Week van het bos in provincie AntwerpenDeze week vieren we de week van het bos. In de Provinciale Groendomeinen en het Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie (PIME) zijn lagere scholen de hele herfst welkom om te genieten van het bos en de natuur. 

De week van het bos is het ideale moment om naar buiten te trekken en een bos of park in jouw buurt te ontdekken. Wist je dat je verspreid over de hele provincie mooie groendomeinen vindt, die allemaal wat te bieden hebben voor scholen en gezinnen?

 

In de regio Antwerpen kun je op stap in het Rivierenhof in Deurne, het Vrieselhof in Ranst en de Kesselse Heide in Nijlen. In deze drie domeinen kun je de doe-het-zelfwandeling ‘Samen de natuur in’ maken. Kun je met jouw klas de 10 natuuropdrachtjes tot een goed einde brengen? Je vindt alle informatie op de website van deze domeinen.
Ga je liever op stap met de domeinwachter, informeer dan naar de mogelijkheden in het Rivierenhof en op de Kesselse heide.

In regio Kempen vind je vier domeinen; Prinsenpark in Retie, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Hertberg in Herselt en Hoge Mouw in Kasterlee. In elk van deze domeinen kun je zelf op pad met je klas. Neem een kijkje op de website en ontdek het aanbod in het domein van jouw keuze. Tot de mogelijkheden behoort o.a. een boscluedo en een herfstbingo. Verwittig wel even als je met je klas wilt deelnemen, zo zijn we zeker dat er niet te veel klassen gelijktijdig in het park of bos aanwezig zijn.

 

In regio Mechelen gaan er herfstwandelingen door voor alle klassen van het 1ste tot en met 6de leerjaar. Deze herfst is het thema ‘sporen’: van pootafdrukken over knaagsporen tot uitwerpselen, het komt allemaal aan bod. De geleide wandelingen zijn ondertussen volzet, maar wil je nog graag naar het park komen, test dan onze parkweter uit. Je vindt in het park een aantal stopplaatsen met een leuk dieren- of plantenweetje en een daarbijhorende opdracht. Laat ook hiervoor even weten wanneer je met je klas wilt komen zodat het niet te druk wordt in het park.

 

Tussen Duffel en Lier vind je aan de Nete het Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie (PIME). Deze herfst kunnen klassen van het 3de tot en met 6de leerjaar daar op bezoek komen voor een leuke activiteit over water, natuur of het klimaat. Er is nog plaats in oktober en december. Meer informatie en het reservatieformulier vind je op de website.

Herfstactiviteit in de Provinciale Groendomeinen - Copyright: Provincie Antwerpen

 

Ook gezinnen zijn welkom

In de verschillende groendomeinen kun je ook met je gezin een wandeling of speurtocht maken. Je gaat op stap met je eigen gezin of de eigen bubbel. In het Vrijbroekpark in Mechelen kun je nog tot het einde van de herfstvakantie de Alice in Wonderpark wandeling doen. In het Rivierenhof in Deurne kun je kiezen uit verschillende doe-het-zelf wandelingen voor gezinnen, zoals de wandeling van Tjakkie de Specht of de kraaltjeswandeling. In het Prinsenpark en De Averegten kun je genieten van een fotozoektocht, in Hertberg kun je het Hertberg-ganzenbord spelen. En in de Hoge Mouw vind je een bijzondere bomenwandeling, die ook in het Prinsenpark en de Averegten beschikbaar is.

 

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
Week van het bos – 11 tot en met 18 oktober 2020

Waar:
Volledige provincie Antwerpen

Meer info:
Provincie Antwerpen > kijk bij het domein/centrum van jouw keuze
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie Antwerpen

Westerlo
20-01-2021

Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, gaf vorig jaar (2020) welgeteld 860 bouwadviezen aan particuliere burgers. In 90% van de gevallen verliep dat volledig digitaal. Het nieuwe aanbod, dat omwille van corona in het leven werd geroepen, wordt duidelijk gesmaakt. “Deze online service blijft dan ook in het aanbod van Kamp C opgenomen,” stelt...


Meer info

Provincie Antwerpen
Schelle
18-01-2021

Voor het derde jaar op rij planten schoolkinderen uit Schelle bos aan, dit jaar is het de beurt aan leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool De Klim en de Sint-Lutgardisschool. Er worden zowel bomen als struiken aangeplant. Zomereiken, ruwe berken, haagbeuken, sporkehout, vlier en lijsterbes zullen het gebied opfleuren en de lokale biodiversiteit ondersteunen. Met een beetje compost in de...


Meer info

Provincie Antwerpen
Lille
12-01-2021

De Provincieraad van de provincie Antwerpen keurde onlangs de oprichting het EVAP Provinciaal Recreatiedomein De Lilse Bergen vzw, en bijhorende statuten unaniem goed. Met deze stap nam het provinciebestuur het recreatiedomein vanaf 1 januari 2021 definitief over en realiseert het een belangrijke ambitie uit het bestuursakkoord. De gemeente Lille behoudt een grote betrokkenheid en inspraak in de...


Meer info

Provincie Antwerpen
Antwerpen
08-01-2021

Afgelopen nacht en vanmorgen was er een nationale storing bij verschillende noodnummers door een panne bij telecomoperator Proximus. In heel wat provincies waren daardoor de noodnummers 100, 101 en 112 niet bereikbaar. In provincie Antwerpen was enkel het 101-nummer van de politiediensten moeilijk of verstoord bereikbaar. Wel werden alle oproepen naar dit 101-nummer in onze provincie...


Meer info

Provincie AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het