Agoria : “Eindelijk een minister van Telecommunicatie die de veiling rond 5G in gang zet”



Agoria, de federatie van de technologische sector, is blij met de belofte van minister van Telecommunicatie Petra De Sutter dat ze vaart wil maken met de veiling van het supersnel mobiel internet 5G, ook al zal het nog minstens een jaar duren voor de radiofrequenties effectief onder de hamer kunnen gaan. "5G zal van essentieel belang zijn voor de economische relance", stelt Agoria.

 

"Eindelijk hebben we een minister die een duidelijk statement voor 5G maakt en helder en duidelijk zegt dat ze de veiling in gang gaat zetten", reageert Agoria-topman Marc Lambotte. "Ik roep haar op om geen dag verloren te laten gaan zodat de veiling zo snel mogelijk kan gebeuren."

 

Uit een studie van Agoria en consultancybedrijf Capgemini Invent een jaar geleden bleek dat de helft van de industriële maakbedrijven in België gelooft dat 5G kan zorgen voor een efficiëntere en flexibele organisatie van de productie. Ondertussen zijn er al een dertigtal projecten aan de gang met tijdelijke en testlicenties van 5G.

 

"Als opvolger van 4G biedt 5G niet alleen een veel snellere verbinding, maar ook een snellere reactietijd, verhoogde betrouwbaarheid en mogelijkheden om veel meer toestellen met elkaar te verbinden. Deze voordelen zijn van groot belang voor de industrie en het bedrijfsleven", stelt Agoria.

 

Er wordt bijvoorbeeld volop getest door maak- en chemie bedrijven in de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Ondertussen zijn een 5-tal operatoren aan de slag met 5G licenties. Naast de drie mobiele operatoren hebben ook Cegeka en Citymesh (tijdelijke) 5G licenties. Maar het uitblijven van een duurzaam regelgevend kader maakt dat de nodige investeringen uitblijven. Bedrijven met productiesites in België en andere landen, zoals de Verenigde Staten en Duitsland, vrezen dat deze 5G-gedreven investeringstrein ons land wel eens zou kunnen voorbijgaan.

 

De tweede blokkerende factor voor 5G is, naast het uitblijven van de veiling, de veel te strenge emissienormen. In Brussel is 5G gewoon onmogelijk. Agoria herhaalt zijn vraag om de emissienormen op het niveau van de buurlanden te brengen in overeenstemming met richtlijnen van de WHO en de Europese Commissie..

 

5G zal van essentieel belang zijn voor de economische relance. Volgens een internationale studie van Capgemini Invent gelooft 75 procent van de multinationale bedrijven dat 5G enorme mogelijkheden biedt voor tal van nieuwe innovaties en een belangrijke stimulans is voor digitale transformatie.

 

Het interview met minister De Sutter in De Tijd van vandaag stelt Agoria hoopvol dat ons land de 5G-investeringstrein niet zal missen.

 

5G, een antwoord op vele uitdagingen

www.agoria.be/nl/5G

 

Berichtgever: Agoria.be




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  21-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over PRpress

Mechelen
23-11-2020

Hairemans, Wernersson en Vrancken aan het woord na de overwinning tegen Zulte Waregem.GEOFFRY HAIREMANS: “NIET ONZE BESTE MATCH, MAAR WEL TEVREDEN MET DRIEPUNTER”Hairemans: “Na twee gelijke spelen konden we vandaag eindelijk nog een keer winnen. Dat was al even geleden. Dat ik zelf mijn aandeel had met een assist en een doelpunt doet extra deugd. Mijn assist was mooi, maar het...


Meer info

PRpress
Brussel
23-11-2020

Vanaf maandag 30 november, met alle nodige veiligheidsmaatregelenPraktijklessen en praktijkexamens zullen opnieuw mogelijk zijn op de campussen van hogeschool Odisee, vanaf maandag 30 november. Daarmee volgt de hogeschool de beslissing van de minister van Onderwijs, Ben Weyts, die maandag bekendmaakte dat er opnieuw ruimte komt voor praktijk 'on campus' in de hogescholen. Odisee reageert...


Meer info

PRpress
Brussel
23-11-2020

KickCancer organiseert tweede editie van de Dag van de Eclair op 20 november 2021Tijdens de eerste Dag van de Eclair, op zaterdag 21 november, gingen er bijna 10.000 eclairs over de toonbank bij 47 deelnemende patissiers en 130 supermarkten van Delhaize. Goed voor een totale opbrengst van 40.000 euro. De bakkers schenken dit bedrag integraal aan KickCancer. De stichting gebruikt het geld om...


Meer info

PRpress
Zaventem
23-11-2020

Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), een toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen wereldwijd, waarschuwt voor het toenemende gevaar van vishing-aanvallen. Vishing is een combinatie van 'voice' en 'phishing'. Het is een soort telefoonoplichterij waarbij hackers echte namen van werknemers gebruiken om hun collega’s (of partners waarmee...


Meer info

PRpress



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het