Belgische shoppingcenters komen met groot relanceplan voor heropeningBeheerders CEUSTERS, AG Real Estate en Wereldhave Belgium klaren titanenklus om straks ruim 1.000 winkels te heropenen

Belgische shoppers kunnen vanaf maandag 11 mei opnieuw in alle comfort én veiligheid winkelen in de populaire shoppingcenters, zoals Wijnegem, City 2 en Belle-Ile. De grootste beheerders van shoppingcenters in ons land - CEUSTERS, AG Real Estate en Wereldhave Belgium - hebben de voorbije weken de krachten gebundeld en een nauwkeurig relanceplan uitgetekend voor een vlotte, aangename en veilige heropening van de winkels. Een hele titanenklus, want het gaat gemakkelijk over meer dan 1.000 winkels die op hetzelfde moment openen. Concreet zullen klanten en winkeliers rekening moeten houden met enkele eenvoudige, maar duidelijke spelregels die ook zichtbaar zullen zijn op infoborden en digitale schermen.

 

1. Wijziging bij parkeren

Uiteraard is het mogelijk om ook met de wagen naar het shoppingcenter te komen. Op een aantal plekken zal de parkeerruimte wel lichtjes worden beperkt. Zo is het mogelijk dat bij bepaalde shoppingcenters je de dakparking niet kan oprijden. Deze maatregel is nodig om ervoor te zorgen dat bezoekers op een gestructureerde manier het shoppingcenter betreden en verlaten. Sommige parkings zullen ook zo georganiseerd worden dat de social distancing telkens mogelijk is, bijvoorbeeld door telkens 1 parkeerplaats open te laten.

 

2. Gescheiden in- en uitgang

Afhankelijk van de grootte van het shoppingcenter, zullen slechts een beperkt aantal ingangen worden geopend. Telkens zal er één deur voor de toegang en een andere deur voor de uitgang voorzien zijn. Zowel binnen als buiten de shoppingcenters vind je de juiste weg dankzij duidelijk zichtbare pijlen en grote bestickering in kleur. Aangepaste deursensoren verzekeren dat je niet in de verkeerde richting naar binnen of buiten wandelt. Veiligheidspersoneel is ter plaatse om eventuele hulp te verschaffen.

 

3. Real-time opvolging van aantal bezoekers

Het aantal aanwezige bezoekers in de gesloten shoppingcenters zal net zoals in de winkels ook beperkt worden tot één bezoeker per tien vierkante meter. vanzelfsprekend om de nodige ‘social distancing’ van 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te garanderen. Waar technisch mogelijk, zullen de beheerders de bezoekersaantallen voortdurend in real-time monitoren. Indien de grenswaarde wordt benaderd, dan laat het veiligheidspersoneel slechts stapsgewijs nieuwe bezoekers toe. CEUSTERS, AG Real Estate en Wereldhave Belgium verwachten echter niet dat het maximum aantal gehaald zal worden.

 

4. Handen desinfecteren

Het spreekt voor zich dat hygiëne zeer belangrijk is. Daarom zal het veiligheidspersoneel of hosts en hostessen je bij het binnenkomen van het shoppingcenter de mogelijkheid bieden om je handen te desinfecteren met een voorziene spray of handgel. In sommige shoppingcenters zullen zij je indien nodig verder assisteren, in andere zullen bezoekers terecht kunnen bij desinfectie-zuilen die verspreid staan. Afhankelijk van de grootte van de shoppingcenters zullen er ook schoonmaakploegen aan de slag zijn tijdens de openingsuren. Zij zullen contactoppervlakken extra ontsmetten en reinigen. De winkels zelf zijn ook voorzien van handgels.

 

5. Mondmaskers

Wie geen mondmasker bij zich heeft, kan zich desgewenst ook een eenvoudig maar veilig mondmasker aanschaffen aan een infobalie of automaat. De beheerders van de shoppingcenters hebben samen momenteel ruim een kwart miljoen eenvoudige mondmaskers klaarliggen. In de shoppingcenters van CEUSTERS en AG Real Estate worden die gratis ter beschikking gesteld voor de shoppers. Bij Wereldhave Belgium wordt een kleine bijdrage van maximum twee euro gevraagd, maar de opbrengsten worden doorgestort naar een goed doel. Betalen kan je alleen elektronisch en bij voorkeur ook contactloos. Vóór je de betaalterminal gebruikt, zal je gevraagd worden om eerst je handen te ontsmetten.

