Kermissen in oktober en november mogen plaatsvindenTen Aard kermis, Winkelomheide kermis en de Soldatenkermis mogen ook doorgaan. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen op 28 september. Net zoals bij de kermissen in Oosterlo, Bel en Stelen zijn er strikte coronamaatregelen waar zowel de foorkramers als de bezoekers zich aan moeten houden.

Ten Aard kermis vindt als eerste plaats op 11 en 12 oktober. Winkelomheide kermis gaat door van 18 tot en met 20 oktober en de Soldatenkermis van 11 tot en met 16 november. Alle kermissen openen om 13u. en sluiten om 24u. Samen met de kermisuitbaters is besloten dat Winkelomheide kermis dit jaar drie dagen doorgaat in plaats van een week.

Afspraken

Ook voor deze kermissen zijn een aantal afspraken gemaakt om te zorgen dat alles coronaveilig verloopt. Zo beheert elke foorkramer het aantal bezoekers aan zijn of haar attractie, is er op elke kermiskraam handgel beschikbaar en dragen de bezoekers en kermispersoneel ouder dan 12 jaar verplicht een mondmasker op heel het kermisgebied en op elke attractie. De in- en uitgangen van beide kermissen worden met banners aangegeven. Tijdens je kermisbezoek, volg je steeds de juiste richting zodat je geen andere mensen hoeft te kruisen. De stad zorgt voor de nodige signalisatie om de wandelroute duidelijk weer te geven.

Tijdelijke verkeersreglementen

Voor Ten Aard kermis geldt er:

  • een volledig verkeersverbod in Sluisstraat, op het gedeelte tussen Aardseweg en Sint-Hubertusstraat, van woensdag 7 oktober 7u tot zondag 11 oktober 22u en maandag 12 oktober van 13u tot 22u.
  • een parkeerverbod op zondag van 11u30 tot 22u in Aardseweg, op het gedeelte tussen Reebokstraat en Zandwaver. Hier geldt ook een parkeerverbod op maandag van 12u30 tot 22u.

Voor Winkelomheide kermis geldt er:

  • een volledig verkeersverbod in Kemeldijk, op het gedeelte tussen Winkelomseheide en Kemeldijk 16, van zondag 18 oktober 13u tot en met dinsdag 20 oktober 24 u.
  • een verkeersverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer, in Kemeldijk op het gedeelte tussen Kemeldijk 16 en Gemeenteheide van zondag 18 oktober 13u tot en met dinsdag 20 oktober 2020 24 u.
  • een parkeerverbod in Kemeldijk, op het gedeelte tussen Winkelomseheide en Kemeldijk 16, en de parking voor de school in Kemeldijk van donderdag 15 oktober 7u tot woensdag 21 oktober 7 u.Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Geel

Geel
15-01-2021

Het stadsbestuur krijgt een subsidie van 71 250 euro van minister Zuhal Demir om de verdroging in natuurgebied De Zegge aan te pakken. Met dit bedrag kan de stad in samenwerking met de KMDA, eigenaar van De Zegge, en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vijf hectare rietland herstellen. De herstellingen vinden plaats tussen augustus en oktober 2022.Natuurreservaat De Zegge, gelegen op Ten...


Meer info

Geel
Geel
14-01-2021

De komende weken starten de bouwwerken aan de Welzijnscampus Geel, een gezamenlijk project van Centrum Algemeen Welzijnswerk De Kempen en stad Geel. Deze nieuwbouw komt op de site van Den Echo aan de Diestseweg.CAW De Kempen helpt iedereen met een welzijnsvraag.Mensen die problemen ondervinden in o.a. relaties, opvoeding of huisvesting kunnen bij het CAW terecht, net als slachtoffers en daders...


Meer info

Geel
Geel
14-01-2021

In de Eerstelijnszone Zuiderkempen komen twee vaccinatiecentra. Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout zullen voor het coronavaccin terecht kunnen in zaal De Waai in Geel. Evenementenhal De Zoerla in Westerlo zal dienst doen als vaccinatiecentrum voor inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt. De komende weken gaan de gemeenten aan de slag om de vaccinatiecentra in te richten en start de...


Meer info

Geel
Geel
11-01-2021

Het stadsbestuur krijgt een subsidie van 71 250 euro van minister Zuhal Demir om de verdroging in natuurgebied De Zegge aan te pakken. Met dit bedrag kan de stad in samenwerking met de KMDA, eigenaar van De Zegge, en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vijf hectare rietland herstellen. De herstellingen vinden plaats tussen augustus en oktober 2022. Natuurreservaat De Zegge, gelegen op...


Meer info

GeelAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het