Essity Diegem VERWELKOMT 100 000 bijen dankzij Bee Hives ProjectBij de verhuis naar de nieuwe kantoren in Diegem voegt Essity een belangrijke stap toe aan hun duurzame strategie. Op het dak van het nieuwe gebouw zijn er twee bijenkorven geplaatst, het Bee Hives Project.

 

Essity, het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf, wil het welzijn van mensen verbeteren. Dat doet het bedrijf met toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen onder merknamen als TENA, Tork, Lotus, ... Toen het bedrijf vorig jaar verhuisde naar de nieuwe kantoren in de Greenhouse in Diegem, zette Essity ook sterk in op duurzame ontwikkeling. Ze kozen onder andere om waterflessen te vervangen door leidingwater, led-verlichting te installeren, afval te sorteren. Ook het Bee Hives Project hoort hierbij, een project waarbij ze twee bijenkorven op het dak van het Essity-gebouw plaatsten.

 

Frank Van Wanseele, Managing Director Essity Belgium legt uit dat het project deel uitmaakt van hun duurzame filosofie: “Het duurzaam bedrijfsmodel van Essity stelt zowel mensen als de natuur voorop. Met onze producten zorgen we voor het welzijn van de mensen, met onze manier van werken voor de natuur. In België wordt de helft van de 360 verschillende bijensoorten bedreigd. Door twee bijenkorven op het dak van het gebouw in Diegem te plaatsen, wil Essity haar bijdrage leveren aan het behoud van de biodiversiteit in de omgeving.”

 

Twee imkers in team Essity

In het team van Essity zitten twee imkers om voor de bijen te zorgen. Deze twee medewerkers hebben al vijf jaar ervaring als imker en beheren samen het Bee Hives Project.

 

Eric Godderie, Account Manager  en ook imker bij Essity, licht toe dat de Buckfast bijen afkomstig zijn van een natuurlijke selectie die niet genetisch gemodificeerd is. Ze zijn rustig en productief.

 

Honing als extra pluspunt

Het personeel heeft de bijen op het dak van hun kantoor enthousiast verwelkomd. Bovendien is het ook een mooie kans om meer over bijen te weten te komen en de honing die de bijen produceren nemen ze er graag bij. Deze zoete lekkernij wordt verzameld en verdeeld onder de collega’s van Essity, en op termijn ook onder de klanten. Sinds 15 juli hebben de bijen al 20 kilogram honing geproduceerd.

 

Ook op het dak van de productie-eenheid in Stembert staan al sinds 2017 acht bijenkorven. Over beide locaties heeft Essity nu in het totaal tien bijenkorven.

Voor meer informatie over het Bee Hives Project van Essity, zie: https://youtu.be/0zXwaGWnPJM

 

Wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf

Essity is een toonaangevend internationaal hygiëne- en gezondheidsbedrijf. Met haar producten en diensten zet Essity zich in voor het verbeteren van welzijn. De verkoop van de producten vindt plaats in een 150-tal landen onder toonaangevende internationale merken TENA en Tork en andere sterke merken, waaronder JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Tempo, Vinda en Zewa.

 

Essity heeft ongeveer 46.000 medewerkers. In 2019 bedroeg de netto-omzet SEK 129 miljard (EUR 12,2 miljard). Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm, Zweden, en Essity staat genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Essity doorbreekt barrières ter bevordering van welzijn en draagt bij aan een gezonde, duurzame en circulaire samenleving. Voor meer informatie over Essity, zie: www.essity.com.

 

In België is het kantoor in Diegem de thuisbasis van de verkoop- en marketingorganisaties. De Belgische productielocatie bevindt zich in Stembert. In 2019 is Essity verhuisd naar de Greenhousesite te Diegem, een nieuwe business hub dichter bij het station.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Antwerpen
29-09-2020

We herinneren ons allemaal de lege winkelstraten tijdens de lente. Het anders zo bruisende hart van Antwerpen heeft gebloed en handelaars verloren tot 70% van hun gewoonlijke omzet. De deuren van onze winkeliers staan intussen gelukkig weer open en klanten zoeken voorzichtig opnieuw hun weg naar de winkelstraten.Om Antwerpen en zijn geliefde modesector opnieuw stevig op de kaart te zetten, staat...


Meer info

PRpress
Antwerpen
29-09-2020

Op 29 september vieren de Verenigde Naties de eerste Internationale Dag voor de Bewustmaking rond Voedselverlies en -verspilling of kortweg de Internationale dag tegen voedselverspilling. Naar aanleiding hiervan nodigt Too Good To Go, de app die dagelijks tegen voedselverspilling strijdt, de Antwerps burgemeester Bart De Wever uit om zijn inspanningen in de strijd tegen voedselverspilling op te...


Meer info

PRpress
Brussel
28-09-2020

Maar liefst 1877 mensen leggen vandaag een tocht van veertig kilometer af voor de Refugee Walk. Samen haalden ze al meer dan 440.000 euro op: een recordeditie voor deze sponsortocht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Hiermee tonen deelnemers hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen. Ondanks corona schreven mensen zich massaal in...


Meer info

PRpress
Brussel
>>
28-09-2020

KickCancer heeft 575.900 euro ingezameld tijdens de derde editie van de RUN TO KICK sponsorloop. De fondsen gaan integraal naar 6 pan-Europese onderzoeksprojecten die bijdragen aan meer efficiënte en innovatievere behandelingen van kinderkanker. Dit jaar geen grootschalig loopevent, maar een digitaal connected editie. De slotceremonie, met een exclusief concert van ambassadrice...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het