Openbare werken in 't verschiet - vanaf 12 augustusVanaf 12 augustus : vervolg waterwerken in Matenstraat.

Voor het bouwverlof heeft Canalco al grote werken verricht in de Matenstraat, tussen de spooroverweg en de Tuinlei. Zoals toen aangekondigd worden deze werken verder gezet na het bouwverlof. Er zullen terug mobiele verkeerslichten geplaatst worden. De werken lopen tot begin september 2019.

 

Vanaf 19 augustus : Antwerpsestraat - afbraak Roxy

De afspraken rond de afbraak van het pand “zaal Roxy”, Antwerpsestraat 50 zijn rond. De afbraak gaat gebeuren in 2 aansluitende fases. We voorzien dat de werken tegen midden oktober afgerond zullen zijn. Na de sloop van het gebouw, wordt dit perceel een parking in waterdoorlatende halfverharding.

Fase 1:

- Effectieve afbraak van “Zaal Roxy”.

- Start van de werken : van 19 augustus tot 30 augustus.

  • Werfzone: straat wordt volledig afgesloten t.h.v. Roxy. Parkeren is verboden van huisnummer 50 tot 48.
  • Verkeersregeling : door de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Enkel plaatselijk verkeer is toegestaan. De Antwerpsestraat wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen het kruispunt Albertstraat – Kerkstraat en de Landbouwstraat. Plaatselijk verkeer wordt toegelaten tussen de Landbouwstraat en huisnummer 48.
  • Wegomlegging : via Landbouwstraat – F.D. Rooseveltstraat – J. Wauterslaan en omgekeerd. Het centrum is bereikbaar via de Em. Vanderveldelaan (komende van Boom) en via de Em. Dewittstraat (komende van Schelle).
  • Handelaars blijven steeds bereikbaar. Ook de parking aan de Carrefour in het binnengebied ‘Nielderhoff’.
  • De Lijn volgt de vermelde wegomlegging. De bushalte aan Fotostudio 58 verhuist tijdelijk naar de Landbouwstraat, t.h.v. de Albertstraat.
  • Fase 2: (aansluitend op fase 1)
  • Verdere opkuis van de afbraakwerken Roxy.
  • Verderzetten van de werken : van 31 augustus tot + 11 oktober 2019
  • Verkeersregeling : tijdens deze fase is er terug doorgaand verkeer mogelijk. Enkel de parkeerplaatsen van huisnummer 50 tot 48 zijn onbruikbaar.
  • De Lijn volgt terug de normale route. De bushalte aan fotostudio 58 wordt terug bediend.

 

Vanaf 20 augustus : werken Fluvius in Ridder Berthoutlaan.

Fluvius, de nutsmaatschappij voor elektriciteit en gas, start op 20 augustus met het aanleggen van een elektriciteitskabel (verzwaring ingevolge aansluiting van het nieuwe schoolgebouw) en het vervangen van een klein gedeelte van de gasleiding in de Ridder Berthoutlaan. Helaas heeft Fluvius deze werken laattijdig doorgegeven maar engageert zich om het voetpad zo weinig mogelijk te beschadigen. De meeste werken zullen zich ook overwegend naast het voetpad situeren.

Verkeersregeling:

- In de Ridder Berthoutlaan blijft alle verkeer mogelijk. Tussen de school en de elektriciteitscabine wordt parkeerverbod geplaatst en wordt een werfzone ingericht.

- De W. Eekelersstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Ridder Berthoutlaan voor het maken van een doorsteek. In het gedeelte tussen de Ridder Berthoutlaan en de straat zonder naam wordt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer ingevoerd. Dit gedeelte van de straat kan bereikt worden via de Schuttershofstraat (omleiding : Dorpsstraat – Heideplaats – Rupelstraat – Schuttershofstraat). Er dient ook parkeerverbod geplaatst te worden om doorgang in twee richtingen mogelijk te maken.

De werken zullen een 3-tal weken in beslag nemen
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Niel

Niel
22-10-2019

Sinds mei 2018 kan men verschillende attesten zoals o.a. adreswijziging, een attest van goed gedrag en zeden, attest samenstelling gezin, … online aanvragen.Maar gemeente Niel wil blijven inzetten op digitale dienstverlening en zet vanaf 1 november opnieuw een stap verder op de digitale snelweg.Het aanvragen van een vergunning ,voor het innemen van het openbaar domein (bij verhuis,plaatsen...


Meer info

Niel
Niel
22-10-2019

Innoverende technologieën slim integreren in onze dagelijkse werking. Dat is kort samengevat de kern van het project ‘slim beheer van openbaar domein’. Binnen dit project ging Igean samen met gemeente Niel en 13 andere gemeenten binnen het werkingsgebied, aan de slag om met behulp van camera’s op ophaalwagens beelden en gegevens te verzamelen over het openbaar domein.Hoe...


Meer info

Niel
Niel
07-08-2019

Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan!Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw (buur)gemeente. Tijdens onze opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.Roger, Björn en Patrick leggen uit waarom ze graag verwarmingscoach zijn. Heb jij ook zin om deze...


Meer info

NielAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het