Fietstoerisme in Vlaanderen krijgt boost tijdens coronaEr is in Vlaanderen 40% meer gefietst tijdens de lente en zomer van 2020 in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De Vlaamse Kust is de populairste fietsregio, Antwerpen is de populairste fietsprovincie en Leuven mag gerust de fietshoofdstad van Vlaanderen genoemd worden.

Op basis van meer dan 300.000 gedownloade fietsroutes en meer dan 1 miljoen gebruikers op vlaanderen-fietsland.be, hét referentieplatform voor wie wil fietsen langs de fietsknooppunten in Vlaanderen, presenteren we het Vlaanderen Fietsland Zomerrapport van 2020.

Sven Nijs (niet de ex-veldrijder Sven Nys), oprichter van vlaanderen-fietsland.be:

“Tijdens het hoogseizoen van 2020 mochten we op vlaanderen-fietsland.be 1.155.000 unieke bezoekers ontvangen. Op basis van meer dan 300.000 routedownloads, samen goed voor meer dan 13 miljoen kilometer aan fietsroutes, hebben we een aantal zeer interessante conclusies kunnen trekken over het fietstoerisme in Vlaanderen.”

Populairste fietsknooppunt staat in Leuven

Nijs: “Leuven heeft als fietsstad de voorbije jaren een flinke inhaalbeweging gedaan. Mét resultaat: knooppunt 75 in Leuven, aan het Arenbergkasteel, werd het vaakst opgenomen in een fietsroute.”

Opmerkelijk: er staan maar liefst 4 Leuvense knooppunten in de top 10 van populairste fietsknooppunten van Vlaanderen.

Antwerpen is populairste fietsprovincie

De provincie Antwerpen deed het als fietsbestemming bijzonder goed in de analyse. De verbinding tussen knooppunten 88 en 93 aan het Netekanaal in Lier was een echte hotspot de voorbije zomer. Dit traject was met voorsprong het drukst befietste tracé van heel Vlaanderen.

“Niet verwonderlijk”, aldus Nijs. “Vlamingen fietsen bijzonder graag langs het water, dat is al jarenlang een constante.”

De Kust is beste Vlaamse fietsregio

Niet alleen strandgangers zakten massaal af naar de Kust. Als we gaan kijken op het niveau van de Vlaamse regio’s, komt de Kust duidelijk naar boven als favoriete fietsbestemming. De Kust staat afgetekend op de eerste plaats, voor Scheldeland en Hageland.

Fietshoofdstad van Vlaanderen: Leuven

“We hebben ook de grote Vlaamse steden met elkaar vergeleken”, zegt Nijs. “Ook in dat lijstje steekt Leuven er met kop en schouders bovenuit. De vernieuwing van het Hagelandse en Leuvense fietsnetwerk in 2018 werpt vandaag duidelijk zijn vruchten af.” Leuven wordt gevolgd door Brugge, Gent, Mechelen en Hasselt. Antwerpen sluit het lijstje af.

Limburg het aantrekkelijkst voor fietsers

“Als we kijken naar de herkomst van fietsers, is het duidelijk dat Limburg de meeste fietsers uit andere provincies weet aan te trekken. Het percentage fietsers dat in Limburg komt fietsen vanuit andere provincies is veruit het hoogste in vergelijking met andere provincies”, besluit Nijs.

Een uitgewerkte versie met alle details over dit onderzoek vind je op www.vlaanderen-fietsland.be/zomerrapport-2020.

 

ABOUT THE COMPANY

NodeMapp is het bedrijf achter de populaire toepassingen vlaanderen-fietsland.be en wandelknooppunt.be. Elk jaar gebruiken meer dan 1.5 miljoen fietsers en wandelaars onze platformen. NodeMapp beheert hét referentieplatform voor wie graag wil fietsen of wandelen langs knooppunten in Vlaanderen.

https://www.vlaanderen-fietsland.be/zomerrapport-2020
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Antwerpen
23-10-2020

In juli bracht Coiffure.org, de beroepsorganisatie van Belgische kappers, de eerste impact van de coronacrisis op de kapperssector in kaart. Daaruit bleek dat er een verlies was, ondanks de steunmaatregelen. Meer dan vijf maanden na de heropstart is de balans niet positief, zo blijkt uit een tweede bevraging door de beroeporganisatie. De sector leverde, en levert nog steeds, veel inspanningen...


Meer info

PRpro
Antwerpen
23-10-2020

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn tot op vandaag nog steeds aan het onderhandelen over een akkoord over de toekomstige relatie die in werking moet treden op 1 januari volgend jaar.Ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen, zal de Vlaamse economie sowieso een nieuwe economische opdoffer te verwerken krijgen, ook al zal deze nog iets zwaarder doorwegen in geval van een ‘no...


Meer info

PRpro
Brussel
23-10-2020

Uitbreiding naar het hele landEen nieuwe openingsmodus is sinds begin van deze week reeds van kracht in alle kantoren van BNP Paribas Fortis in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Vanaf maandag vindt deze werkwijze ingang in alle BNP Paribas Fortis kantoren van ons land. Concreet wil dit zeggen dat klanten in de voormiddag op afspraak terecht kunnen in hun kantoor om verrichtingen uit te voeren...


Meer info

PRpro
Antwerpen
19-10-2020

Vorige maand onthulde een studie van jobsite StepStone & KU Leuven dat 8 op 10 werknemers zich tijdens de Corona-crisis sociaal geïsoleerd voelden. Nu brengt het vervolgonderzoek een ander belangrijk gevolg van de crisis aan het licht: de werkonzekerheid. Eén op vier respondenten vreest dat ze binnenkort hun job zullen verliezen. De helft maakt zich zorgen over negatieve...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het