Vier boompitten wachten op kampeerders in Bornem.Vier boompitten wachten op kampeerders in Bornem.

Van de zomer kan je in de provincie Antwerpen voor het vierde jaar op rij gaan pitkamperen met Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie. De voorbije dagen zijn Kempens Landschap, de gemeente Bornem en kunstenaar Dré Wapenaar druk in de weer geweest om vier boompitten op te hangen vlakbij het paviljoen De Notelaer. Dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde wordt deze zomer het kampeerterrein van vele avontuurlijke bezoekers.

 


Boompitten op reis

Het pitkamperen is gestart als een LEADER-project van vzw Kempens Landschap en vzw ’t Pleckske. De voorbije drie zomers hingen de boompitten op het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. Meer dan 2.000 kampeerders brachten daar een nachtje door hoog in de bomen. Dit jaar zijn de boompitten verhuisd naar domein De Notelaer in Bornem. Vanaf vandaag kan je deze hangende kunstwerken bewonderen naast de vijver voor het paviljoen.

 

Het is mooi om te zien dat een goed project als dit stilaan een duurzaam karakter krijgt,” verduidelijkt Peter Bellens, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde voor Plattelandsbeleid. “Dit initiatief is gestart in de Noorderkempen, maar zwermt nu uit naar Klein-Brabant en wie weet volgen er de komende jaren nog andere delen van de provincie. Kempens Landschap heeft genoeg prachtige locaties om een unieke kampeerervaring te garanderen.”

 

Een unieke beleving

Kamperen in een boompit is ongetwijfeld een unieke ervaring! De boompitten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Elke pit biedt onderdak aan twee volwassenen en twee kinderen. Langs een laddertje klim je naar de ingang van de tent, binnen in de tent kan je vanop zo’n 3 meter hoogte genieten van het prachtige uitzicht. ’s Avonds kan je gezellig barbecueën of een kampvuur maken in de bivakzone. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt voor je klaar.

 

Zelf overnachten?

Een overnachting in een boompit boeken kan op de website van Terra Nova (www.terranova.be). Terra Nova biedt elke zomer bijzondere activiteiten aan in de provincie Antwerpen. Kamperen kan dagelijks vanaf vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september. De deelnameprijs varieert van 80 euro (1 ontbijt) tot 110 euro (4 ontbijten). Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

 

“Het pitkamperen is stilaan een vaste waarde geworden in het zomerprogramma van Terra Nova. Het is een leuke manier om onze provincie op een heel andere manier te leren kennen en vlakbij huis toch even helemaal weg te zijn” vertelt Inga Verhaert, covoorzitter van Kempens Landschap en gedeputeerde voor Terra Nova.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:

Vrijdag 30 juni 2017 – zondag 3 september 2017

 

Waar:

De Notelaer, Notelaerdreef 2, 2880 Bornem

 

Meer info:

www.kempenslandschap.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Maldegem
23-01-2020

Wij moesten gisteren in de pers vernemen dat de enige gemeentelijke basisschool De Kruipuit wordt afgestoten naar een onderwijskoepel, want onderwijs is volgens het bestuur van Open VLD, N-VA en Merlaan geen basistaak van de gemeente.Er is bij deze beslissing opnieuw geen enkele vraag of communicatie met de inwoners geweest, met betrokkenen, of met de politieke vertegenwoordigers in Maldegem....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Dendermonde
21-01-2020

Dat een goede nachtrust van levensbelang is voor een goede gezondheid, hoeven we je niet te vertellen. Toch is het in de praktijk niet goed gesteld met onze slaap: zo’n 30 procent van de bevolking ervaart wel eens slaapproblemen. KWB Schoonaarde organiseert een vormingssessie rond dit brandend actuele thema. Veel Belgen slapen slecht, we zijn koploper in het gebruik slaap- en...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Pepingen
21-01-2020

Jong CD&V Pepingen reikt jaarlijks de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar.Deze keer was de eer weggelegd voor de vrijwilligers van de vriendenkringen van bloedgevers Heikruis-Herfelingen en Pepingen....


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het