Sportopia Antwerpen 2018: sport en avontuur voor echte heldenOp woensdag 4 juli opent de Parkloods in Antwerpen de deuren voor Sportopia. Dit 5000 m² grote overdekte sportpretpark telt dit jaar maar liefst 20 sportieve, verrassende en extreme attracties voor kinderen en hun ouders. De Helden van Ketnet ontdekten Sportopia vorig jaar al en zien het sportpretpark ondertussen als hun tweede thuis. Ook voor deze editie stippelden ze 4 uitdagende Heldenparcours uit en maken ze zich klaar voor de Heldenshow met Meet & Greet in Sportopia op 8 september. Nieuw dit jaar is Esportopia, een gamewereld boordevol consoles, VR-cubes en e-sports.

 

Sportopia is dit jaar grootser dan ooit. “Wie van sport en avontuur houdt, kan er zijn hart ophalen aan de Beast-stormbaan, de Slide’n Fly glijbanen, de Bounz-trampoline, het BMX-parcours, het skatepark en veel meer”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout, “Nieuw zijn ook de actieve E-sports in Esportopia.”

 

Bezoekers kunnen in de voetstappen van Ketnet-helden Nico, Dempsey, Maureen en Sieg stappen en al de attracties uittesten aan de hand van 4 uitdagende Heldenparcours. Wie deze uitdaging aandurft, krijgt een heldendiploma. Om tot rust te komen, kunnen bezoekers nagenieten in de Sportbar.

 

Dit jaar is er ook de Heldenshow met Meet & Greet in Sportopia op zaterdag 8 september. ‘Iedereen held’ klinkt het tijdens deze muziek-dans-stuntshow die zowel bij jong als oud(er) zal aanslaan. Na de show krijgen de aanwezigen de kans om hun favoriete held persoonlijk een vuistje te geven. Iedereen die het sportpretpark tijdens de zomer bezoekt, maakt kans op een familieticket voor dit unieke spektakel. Bij elk bezoek aan Sportopia krijgt u een nieuwe kans om mee te doen met de wedstrijd.

 

Nieuw: Esportopia, een gamewereld met e-sports

Sportopia 2018 is er voor iedereen: kinderen, jongeren, (groot)ouders, G-sporters én… e-sporters. “Gamers kunnen zich te goed doen aan verschillende actieve e-sports in Esportopia”, zegt schepen Van Campenhout. “Gaming is vandaag niet meer weg te denken en dat met sporten combineren maakt dat Sportopia voor een nog groter publiek the place to be wordt, en dat tot het einde van de herfstvakantie!”

 

Uitgebreidere openingsuren in het najaar

In het najaar (vanaf 5/9 t.e.m. 4/11) zal Sportopia niet alleen op zaterdag en zondag geopend zijn, maar ook op woensdagnamiddag. Sporting A hoopt zo nog meer tegemoet te komen aan de wensen van kinderen met zin voor sport en avontuur.

 

Praktisch

 • Uren en data
  • voorjaar - van woensdag 4 juli t.e.m. zondag 2 september 2018
   van woensdag t.e.m. zondag van 10 tot 18 uur
  • najaar – van woensdag 5 september t.e.m. zondag 4 november 2018
   op woensdag van 13 tot 18 uur, op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur
 • tarieven
  • standaardtarief: 6 euro
  • A-kaarthouder met kansentarief: 1,2 euro
  • 6-beurtenkaart: 20 euro (ook geldig in alle Antwerpse zwembaden)
  • 6-beurtenkaart voor A-kaarthouder met kansentarief: 4 euro (ook geldig in alle Antwerpse zwembaden)
  • jonger dan 4 jaar: gratis inkom
  • verzilvering 10 A-kaartpunten: gratis inkom
  • groepstarief vanaf 10 personen: 3 euro per persoon
  •  
 • Op www.antwerpen.be/Sportopia vinden geïnteresseerden alle info en de laatste nieuwtjes.

 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Stad Antwerpen

Antwerpen
08-11-2018

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In België vinden meer dan 150 woninginbraken per dag plaats. Met de winter in aantocht breekt een inbraakgevoelige periode aan. Wees dus extra waakzaam. Stadsreporter Sam krijgt enkele tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Meer info Kijk voor meer anti-inbraaktips op www.tipstegeninbraak.be.


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen. Hulp nodig bij het sneeuwruimen? 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen het best hulp. Kan u geen beroep doen op mensen uit uw naaste...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
07-11-2018

Boeken, strips, cd's en dvd's voor een prikje! U vindt ze op de boekenverkoop op zondag 11 november in het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter. U betaalt slechts 1 euro per boek voor volwassenen. Voor dat bedrag kan u zelfs vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips kopen. Er is geen Bancontact, breng dus zeker contant geld mee. Vergeet ook uw eigen draagtas niet. De...


Meer info

Stad AntwerpenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het