling met opnamecapaciteit uit voor vier bewoners, door gebruik te maken van de gemeentelijke stemhokjes. Die we gelukkig tot nu toe niet hebben moeten gebruiken!

 

Lokale bewoners uit Rijmenam schoten bij een dreigend tekort aan mondmaskers ook onmiddellijk in actie en bezorgden ons de eerste week al een 120-tal zelfgemaakte mondmaskers. We kregen ook giften van verschillende organisaties, serviceclubs en (ons soms onbekende) bedrijven: mondmaskers, alcoholspray, face shields,.... De solidariteit was bijzonder groot en hartverwarmend.

Mede door de logistieke ondersteuning van onze organisatie Senior Living Group, hadden we ook nooit een tekort aan middelen. Integendeel, door een perfecte onderlinge samenwerking en uitwisseling zijn ook de huizen die getroffen waren door Covid-19, tijdig voorzien van het nodige materiaal.

Sinds 24 maart 2020 werden er in ons woonzorgcentrum in Rijmenam 217 bewoners en 92 medewerkers getest. Bij geen van hen werd het virus vastgesteld.

 

2.     We passen alle maatregelen toe

We zijn altijd heel proactief en operationeel te werk gegaan en dit zetten we ook nu verder. Op korte termijn hebben we plannen opgesteld en uitgewerkt. Dagelijks hebben we een briefing en een opleidingsmoment met de medewerkers.

We volgen de situatie nu nog steeds van zeer nabij op en passen de richtlijnen aan waar nodig. Op die manier trachten we de toestand op elk moment onder controle te houden. Bovendien volgen we de adviezen van de overheid nauwgezet op, ook naar het toelaten van bezoek en nieuwe bewoners.

 

 

3. Nieuwe bewoners zijn weer welkom

Sinds twee weken ontvangen wij in het woonzorgcentrum opnieuw nieuwe bewoners. Alle nieuwe residenten worden de dag van opname getest en moeten zich houden aan de nodige veiligheids-en-hygiënemaatregelen. Na 7 – 10 dagen wordt men opnieuw getest en bewoners dragen bij het verlaten van de kamer steeds een chirurgisch mondmasker.

Het opnemen van nieuwe bewoners verloopt verder zoals voorheen, vanuit het ziekenhuis, een ander WZC of van thuis uit, waarbij kandidaat bewoners zich laten registreren op een wachtlijst.

We hebben vertrouwen in de toekomst, maar blijven uiteraard waakzaam en alert. Waar mogelijk versoepelen we de maatregelen. De gezondheid van onze bewoners zal altijd onze allereerste prioriteit blijven.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  18-06-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Brussel
15-07-2020

Sinds mei 2020 huisvest de Regie der Gebouwen de diensten van het vredegerecht van Eigenbrakel in nieuwe beveiligde ruimtes op de 1ste verdieping van het administratief centrum gelegen aan de rue Pierre Flamand 64. Van december 2019 tot maart 2020 heeft de Regie der Gebouwen er eerste installatiewerken uitgevoerd voor een bedrag van ongeveer 565.000 euro.Van december 2019 tot maart 2020 heeft de...


Meer info

PRpress
Mechelen
15-07-2020

Het IT-consultancybedrijf Elmos neemt sectorgenoten Target Recruitment en Teknik Recruitment over. Met deze acquisitie wil het bedrijf zijn positie op de Belgische IT-markt versterken en zijn groeistrategie verderzetten. Elmos wist de laatste drie jaar met meer dan 10% organisch te groeien. Om de verdere groeiambities waar te maken, ging het bedrijf op overnamepad. Liesbeth Debruyn, General...


Meer info

PRpress
Genk
15-07-2020

Duo, Nascom en Corecrew vormen samen ‘make it fly’Het Limburgse digitale bedrijf Nascom vormt voortaan samen met Duo uit Brugge en Corecrew uit Gent een grote, slagkrachtige groep, die ‘make it fly’ werd gedoopt. De drie bedrijven bekleden een unieke positie tussen business en IT, met een sterke nadruk op bedrijfsintegraties. De groep telt in totaal 55 medewerkers. Het...


Meer info

PRpress
Scherpenheuvel-Zichem
15-07-2020

Mondmaskers verplicht op de kermis en de markt. De kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken gaan door in de normale bezetting en op de gewone plaatsen, maar in een ingekorte versie van vier dagen, nl. van 31 juli tot en met 3 augustus. Het dragen van een mondmasker wordt verplicht, zowel op beide kermissen als op de zaterdagmarkt. In coronatijden een kermis organiseren met respect voor alle...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het