Club Brugge - KV Mechelen: Malinwa pakt punt in Jan Breydel (2-2)Na doelpunten van Vormer en Lang bracht De Camargo geelrood terug in de wedstrijd vlak voor de pauze. In de tweede helft kwam Malinwa scherp voor de dag en moest het aanvankelijk vrede nemen met enkele net-niet kansen tot invaller Schoofs de 2-2 eindstand op het scorebord bracht.

 

Hoewel Malinwa om uitstel had gevraagd, moest het vanavond toch aantreden op het veld van landskampioen Club Brugge. Een heel puzzelwerk voor coach Wouter Vrancken om een gezond, fit en evenwichtig elftal tussen de lijnen te toveren. Eén van de puzzelstukjes had het hoofd van Steven Defour, die net als Sandy Walsh zijn debuut mocht maken in het geelrode shirt. Storm keerde na enkele weken terug in de basiself. Engvall moest vrede nemen met een plekje op de bank.

VORMER KRULT (ONTERECHTE) VRIJE TRAP IN DE KRUISING (1-0)

In een vrij evenwichtige openingsfase floot Lardot voor een overtreding van Vanlerberghe op Krmencik. De Mechelse verdediger speelde zuiver de bal, maar daar trok de Brugse kapitein zich niets van aan en krulde het leer enig mooi in de kruising. Een domper voor Malinwa. (1-0)

 

LANG VERDUBBELT DE SCORE (2-0)

De thuisploeg leek aanvankelijk niet echt door te drukken en kende moeite met de buitenspelval. Na een cadeautje van Bijker schoof Vanaken de bal in de loop van Noa Lang die Coucke opnieuw het nakijken gaf. (2-0)

Malinwa reageerde met een unieke kans voor Hairemans. Mignolet toonde zich een betrouwbaar sluitstuk en hield blauwzwart op 2-0.

HAKJE DE CAMARGO BRENGT GEELROOD TERUG IN DE MATCH (2-1)

Malinwa had moeite om een goede aanval in elkaar te knutselen, maar vijf minuten voor de rust lukte het dan toch. Mrabti haalde de achterlijn en vond De Camargo voor de kooi die met een mooi hakje Mignolet het nakijken gaf. Het doelpunt van de hoop voor Malinwa?

 

Twee buitenspelfases kleurden het begin van de tweede helft: eerst werd Hairemans pas laat afgevlagd voor buitenspel nadat Mrabti maar nipt naast besloot, aan de overzijde was het wel prijs voor Krmencik maar ook hier ging de vlag de hoogte in. Iets voor het uur stak geelrood nogmaals de neus aan het venster via Storm: eerst vond de flankaanvaller Mignolet op zijn weg, nadien legde hij af in de loop van De Camargo die onvoldoende kracht kon zetten op de bal. Pech voor Malinwa.

INVALLER SCHOOFS KOPT MALINWA OP GELIJKE HOOGTE (2-2)

Malinwa leek meer pak te hebben op de partij in de tweede helft. Enkele net-niet kansen deden het geloof groeien bij de bezoekers om toch iets te kunnen rapen in het Jan Breydelstadion. Een kwartier voor het einde ging Defour plots zitten en werd vervangen door Schoofs. Een gouden wissel bleek het voor geelrood want na een fantastische voorzet van Hairemans kopte Storm terug tot bij de vrijstaande Schoofs die geelrood langszij bracht. (2-2)

 

MENTALE OPSTEKER VOOR MALINWA

Malinwa hield vrij eenvoudig stand en pakte zo na moeilijke weken en een turbulente voorbereiding een verdiend punt op het veld van landskampioen Club Brugge.

WEDSTRIJDDIGEST

Club Brugge: Mignolet, Kossounou (73′ Mata), Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, Okereke, Krmencik (58′ De Ketelaere), Lang (62′ Diatta)

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Walsh, Hairemans, De Camargo (85′ Kaya), Storm, Van Damme, Voet, Mrabti (67′ Engvall), Vanlerberghe, Defour (73′ Schoofs)

Doelpunten: 13′ Vormer (1-0), 28′ Lang (2-0), 42′ De Camargo (2-1), 81′ Schoofs (2-2)

Gele kaarten: 20′ Vormer

Scheidsrechters: Lardot, Lemaire, Becquet, Debeuckelaere

 

Berichtgever: KV Mechelen
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Pittem
21-01-2021

De Gentse onderzoeks- en innovatiehub imec investeert in 2021 een bedrag van 50.000 euro in Prixo, de digitale planningstool voor bedrijven en kmo's/mkb's in België en Nederland. De investering gebeurt in het kader van imec.istart, een acceleratieprogramma van imec waarbij ze drie keer per jaar startups selecteren om te steunen in hun groei. Prixo won de open call van imec in het...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
21-01-2021

Tienduizenden eigenaars van zonnepanelen voelen zich bekocht. De Vlaamse overheid heeft op 26 april 2019 een wijziging van het Energiedecreet afgekondigd en daarover ook heel actief in de media gecommuniceerd. De boodschap was duidelijk: wie voor 31 december 2020 zou investeren in zonnepanelen zou kunnen genieten van het voordeel van de (digitale) terugdraaiende teller.Zoals iedereen wel weet...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
21-01-2021

4 januari 2021 is een belangrijke mijlpaal in de concretisering van CCB’s visie op het bouwen aan een duurzame, veilige, bestendige en comfortabele toekomst: de cementfabriek in Gaurain-Ramecroix heeft namelijk het zilveren certificaat van de Concrete Sustainability Council (CSC) behaald. Deze erkenning is een bewijs van het verantwoordelijke en toekomstgerichte engagement van de CCB-teams...


Meer info

PRpress
Maldegem
21-01-2021

Oud ontmoet nieuw op Zuid58Een unieke plek om te wonen en te ondernemen tegenover het historische stoomstation. Dat zijn de plannen voor het nieuwbouwproject Zuid58 van projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare. De appartementen en handelsruimtes gaan vanaf vandaag in verkoop en zullen opgeleverd worden eind 2023. Projectontwikkelaar Steenoven stelt trots Zuid58 voor: een nieuwbouwproject in...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het