RSC Anderlecht mag opnieuw fans toelaten in het Lotto ParkIn elk van de drie volgende thuiswedstrijden mogen supporters opnieuw paars-wit naar de overwinning schreeuwen

RSC Anderlecht laat voor de volgende 3 thuiswedstrijden opnieuw supporters toe. Dat is overeengekomen met de burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps en de veiligheidsdiensten.

Sinds 7 maart 2020 is er in België geen wedstrijd meer gespeeld met publiek, als gevolg van de coronamaatregelen. Sinds september mag het opnieuw, in overleg met burgemeester en veiligheidsdiensten. RSC Anderlecht en de gemeente Anderlecht zijn overeengekomen om opnieuw supporters toe te laten in het Lotto Park..

De RSCA-abonnees zullen zo minstens één van de drie thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge, Eupen en OH Leuven in het Lotto Park kunnen volgen. De paars-witte supporters kunnen op een veilige afstand van elkaar - en met mondmasker aan - de wedstrijd live kunnen bijwonen.

Karel Van Eetvelt, CEO van RSC Anderlecht, is tevreden met het akkoord: “We danken de burgemeester en ordediensten voor de zeer constructieve manier van samenwerken. De hele club is blij dat we onze trouwste supporters op een veilige manier mogen ontvangen in het Lotto Park. We rekenen erop dat al onze supporters zich aan de regels houden. We willen net als zij meer supporters kunnen toelaten, maar dan moet bij deze wedstrijden alles volgens de regels verlopen, anders zal een uitbreiding niet mogelijk zijn. Beste supporters, maak er samen met onze collega’s, die hard werken voor jullie, een mooi voetbalfeest van.

Burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps: “We zijn bijzonder tevreden dat we op deze manier kunnen samenwerken met RSCA en zo’n goed akkoord kunnen sluiten. Ik ben ook blij dat supporters opnieuw hun lievelingsspelers kunnen terugzien, mét respect voor alle huidige gezondheidsmaatregelen. Het stadion en de horeca errond opnieuw openen geeft broodnodige zuurstof aan iedereen tijdens deze lange maanden van gezondheidscrisis. Ik hoop dat iedereen goed begrijpt hoe belangrijk het zal zijn om zich aan alle regels te houden bij deze eerste wedstrijden, om op termijn meer supporters te kunnen toelaten.

Veilig van voetbal genieten

In en rond het stadion is het dragen van een masker dat mond en neus volledig bedekt en voldoende afstand bewaren de hele tijd verplicht. De veiligheidsdiensten en stewards van RSC Anderlecht zullen hier nauwlettend op toekijken. 

Wie geen ticket heeft, mag niet naar het stadion komen. Supporters met een ticket worden aangemoedigd om op tijd naar het stadion af te zakken, om veilig en gespreid binnen te komen. Voor de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge (zondag 13/9, 13.30) openen de deuren om 12.00 uur en sluiten ze om 13.15, een kwartier voor de aftrap. Om overal minstens de verplichte één meter afstand te kunnen houden, zal er in de tribunes telkens één rij en één stoel tussen gelaten worden. De VIP-seats worden zo georganiseerd dat er nooit iemand net naast, voor of achter iemand anders zit. Het stadion verlaten is niet toegelaten tijdens de wedstrijd. Na affluiten zullen supporters vak per vak de tribune verlaten op aansturen van stewards, om drukte te vermijden.

Ook in de omgeving van het stadion gelden de mondmaskerplicht en het afstand houden. Iets drinken of eten in één van de cafés of restaurants in of rond het stadion kan enkel wanneer je zit en volgens de huidige horecamaatregelen.

Het wedstrijdprotocol is zoals de richtlijnen het voorschrijven goedgekeurd door een viroloog en wacht nu op de goedkeuring van de bevoegde ministers.

Reserveren verplicht, plaats kiezen kan

Abonnees kunnen vanaf maandag 7 september om 12.00 uur tickets reserveren voor de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge (13 september, 13.30) via rsca.be/tickets. Abonnees zullen één van de volgende drie wedstrijden kunnen volgen. Ze zullen een vak en plaats kunnen kiezen bij het reserveren.


Press Manager, RSC Anderlecht

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-09-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
24-10-2020

Deze vrijdagavond trok paars-wit naar het Guldensporenstadion voor de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. De mannen van Vincent Kompany wonnen verdiend met 1-3, dankzij twee doelpunten van Lukas Nmecha, die in de officiële RSCA-app door de supporters tot man van de match verkozen werd, en een mooi schot van Percy Tau.De Brusselaars openden snel de score. Na een corner van Percy Tau...


Meer info

RSCA
Anderlecht
24-10-2020

RSC Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park.Net zoals bij alle andere Belgische voetbalclubs heeft RSC Anderlecht kosten noch moeite gespaard om wedstrijden in veilige omstandigheden...


Meer info

RSCA
Anderlecht
18-10-2020

Op zondagavond ontving RSC Anderlecht Oud-Heverlee Leuven op speeldag 9 van de Jupiler Pro League. Albert Sambi Lokonga was geschorst. Josh Cullen en Matt Miazga maakten hun debuut in de basiself.De Mauves domineerden vroeg in de wedstrijd, maar toonden pas aan het kwartier dreiging. Het schot van Lukas Nmecha ging net naast en Bogdan Mykhaylichenko's eerste poging werd gered door doelman...


Meer info

RSCA
Anderlecht
15-10-2020

De truitjes die de spelers van RSC Anderlecht droegen tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge hebben in totaal 6.381€ opgebracht. Dat bedrag gaat naar de Stichting Me To You, die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Miguel Van Damme, de Cercle Brugge-doelman die enkele weken geleden opnieuw meldde dat hij door de ziekte getroffen was, koos het goede doel...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het