Knokke-Heist blijft koploper op gebied van gastronomische verwennerijKnokke-Heist mag dan wel in het meest noordoostelijke hoekje van ons land ietwat verscholen liggen, als gerenommeerde badplaats staat het wel fel ingekleurd in talrijke gastronomische gidsen. Voor liefhebbers van de hoogstaande keuken is een trip naar onze Oostkust dan ook meer dan een ommetje waard. Onlangs werd de nieuwe Gault&Millau-gids voor 2021 voorgesteld en ook hierin blijft Knokke-Heist koploper met maar liefst 29 spraak- en vooral smaakmakende adresjes op gebied van gastronomische verwennerij. Hieronder een overzicht van de nieuwe en stijgende Knokke-Heistse eettempels in de Gault&Millau-gids.  

 

Nieuwkomers en stijgers 

Bartholomeus, Zeedijk 267, werd door Gault&Millau geprezen als beste nieuwe concept van het jaar en scoorde meteen 18/20. Een deugddoende opsteker voor chef Bart Desmidt en gastvrouw Sandra Vandegeuchte. (Zie videoreportage vrt-journaal) 

Gellius, Maurice Lippensplein 26, wist de jury met hun Italiaanse finesse en hartigheid te charmeren. Dit resulteerde in de prestigieuze titel ‘Italiaan van het jaar 2021’ en een knappe 14/20.  

Caillou, Knokkestraat 282, met chef Sander Van De Walle aan het kookfornuis staat voor de eerste maal in de gastronomische gids met een impressionante 14,5/20.  

Bistro JETT, Dorpsstraat 113, behaalt met 14/20 een hogere score dan vorig jaar. Een welverdiende beloning voor chef Dries Huisseune en gastvrouw Sarah Deputter.  

Ugly duckling, Lippenslaan 98, waar creatief keukenchef Jan Van Ongevalle in zijn nieuw restaurant met een gevarieerde kaart van tapas tot fine dining dit lijstje afsluit met een puike 13/20.  

Dit is slechts een kleine greep uit het royale aanbod dat Knokke-Heist te bieden heeft. Op de website van Toerisme Knokke-Heist www.myknokke-heist.be/nl/gastronomie vindt de fijnproever alvast een volledig overzicht van alle gastronomische topadressen.   

Gezien de huidige coronamaatregelen is het jammer genoeg niet mogelijk om op restaurant te gaan maar afhalen is een optie. Surf naar www.knokke-heist.be/delivery en laat je inspireren door het ruime aanbod.  (foto's Frankie & Fish)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
15-01-2021

Het kunstproject 'Buiten Beeld' zet letterlijk beelden buiten. Drie keer per jaar en telkens bij de start van de herfst, de winter en de lente toont curator Luc Michils op het dakterras van Cultuurcentrum Scharpoord het werk van een jonge of minder gekende kunstenaar. Van 19 september 2020 tot 14 maart 2021 is Black van Erlend Van Landeghem te bewonderen. In principe is deze expositie...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
14-01-2021

2020 blijft ook voor het Rode Kruis Knokke-Heist een onvergetelijk jaar. Van bij het begin van de pandemie was het alle hens aan dek voor de dienst Bloed. Zo moesten de medewerkers inderhaast op zoek naar grotere locaties. Dankzij de hulp van het gemeentebestuur werden deze al vlug gevonden en konden alle bloedinzamelingen doorgaan.  Doordat ook vele evenementen werden afgelast kreeg de...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
14-01-2021

Heliventure FTO NV, sinds maart 2020 de nieuwe concessionaris van de helihaven in Knokke-Heist, is tevens ook de exploitant van de helikopter Medic 1, de enige medische helikopter die 24/24 uur en 7 dagen op 7 op afroep beschikbaar is voor diverse hospitalen in ons land. Hiervoor maken de piloten gebruik van een Airbus EC135, een vrij robuuste heli van Franse makelij met twee motoren. Het...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
08-01-2021

Goed nieuws: nog tot en met 28 februari 2021 kunnen alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers blijven gratis gebruik maken van de elektrische & coronaproof shuttledienst van Knokke-Heist. De duurzame shuttlebussen zijn bovendien voor ouderen en minder-mobiele personen een vervoersoplossing die de gemeente wil blijven aanbieden. Shopping Shuttle De Shopping Shuttle verbindt de...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het