Wereldrecord Frietjes Bakken met zoveel mogelijk Mechelaars van diverse nationaliteiten en origines - vrij 21/6 (15-21u) - binnenplaats stadhuisReeds voor de opmerkelijke en enigszins verontrustende verkiezingsuitslag van 26 mei, hadden we met Welcome in Mechelen (*) het plan opgevat om een “verbindend internationaal initiatief” te nemen tgv. de jaarlijkse UNO World Refugee Day. Nu eens te meer is er in ons land nood aan verbinding en samenwerking.

We zetten ons schrap voor deze “Challenge”. We willen met diverse Mechelaars en organisaties een wereldrecord vestigen: “Frietjes Bakken met zoveel mogelijk nationaliteiten en origines uit Mechelen”.

Vanaf vrijdag 21 juni 2019 zal Mechelen ook bekend staan als “The city with the most internationally made Belgian Fries”.

Die vrijdag in juni bereiden tientallen mensen van diverse origines en nationaliteiten (en natuurlijk ook Belgen) de frietjes voor het bakken. Het betreft hier 500 kg aardappelen van de beste kwaliteit.

De Nationale Vereniging van Frituristen (NaVeFri-UnAFri) die het nationaal erfgoed van de “fritkotcultuur” bewaart, zorgt voor de professionele “eerste en tweede bak”. 

De gratis friet met echte mayonaise wordt later op de dag uitgedeeld vanuit een heus frietkraam op de binnenplaats van het Mechels stadhuis.

De eerste pakjes friet worden op vrijdag 21 juni ergens tussen 18u30 - 19u overhandigd aan het Mechels stadsbestuur door een “mystery guest” waarvan we de naam een week op voorhand prijs zullen geven. Maar als je weet dat de kartonnen zakjes friet de kleuren van de “Rode Duivels” zullen dragen, zal dat misschien al een belletje doen rinkelen. 

Na de uitreiking en de vaststelling door de gerechtsdeurwaarder van het wereldrecord zijn er voor de eerste vijfhonderd gelukkigen gratis pakjes friet met mayonaise.

Tijdens de voorbereiding van 15u tot 18u van de “eerste bak” nodigen we zoveel mogelijk mensen uit om te komen supporteren ! Want het wordt een “straffe stoot” om de halve ton aardappelen voor te bereiden ! En we willen zoveel mogelijk leden van de 138 nationaliteiten van Mechelen bij elkaar brengen.

Tijdens die voorbereiding voorzien we randanimatie, optredens, getuigenissen en vertellingen over “de aardappel” die oorspronkelijk uit een ver land kwam.... 

 

Muzikaal zijn alvast geprogrammeerd:

-Encontro Feliz (Latijns-Amerikaanse liederen briljant gebracht door Ylva Berg en Sergio, Braziliaanse gitarist)

-Hiphop talent van Mechelse bodem (Studio ROJM)

-Benne Bayyfall (Senegalese wereldmuziek en vooral “dikke ambiance”)

(Verdere namen en details volgen nog)

Deze verbindende internationale activiteit druist regelrecht in tegen verzuring en racisme, brengt mensen bij elkaar, laat mensen samenwerken over de grenzen heen van taal, cultuur, religie en land. En we brengen hulde aan de kleine geelgoudgebakken lekkernij die over de hele wereld -ook die wereld in Mechelen- sterk gewaardeerd wordt !

We hebben onze teller gestart, we staan nu op .... 43 nationaliteiten en origines. We zijn dringend en erg hoopvol op zoek naar onze andere 95 Mechelse lievelingen met migratie-achtergrond ! Zoek en vind hen met ons mee !

Spreek jezelf, vriend(inn)en, je buren, een toevallige voorbijganger aan om mee frietjes te bakken tegen verzuring en verdeling, om samen met al onze verschillen de handen uit de mouwen te steken en te werken aan het wereldrecord frietjes bakken.

Mail naam, voornaam, nationaliteit, origine én GSMnummer door naar welcome.in.mechelen@gmail.com of SMS alle gegevens naar 0477-280257. Je mag gerust ook even bellen.

We maken vanaf nu elke dag de stand van zaken bekend ! Volg ons op Facebook en Instagram ! Twitter het rond ! En kom zelf op vrijdag frietjes bakken en eten. Samen kunnen we het wereldrecord vestigen en ervan genieten !


 

Dit “geelgoudgebakken initiatief” wordt breed ondersteund:

-Nationale Vereniging van Frituristen (NaVeFri-UnAFri)

-Stad Mechelen

-Mondiale raad van Mechelen

-Noodopvangcentrum Zwartzustersvest Mechelen

-Steunpunt Asiel en Migratie (SAM)

-Humanistisch Verbond

-Dossinkazerne

-stadsproject “De Grond der Dingen” & theaterhuis ‘t Arsenaal/Lazarus

-11.11.11 groep Mechelen

-Oxfam-wereldwinkel Mechelen

-Hart boven Hard Mechelen

-Internationaal Comité

-Chaldeeuwse gemeenschap

-Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM)

-Vereniging voor ontwikkeling en emancipatie van moslims (VOEM Mechelen)

-... en nog vele anderen (kunnen nog aansluiten)


 

Het initiatief is genomen door Welcome in Mechelen en het originele idee komt van vrijwilliger Ali Alani uit Irak.


 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Antwerpen
11-04-2020

Steun onze lokale ondernemers, koop Belgisch. Wenst u ook meer lokale steun ? Klik hier Ondernemers uit alle sectoren kunnen zich op inVlaanderen.be gratis aanmelden!Via uw persoonlijk account "Mijn onderneming" kunt u uw bedrijfspagina vervolledigen, zo bent u zonder kosten bereikbaar. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Dit kanForward dan dit berichtje naar enkele bevriende...


Meer info

inVlaanderen
Antwerpen
+3
29-03-2020

Als teken van hoop en digitale dankbetuiging aan alle coronahelden wil ik onze lokale ondernemers en gemeenten/steden inVlaanderen oproepen om hun dankbaarheid ook op de hoofdpagina van hun eigen website kenbaar te maken. Idem zoal wij dit deden. Tegelijkertijd willen we een warme oproep starten, want zonder hun zal het leven er heel anders uitzien! ‘ Denk lokaal, steun onze horeca- en...


Meer info

inVlaanderen
Meer
02-03-2020

Fanfare ‘De Eendracht’ van Meer nodigt iedereen uit op haar jaarlijks lenteconcert op ZATERDAG 21 MAART 2020 OM 20.00 UUR in de refter van de lagere school, Terbeeksestraat 6 te Meer.Tijdens deze concertavond wordt onder leiding van dirigent Marleen Proost een aangenaam muzikaal programma vertolkt, waarin iedereen ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden.Iedereen is van harte welkom...


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het