Bierbeleving in Mechelen. Daarvoor kan je voortaan bij Den Tourgist terecht.Mechelaar lanceert Den Tourgist: “Nu bierwandelingen, zodra het kan ook -tastings en -pairings”

Bierbeleving in Mechelen. Daarvoor kan je voortaan bij Den Tourgist terecht. Jonathan Vandenplas (35) moet zich voorlopig noodgedwongen beperken tot coronaproof bierwandelingen, van zodra corona het toelaat komen daar ook biertastings en bierpairings bij.

Jonathan stelt zich voor als een levensgenieter, fervente wandelaar en bierliefhebber. Met Den Tourgist brengt hij de drie samen in een project en maakt hij een droom waar: zijn passie delen met iedereen. “België is een van de grootste bierlanden, en daar mogen we gerust fier op zijn maar kennen we ons bier nog in hart en nier?”, vindt de Mechelaar.

Bierwalks

Jonathan wil daar iets aan doen. Voorlopig beperkt corona hem tot het houden van ‘bierwalks’ van 7 kilometer langs ‘de tuinen van Mechelen’ of in natuurgebieden Mechels Broek of Den Battelaer. Hij stuurt deelnemers op pad met een route, zorgvuldig uitgekozen bieren en bijpassende chocolade van The Cacao Project.

“Onderweg komen wandelaars heel wat weet-je-datjes over de stad Mechelen en de natuur te weten, en over bier natuurlijk. Zo leren ze bijvoorbeeld ook proeven, onder meer door te noteren wat ze ruiken en proeven en dan te kijken of ze in de juiste richting aan het denken waren. Bovenal is het de bedoeling dat ze genieten.”

Passievruchtsmaak

De Mechelse biertrots Gouden Carolus mocht niet ontbreken, maar ook minder gekende bieren komen aan bod, zoals Jungle Joy van de Brussels Beer Project. “Dat is een bier met passievruchtsmaak dat toch niet zoet is. Om aan te tonen: ook dit kan je met bier doen.”

Van zodra het mogelijk is, wil Den Tourgist biertastings thuis of op kantoor en pairings in samenwerking met De Vleeshalle organiseren. Daarnaast staat Jonathan klaar om zijn kennis te delen met de horeca onder de vorm van tapcursussen, debiettrainingen, jureren en menuoptimalisatie.

Liefde

Heel wat van zijn kennis vergaarde hij bij AB Inbev, waar hij jarenlang instond voor rondleidingen, evenementen met beerpairing (foodpairing met bier) en tapcursussen tot daar vorig jaar een einde aan kwam. Hij woont ook in een voormalige mouterij, is dat niet toevallig? :) 

“Bier is een product dat sowieso met veel liefde en passie gemaakt is. Bier maken is immers een complex gegeven. Voor mij is bier drinken dan ook degusteren en tot rust komen. Bier drink je met liefde”, besluit hij.

Meer info op https://www.dentourgist.be/.
 Klik op de afbeelding en laat je inspireren.
Veel leesplezier.


Artikel geplaatst n.a.v. bron:
den tourgist Boek nu
 
Op:  26-01-2021

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het