ORTEC smeert benen in voor Ichthyosis vzweambuilding Tour de Belgique brengt geld in het laatje voor Mechelse vzw

 

MECHELEN – Op 14 en 15 juni maken de medewerkers van ORTEC uit Boortmeerbeek zich op voor de Tour de Belgique. Per fiets of te voet gaan ze dan een sportieve teambuilding van 24 uur aan. Een flinke uitdaging dus, maar wel eentje die geld oplevert voor Ichthyosis vzw. Uit dank geeft ook de Mechelse organisatie graag een attentie aan de deelnemers.

 

ORTEC’s Tour de Belgique is ontstaan als een idee van een Nederlandse collega die België op een originele manier wilde ontdekken. Het gevolg is nu een jaarlijks terugkerend teambuildingevent waarbij er vanuit het kantoor in Boortmeerbeek naar verschillende dorpen van collega’s gefietst of gewandeld wordt om uiteindelijk weer tot bij de startlocatie uit te komen. Pittig detail: de uitdaging wordt op 24 uur tijd afgerond.

 

Bert Coonen van ORTEC: “Omdat de tijdslimiet krap is, hebben we onze software nodig om alle adressen tot een optimale route te combineren. Onze planningsvaardigheden komen dan weer van pas bij het leggen van de logistieke puzzel. Elke collega beslist of hij/zij sportief wil deelnemen of de voorkeur geeft aan een ondersteunende rol.”

 

Sporten voor het goede doel

De teambuilding wordt telkens gekoppeld aan een geldinzamelactie ten voordele van Ichthyosis vzw. De Mechelse organisatie behartigt de belangen van patiënten met Ichthyosis, een erfelijke huidaandoening waarbij de huid over een slechte of zelfs geen vochtregulatie beschikt. Momenteel bestaat er nog geen genezende behandeling voor deze aandoening.

 

Sofie Bouwen, bestuurslid van Ichthyosis vzw: “Wij zijn ontzettend dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van ORTEC. Uit appreciatie zullen we hen dan ook verrassen met een geschenk. Zo ontvangt iedereen die heeft deelgenomen een koelhanddoek. Voor mensen met Ichthyosis is dit een zeer handig hulpmiddel. Zij hebben immers vaak last van oververhitting omdat ze niet kunnen zweten. Ook voor deze sporters zal het dus van pas komen voor toekomstige uitdagingen.”

 

Praktische informatie

De sportievelingen starten op 14 juni om 17 uur aan het kantoor van ORTEC in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg 350, Bedrijvencentrum de Malt). 24 uur later komen ze op diezelfde locatie opnieuw aan.

 

Alle sponsoring en donaties worden natuurlijk ook zeer geapprecieerd. Stortingen zijn mogelijk via KBC BE07 7380 2140 2666, Ichthyosis vzw, mededeling ‘Ortec Belgium Tour’. Vanaf een bedrag van 40 euro levert Ichthyosis vzw een fiscaal attest af.

 

Over Ichthyosis België vzw

De Ichthyosis België vzw werd in 1997 in het leven geroepen om de individuele of gemeenschappelijke belangen van patiënten met Ichthyosis te behartigen. Dit gebeurt onder meer via het verstrekken van informatie, het begeleiden van ouders en patiënten, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en het vergaren van fondsen voor dit alles.

 

Over ORTEC

ORTEC is 39 jaar na de oprichting uitgegroeid tot 's werelds grootste leverancier van wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics, met zo'n 1.000 medewerkers en met kantoren in 13 landen over de hele wereld.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Brussel
06-12-2019

Het FAGG lanceert FarmaStatus, de nieuwe online applicatie die informatie over de beschikbaarheid van geneesmiddelen in België verzamelt en publiek maakt. Actuele informatie zal patiënten, artsen, apothekers en de farmaceutische industrie helpen om de impact van onbeschikbare geneesmiddelen te beperken.Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG)...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Boom
06-12-2019

13 & 14 december 2019, 17 uur tot 23 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, magische trollen, mysterieuze figuren, wervelende vuurshows en hartverwarmende poëzie. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van sfeervolle...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
>>
06-12-2019

Sinterklaas is een echte dierenvriend!Hij bracht jutezakken vol lekkers. Geen snoepjes of chocolade maar fruit, groenten, zaden, vis of insecten, allemaal aangepast aan het menu van onze dieren. Smakelijk én fijn om mee te spelen als verrijking. In ZOO Antwerpen eigende zilverrug Matadi zich de ganse zak gretig toe en zocht tussen het stro naar lekkers. Brave gorilla Thandie kreeg nog net...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Gent
>>
05-12-2019

Projectontwikkelaar Alides — onderdeel van de Group Maes — stelde vandaag ter gelegenheid van de laatste fase van de sloop van de Rodania-gebouwen in Wemmel het CUBIC-woonproject voor. Op de site aan de Limburg Stirumlaan verrijzen 52 lichtrijke appartementen en 10 schakelwoningen. “Er is grote vraag naar woningen voor mensen die ‘the best of both worlds’ willen: de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het