Wanneer   :  Filosofie in en kunstuitstappen vanuit de Mechelse wijk -en dienstencentraDe Mechelse wijk - en dienstencentra gaan resoluut voor  meer diversiteit in hun activiteitenaanbod.  

Vandaar een cursus filosofie waarbij het uitdrukkelijk de bedoeling is dat de deelnemers zelf leren filosoferen. En Zorgbedrijf Rivierenland gaat ook op bezoek bij de nieuwste culturele hotspot in Brussel- de voormalige Citroën - garage die omgetoverd is in een spraakmakend eigentijds museum.         

“De tijd dat er in onze dienstencentra uitsluitend plaats was voor bingo- spelletjes is definitief voorbij” aldus Koen Anciaux, schepen en voorzitter van het Zorgbedrijf.

 

Leren filosoferen

 

Filosoferen is het zoeken naar een antwoord op de grote levensvragen. Wie zijn we? Wat doen we hier? Waarom leven we? Wat is goed leven? Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Filosoferen is een middel om ons creatief denken aan te scherpen en tegelijkertijd kritischer en toleranter te worden.    

Samen met Marc Van Camp- docent ethiek en moraalfilosofie op rust - start het wijk- en dienstencentrum De Rooster dit  najaar in het hartje van het Mechels Begijnhof met een  cyclus “ leren filosoferen”   en dat op 2/10, 23/10, 23/11 en 12/12 telkens van 20 tot 22 u. Bij een goed glas wijn of een leuk streekbiertje wisselen  interactieve discussies af met uitdagende  vragen waarbij de docent een inzicht geeft in de denkwereld van enkele van zijn geprefereerde filosofen en de deelnemers op weg zet om zelf de wijsbegeerte te beoefenen. 

De sessies vinden plaats in het lokaal dienstencentrum De Rooster- Klein Begijnhof 16- ; inschrijven en inlichtingen telefonisch 015 20 89 76  of per mail derooster@zbrivierenland.be  inschrijvingsgeld  € 10.   

 

Bezoek aan het Brussels kunstproject Kanal Brut - zaterdag 20/10 - 13u30 - 16 euro          

 

De voormalige Citoëngarage in Brussel wordt in de toekomst en groots museum voor moderne en hedendaagse kunst, i.s.m. het Parijse Centre Pompidou. Tot de eigenlijke verbouwingen palmen diverse kunst- tentoonstellingen het pand in.

Vertrekpunt:

Centraal station Mechelen. Je treinticket naar Brussel moet je zelf nog kopen.

Inlichtingen en inschrijven voor 25 september via:  015 27 33 43 E: dendeigem@zbrivierenland.be

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
08-01-2021

Beste Ondernemers,Ervaar de kracht van verbinding,Jullie nieuwsberichten uit jullie sector zijn steeds welkom op https://www.madein.Vlaanderen.Alle geplaatste berichtgevingen worden 24/7 tegelijkertijd lokaal, regionaal, nationaal en doelgroepgericht leesbaar aangeboden. Er zijn twee mogelijkheden om gratis in beeld te komen: Je kunt jouw berichten mailen naar redactie@madein.Vlaanderen en wij...


Meer info

inVlaanderen
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het