 

6. Toegang shops

Net zoals dat in de supermarkten al een tijdje geldt, zullen winkeliers op wat drukkere momenten de toegang tot hun shop beperken. Het valt op dat moment niet uit te sluiten dat je dan even in een wachtrij zal moeten staan. Die zal steeds zo georganiseerd zijn dat de toegang tot andere shops vrij blijft en dat er voldoende afstand is tussen jou en de andere shoppers. De shoppingcenters worden zo veel als mogelijk vrij gemaakt  van banken en planten om de vrije doorgang zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

7. Kinderen en baby’s

Wie van plan is om met jonge kinderen en/of een baby naar het shoppingcenter te komen, houdt best rekening met een aantal beperkingen. Zo zullen de speelhoeken gesloten blijven, net als de babycorners. Baby’s kunnen uiteraard wel nog steeds verschoond en gevoed worden in een voorziene ruimte aan de openbare toiletten. Het is echter aangeraden alleen met kinderen te komen winkelen indien zij zaken nodig hebben en dus moeten passen.

De beheerders van de shoppingcenters benadrukken dat ze de maatregelen van de overheid vanzelfsprekend zullen opvolgen. De eigen maatregelen zullen ze voortdurend evalueren en, indien dat nodig zou blijken, nog verder uitbreiden. De gekende openingsuren blijven behouden. Ook voor de leveranciers en de onderaannemers van de shoppingcenters zijn overigens aangepaste hygiënemaatregelen voorzien.

“Alle shoppers zijn opnieuw welkom om in alle veiligheid en comfort te komen winkelen. We rekenen hier uiteraard wel op het gezonde verstand van de bezoekers om de nodige social distance te bewaren. Wij zijn ervan overtuigd dat, mits de nodige voorzorgsmaatregelen en discipline van elke winkelier en bezoeker, de versoepeling van de maatregelen de consument een aangename winkelervaring kan geven die de retailsector op haar beurt opnieuw wat broodnodige zuurstof kan geven.”

Beheerders CEUSTERS, AG Real Estate en Wereldhave Belgium

 

Dit weekend zal er nog een omzendbrief naar alle shoppingcenters gestuurd worden waardoor er nog lichte aanpassingen aan de maatregelen mogelijk zijn.

 

CEUSTERS, AG Real Estate en Wereldhave Belgium beheren 25 shoppingcenters in ons land:

Wijnegem Shop Eat Enjoy, City 2 (Brussel), Belle Ile (Luik), Waasland Shopping (Sint-Niklaas), Woluwe Shopping Center, Les Grands Prés (Bergen), ), Westland (Anderlecht), Les Bastions (Doornik), Galeries St. Lambert (Luik), Ring Shopping (Kortrijk), K in Kortrijk, Nivelles Shopping (Nijvel), Shopping 1 (Genk), The Mint (Brussel), Promenade (Kapellen), Warande (Beveren), Pieter Van Aelst (Aalst), Julianus Shopping (Tongeren), Feest- en Cultuurpaleis (Oostende), Anspach (Brussel), Ninia (Ninove), Gent Zuid (Gent), Stadsplein (Genk), Waterloo Shopping, Overpoort (Gent)

 

 

bereal.prezly.com
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-05-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Brussel
02-07-2020

“Wie volksgezondheid serieus neemt, richt zich tot alle inwoners van ons land. En of je het nu leuk vindt of niet: ook daklozen, mensen zonder geld of vluchtelingen zijn inwoners van ons land.” Vanaf 1 juli gaat Michel Genet aan de slag als directeur van Dokters van de Wereld België. Michel Genet stond voordien aan het hoofd van Greenpeace & Credal en was politiek directeur...


Meer info

PRpress
Brussel
02-07-2020

Trend Micro's Head in the Clouds-onderzoek toont aan dat gebruikers security-trainingen serieus nemen, maar nog steeds gevaarlijk gedrag vertonenTrend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, presenteert vandaag zijn onderzoeksrapport dat laat zien hoe thuiswerkers omgaan met cybersecurity. Twee derde (69%) van de Belgische thuiswerkers zegt zich meer bewust te zijn van het...


Meer info

PRpress
Brussel
02-07-2020

Studiekeuze en inschrijvingen worden uitgesteld vanwege corona Een opvallende vaststelling aan de Odisee-hogeschool na twee succesvolle digitale infodagen: heel wat laatstejaars secundair onderwijs stellen hun inschrijving aan de hogeschool uit. En ze geven expliciet aan dat te doen omdat ze de campussen nog niet hebben kunnen zien, wegens de coronamaatregelen. Daarom organiseert de hogeschool...


Meer info

PRpress
Oostende - Stene - Zandvoorde
02-07-2020

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de Kust te plannen. ‘Welkom’, ‘veilig’ en ‘comfortabel’ zijn de kernwoorden. Handig is de kustbrede informatie die de actuele situatie in de badplaatsen toont. De druktebarometer van Westtoer is sedert 26 juni al meer dan 300.000 keer...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het